Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

48ωρη πανελλαδική απεργία οι Γεωτεχνικοί .

kakavas1
Με εξώδικο οι Γεωτεχνικοί ενημερώνουν τους συναρμόδιους Υπουργούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση των εργασιών τους και τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και στο εισόδημα των παραγωγών. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση της κυβέρνησης για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Αντίθετα, προστίθενται και νέα προβλήματα, όπως η εφαρμογή του νέου μισθολογίου, με το οποίο περικόπηκαν οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό, με αντίστοιχες περικοπές στην περίθαλψη, ασφάλιση, σύνταξη και εφάπαξ των εργαζομένων κ.ά. Πρόσφατα δε, με το προωθούμενο Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών των Υπουργείων, καταργούνται μια σειρά αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του ΥΠ.Α.Α.Τ. και συγχωνεύονται οι κεντρικές του Υπηρεσίες, πράγμα που θα οδηγήσει σε απολύσεις Γεωτεχνικών και άλλων Υπαλλήλων, θα μεταφέρει την άσκηση του Δημόσιου Γεωτεχνικού έργου στον ιδιωτικό τομέα και θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην Πρωτογενή Παραγωγή της Χώρας.

Για τους παραπάνω λόγους η ΠΟΓΕΔΥ μετά και τις αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της, προκηρύσσει 48ωρη πανελλαδική απεργία των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων στις 5 και 6 Απριλίου 2012.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι τα εξής:

1)Απόσυρση του ν/σ για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών των Υπουργείων και των διατάξεων που αφορούν στην κατάργηση των αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τη συγχώνευση των κεντρικών του Υπηρεσιών. Επαναπροσδιορισμός της οργάνωσης και της διάρθρωσης των Δασικών Υπηρεσιών (κάθετη οργάνωση), απόσυρση όλων των αποσπασματικών τροπολογιών που οδηγούν στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και της διάλυσης της Δασικής Υπηρεσίας, αναμόρφωση του Νομικού και Θεσμικού πλαισίου για την Δασοπροστασία και κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας.

2)Άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών όλων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών της Χώρας με την πρόσληψη μονίμων Γεωτεχνικών και του αντίστοιχου λοιπού προσωπικού. Όχι στην κάλυψη πάγιων αναγκών τους με εποχιακούς Γεωτεχνικούς ή με απασχολούμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

3)Απόρριψη όλων των σχεδίων που αποσκοπούν στην ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Γεωτεχνικού έργου με ανάθεση επισήμων ελέγχων σε ιδιώτες (π.χ. εγκεκριμένος Κτηνίατρος).

4)Τροποποίηση των Οργανισμών των Περιφερειών, με α) δημιουργία αμιγών κατά επιστημονικό αντικείμενο δομών στις έδρες των Περιφερειών και στις Περιφερειακές ενότητες και β) πλήρη ανάθεση στις νέες αυτές δομές όλων των Γεωτεχνικών αρμοδιοτήτων και αφαίρεσή τους από τους Δήμους.

5) Κάλυψη όλων των αναγκών των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών σε εξοπλισμό και μέσα (αυτοκίνητα, λοιπός εξοπλισμός, κάλυψη αναγκών των Γεωτεχνικών Εργαστηρίων και των Δασικών Υπηρεσιών, πιστώσεις για οδοιπορικά και επαναφορά των ημερών κίνησης εκτός έδρας στο προηγούμενο καθεστώς των 120 ημερών/χρόνο).

6) Εξασφάλιση μισθών που να επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση και κατάργηση όλων των μισθολογικών Νομοθετημάτων που επιβλήθηκαν από την Τρόικα. Καθιέρωση μισθού νέο-διοριζόμενου Γεωτεχνικού Δημοσίου Υπαλλήλου στο ύψος των 1.700 ευρώ καθαρά.

7)Ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος για υπαγωγή του Κτηνιατρικού επαγγέλματος στα επικίνδυνα-ανθυγιεινά με θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος 5 έτη νωρίτερα και χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.

Καταβολή του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών ως επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του Νόμου 4024/2011 (Κτηνίατροι - Δασολόγοι).

Καταβολή του Γεωτεχνικού επιδόματος.

8)Ρύθμιση του θέματος της υπερωριακής απασχόλησης των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών, στο προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε. Ακόμη, ξεχωριστή αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων και πρόβλεψη για την απόδοση στους δικαιούχους Συναδέλφους των δεδουλευμένων τους.

Καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών του Τακτικού Προϋπολογισμού για τους Γεωτεχνικούς.

9)Κατάργηση των πρόσφατων αντι-ασφαλιστικών Νόμων και των περικοπών των συντάξεων και του εφάπαξ και κατάργηση των κάθε είδους και μορφής χαρατσιών που μειώνουν το εισόδημα.

10)Παραμένουμε αντίθετοι στις πολιτικές της διαρκούς εξάρτησης στον εφοδιασμό της χώρας σε προϊόντα Φυτικής - Ζωικής προέλευσης από άλλες Χώρες – Διεκδικούμε μέτρα για την ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα της χώρας μας και των Εξαγωγών και την άμεση προώθηση του έργου της κατάρτισης των Δασικών Χαρτών ως πρώτη προτεραιότητα.

Το Δ.Σ της ΠΟΓΕΔΥ μέχρι την επίλυση του προβλήματος της υπερωριακής απασχόλησης διατηρεί σε ισχύ την απόφασή του με την οποία οι Γεωτεχνικοί, δεν θα συμμετάσχουν σε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους (Κτηνιατρικούς, Φυτοϋγειονομικούς, Ποιοτικούς, Σφαγεία κλπ.) που διενεργούνται α)εκτός του κανονικού ωραρίου των Δημοσίων Υπηρεσιών, β)κατά τις εξαιρέσιμες, τις αργίες τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Η ΠΟΓΕΔΥ είχε γνωστοποιήσει έγκαιρα τα προβλήματα αυτά στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ζητούσε επιτακτικά την αναγκαιότητα επίλυσής τους, χωρίς κανένα μέχρι σήμερα να έχει επιλυθεί. Οι επιπτώσεις στους πάσης φύσεως Ελέγχους θα βαρύνουν αποκλειστικά την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου.

http://www.agroschannel.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: