Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα έως 35 ετών

Ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας και διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμοιβόμενες. Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, πρέπει να:
  • είναι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα),
  • είναι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης τους),
  • διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος.

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης

Η επιχορήγηση θα είναι 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες.
Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται -ανάλογα με την ειδικότητά τους- με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, όπου είναι εγγεγραμμένοι, στις επιχειρήσεις που θα έχουν εγκριθεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταγραφής ατομικού σχεδίου δράσης και εξατομικευμένης προσέγγισης, για τις οποίες θα ενημερωθούν από τον αρμόδιο εργασιακό σύμβουλο του ΟΑΕΔ .


www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: