Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών - Σύγχρονα συστήματα αγροτικής παραγωγής στο Μεσογειακό χώρο....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο:

«Σύγχρονα συστήματα αγροτικής παραγωγής στο Μεσογειακό χώρο με έμφαση στην αειφορική παραγωγή και στη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος (Γ.Φ.Π.Α.Π.), ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών, για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013, διάρκειας 3 εξαμήνων στις κατευθύνσεις:

1.Βελτίωση φυτών και σύγχρονες καλλιέργειες

2. Σύγχρονη φυτοπροστασία

3. Γεωργική Μηχανική – Διαχείριση φυσικών πόρων

Γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Γεωτεχνικών και Πολυτεχνικών Τμημάτων, Περιβαλλοντικών Τμημάτων, Τμημάτων Θετικών και Οικονομικών Επιστημών των ΑΕΙ. Επίσης πτυχιούχοι αντίστοιχων Τμημάτων ΤΕΙ μετά από επιτυχή εξέταση οκτώ (8) προπτυχιακών μαθημάτων, τα οποία θα επιλεγούν από κατάλογο 12 μαθημάτων για την κάθε κατεύθυνση.

Η επιλογή των υποψηφίων για το ΠΜΣ γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις σύμφωνα με τα κριτήρια του άρθρου 12, του νόμου 2083/92, του άρθρου 4 του νόμου 3685/2008. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση το συνολικό αριθμό μορίων που θα συγκεντρώσει ο/η κάθε υποψήφιος/α και αφού προηγηθεί προσωπική συνέντευξη. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Tα δίδακτρα του ΠΜΣ ανέρχονται σε 1.000 Ευρώ για το πρώτο εξάμηνο και 1.000 Ευρώ για καθένα από τα δύο επόμενα εξάμηνα (συνολικό κόστος 3.000 Ευρώ).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν:

1. Αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος Γ.Φ.Π.Α.Π. (χορηγείται από τη Γραμματεία).

2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Tαυτότητας (νομίμως επικυρωμένο).

3. Αντίγραφο Πτυχίου (για τους πτυχιούχους) (νομίμως επικυρωμένο).

4. Βεβαίωση ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ (για πτυχιούχους αλλοδαπής).

5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (νομίμως επικυρωμένο).

6. Πιστοποιητικό άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας, (Proficiency). (Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας υποβάλλονται σε εξετάσεις).

7. Βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητας σχετικής με τη μεταπτυχιακή κατεύθυνση, όπως αυτή aποδεικνύεται από τις σχετικές συμβάσεις εργασίας ή έργου και το δημοσιευμένο έργο σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ή σε πρακτικά συνεδρίων.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Τηλέφωνα: 24210 93006, 24210 93112, FAX: 24210 93112.

Ιστοσελίδα: http://www.uth.gr, http://www.postagr.agr.uth.gr.

Διεύθυνση: Οδός Φυτόκου, Ν. Ιωνία, 384 46, Μαγνησίας

E-mail: postagr@uth.gr

8. Δύο συστατικές επιστολές, που θα αποσταλούν απευθείας στη Γραμματεία του Τμήματος Γ.Φ.Π.Α.Π. ή θα προσκομισθούν από τους υποψηφίους σε σφραγισμένο φάκελο.

Υποβολή αιτήσεων από 18/6 έως 10/9/2012

Η διεξαγωγή της συνέντευξης θα γίνει εντός του μηνός

Σεπτεμβρίου 2012.

Η Πρόεδρος

του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος

Καθηγήτρια Μαρία Σακελλαρίου – Μακραντωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: