Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ζαγορά-Μούρεσι: 780 οικογένειες στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορους


Στα μέσα Νοεμβρίου εκτιμάται από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου πως θα ξεκινήσει η διανομή δωρεάν τροφίμων στις άπορες οικογένειες του Δήμου, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Στα μέσα Νοεμβρίου εκτιμάται από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου πως θα ξεκινήσει η διανομή δωρεάν τροφίμων στις άπορες οικογένειες του Δήμου, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συνολικά στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για την ένταξη στο πρόγραμμα 780 περίπου οικογένειες, ενώ για το θέμα θα ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη (5μ.μ.). στην ίδια συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση και για τη μελλοντική πρόσληψη δώδεκα ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
Ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν σε περισσότερους από 745.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αρχές Σεπτεμβρίου υπογράφηκαν όλες οι συμβάσεις με τους πέντε διαφορετικούς αναδόχους, ένας ανά προϊόν, που προέκυψαν μετά από τη διαγωνιστική διαδικασία.
Όπως προαναφέρθηκε, το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 745.000 και στη διαδικασία εμπλέκονται περίπου 730 φορείς. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο κατάλογος των δικαιούχων θα οριστικοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί εντός των τριών μηνών, δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2013.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου- Κασσαβέτης «η αίτηση του Δήμου για τη διανομή δωρεάν τροφίμων σε άπορες οικογένειες της περιοχής έχει εγκριθεί και η παραλαβή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου. Συνολικά στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα 780 περίπου οικογένειες και σε αυτές προβλέπεται να διανεμηθούν 1,5 τόνος φέτα, 1,5 τόνος γραβιέρα και 10 τόνοι ρύζι και μακαρόνια. «Έχουμε πληροφορηθεί ότι ενδεχομένως φέτος να δοθεί δωρεάν και λάδι, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου συμμετείχε και πέρυσι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολία που έχουν αρκετές οικογένειες, αλλά και μοναχικοί άνθρωποι στην προμήθεια και των πιο βασικών αγαθών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνογλου.
Για το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες του Δήμου θα ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς- Μουρεσίου στην αυριανή (5μ.μ.) συνεδρίασή του.
Στο μεταξύ, στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα θα λάβει απόφαση για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δυο μηνών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής θα προταθεί η πρόσληψη δώδεκα συνολικά ατόμων και συγκεκριμένα δύο υδραυλικοί και δέκα εργάτες καθαριότητας.
Επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα που αφορά στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων του Δήμου, με το Δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου- Κασσαβέτη να επισημαίνει πως «η Δημοτική Αρχή δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε μεταβολή στις σχολικές μονάδες».
Τα υπόλοιπα θέματα
Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ζαγοράς- Μουρεσίου πρόκειται να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις και στα παρακάτω θέματα:
Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ, κατανομή Β’ δόσης χρηματοδότησης ποσού 25.056,84 € για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, ορισμός μέλους Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για την παρακολούθηση εκτέλεσης συμβάσεων, υποβολή πρότασης έργου με τίτλο «Ανάδειξη μονοπατιών Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του τοπικού Προγράμματος LEADER της ΟΤΔ ΕΑΠ Α.Ε., έγκριση μελέτης «Αποκατάσταση παραδοσιακών γεφυριών και κρηνών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου», λήψη απόφασης περί υποβολής πρότασης έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Κρηνών Δ.Κ. Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER της ΟΤΔ Ε.ΑΠ. Α.Ε., εισήγηση προς τη γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τον καθορισμό ανώτατου αριθμού ανά κατηγορία αδειών άσκησης υπαίθριου (πλανόδιου και στάσιμου) εμπορίου για το έτος 2013.

http://e-thessalia.gr/?p=25712

Δεν υπάρχουν σχόλια: