Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ « Απολογισμός Δράσεων του Δ.Σ του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας»



ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Απολογισμός Δράσεων του Δ.Σ του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας»

Ο απολογισμός της απελθούσας Διοίκησης για την τριετία 2009-2012 παρουσιάστηκε στα μέλη του Συλλόγου από την απερχόμενη διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας πριν τη διενέργεια των  αρχαιρεσιών  που θα γίνουν την 10η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 11:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων (3ος όροφος) στο Διοικητήριο Μαγνησίας (Ιωλκού με Αναλήψεως) στον Βόλο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν Λάμπρος Κων/νος, Πρόεδρος, Κούντριας Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος, Μπίτης Αθανάσιος, Γραμματέας, Τσαούσης Γεώργιος, Ταμίας, Δημητριάδου Μαρία, Ειδική Γραμματέας και μέλη οι Πολύζος Ηλίας και Κουντουράς Δωρόθεος.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου κος Λάμπρος Κωνσταντίνος παρουσίασε συνοπτικά την πληθώρα εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Γεωπονικός Σύλλογος αλλά και πλήθος εγγράφων που μαρτυρεί την άριστη συνεργασία του Συλλόγου με φορείς του Νομού, τις υπηρεσίες, την τοπική διοίκηση, οργανισμούς που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα καθώς και τα υπουργεία.
Ευχαρίστησε τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις δράσεις του Συλλόγου, ενώ τόνισε πως η τριετία κύλισε ομαλά λόγω της αρμονικής συνεργασίας όλων και αυτό αποδεικνύεται από  την μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και κυρίως στις επιστημονικές ημερίδες.
 «Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να τακτοποιήσουμε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις παρελθόντων χρήσεων μειώνοντας τις λειτουργικές  δαπάνες μας  στις απολύτως αναγκαίες, γιαυτό και μπορούμε και διαγράφουμε  όλα τα χρέη συναδέλφων για τα παρελθόντα του 2010 έτη, απαλλάσσουμε από τις συνδρομές τους άνεργους συναδέλφους ενώ μειώνουμε την συνδρομή στα 5 ευρώ. Είμαστε στη διαδικασία διαμόρφωσης - τροποποίησης του καταστατικού σύμφωνα με της απαιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων, ενώ  προτάξαμε το Επιστημονικό πεδίου καθότι το συνδικαλιστικό πεδίο κατέρρευσε. Ολοκληρώσαμε προγράμματα την κατάρτιση εργαζόμενων σε επιχειρήσεις, καταθέσαμε  προτάσεις για άλλα προγράμματα τα οποία αξιολογήθηκαν θετικά, και θα διαχειρισθούμε σε συνεργασία με φορείς του Νομού  πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ. Έχουμε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς και αυτό αποδεικνύεται από τις συνδιοργανώσεις των εκδηλώσεών μας.
Στο κλίμα της εποχής ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας αξιοποίησε την ευκολία χρήσης του διαδικτύου, καθώς όλοι οι νέοι συνάδελφοι είναι άριστα καταρτισμένοι και καθιέρωσε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής των νέων μελών ενώ για τις επόμενες εκλογές μελετούμε την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δοθείσης της ευκαιρίας της τροποποίησης του καταστατικού».
Στη συνέχεια τα μέλη ενημερώθηκαν για τις ειδικές παρεμβάσεις και επιστημονικές προτάσεις και τα υπομνήματα που κατέθεσε Γεωπονικός Σύλλογος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για θέματα αγροτικής Ανάπτυξης, για τα Σχέδια βελτίωσης, τους Νέους Αγρότες, για την ΚΥΑ με τα Αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, τις μετακινήσεις συναδέλφων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για την λειτουργία οργανισμών  όπως ο  ΟΠΕΚΕΠΕ και ο  ΕΛΓΑ, τις παρεμβάσεις στον  ΕΛΓΑ για την ακαρπία ελιάς- φυλλοβόλων 2009 στο Νομό Μαγνησίας, τις προτάσεις στο ΥΠΑΑΤ και το  Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για την Αγροτική Ανάπτυξη  της Θεσσαλίας (Καλάθι), στην Περιφέρεια  Θεσσαλίας και τον  Δήμο Βόλου για την Αέρια ρύπανση, για τη διαχείριση της προσβολής από πράσινο και ρόδινο σκουλήκι στις βαμβακοκαλλιέργειες, για το αστικό περιαστικό πράσινο, τη διαχείριση των υδατικών πόρων, την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, τις θέσεις για τον πρωτογενή τομέα, την γεωργία, την κτηνοτροφία, σε συνεργασία με το  ΓΕΩΤΕΕ την ΠΟΣΓ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους , το ΥΠΕΚΑ, τον  ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ έκανε παρεμβάσεις σε συνέδρια όπως της «Δημιουργία Ξανά» για  Αγροτική Ανάπτυξη στη Λάρισα.
Η Γενική Συνέλευση των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές και με γνώμονα την οικονομική κρίση που ταλανίζει όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους ανέργους, ενέκρινε  ομόφωνα την πρόταση του ΔΣ για τα παρακάτω :
·         Το ψηφοδέλτιο του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας θα είναι ενιαίο και ανεξάρτητο
·         Οι άνεργοι συνάδελφοι απαλλάσσονται από τις συνδρομές για την τριετία 2010-2012, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας
·         Διαγράφονται όλα τα χρέη συναδέλφων για τα παρελθόντα του 2010 έτη
·         Η συνδρομή για την τριετία 2010-2012 μειώνεται σε 5 € ετησίως
Ακολούθησε συνοπτική παρουσίαση των Ημερίδων και των  Εκδηλώσεων του Συλλόγου οι οποίες συνοπτικά ήταν :
ü  Προοπτικές ανάπτυξης της Γεωργίας το μέλλον των καλλιεργειών στο Νομό Μαγνησίας
ü  Η άρδευση της Ελιάς-Ορθές γεωργικές πρακτικές ,υπολογισμός αναγκών σε νερό περιορισμένη άρδευση και ποιότητα καρπού.
ü  Διερεύνηση Εφαρμογής Ενιαίου Μοντέλου Διαχείρισης του Αρδευτικού Νερού στην Ελληνική Γεωργία
ü  Η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων στις σύγχρονες αγορές
ü  Marketing αγροτικών προϊόντων σύγχρονες τάσεις και πρακτικές
ü  Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Περιβαλλοντικά πρότυπα, Γεωργία και Περιβάλλον
ü  Ο κύκλος της Φύσης ,Πώς οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί εναρμονίζουν τη φύση
ü  Έκθεση φωτογραφίας άγριων ορχιδέων του Βορείου Πηλίου
ü  Αστικό περιαστικό πράσινο και Μεσογειακοί Αγώνες
ü  Πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας για το Β. Πήλιο
ü  Μεσογειακή Διατροφή – Παραδοσιακά τρόφιμα και υγεία
ü  Προοπτικές Ανάπτυξης στη Θεσσαλία – Σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικές σε Μεσογειακά θερμοκήπια
ü  Πρόγραμμα-Elaion spa που προωθεί την επιχειρηματικότητα ,την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομικότητα των επιχειρήσεων
ü  Ημερίδα για την συντήρηση των αγροτικών προϊόντων με την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους
ü  Σύσκεψη κατά των παράνομων φυτοφαρμάκων -πολλαπλασιαστικού υλικού –λιπασμάτων
ü  Εκδήλωση για παραγωγή και κατανάλωση βιομάζας σε μικρή κλίμακα (οικιακή χρήση)
ü  Ανάπτυξη Συστήματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη Βαμβακοκαλλιέργεια
ü  Φυτοπροστασία - Βιολογική Γεωργία - Ασφαλή τρόφιμα
ü  Ενημέρωση για τον Κανονισμό της  Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2014 – 2020
ü  Ενημέρωση για τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις της χορήγησης αδειών, για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού
ü  Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε σχολεία της πόλης και φύτευση αρωματικών φυτών
ü  Ημερίδα για την εκτροφή σαλιγκαριών
ü  Τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τα πρότυπα AGRO 2.1/ 2.2 &Globalgap
ü  Υγιεινή- Ασφάλεια – Ποιοτικός Έλεγχος νωπών οπωροκηπευτικών
-Ο-
Πρόεδρος



Κων/νος Λάμπρος
-Ο-
Γραμματέας


Αθανάσιος Μπίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: