Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΓΕΩΤΕΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 25ης ΜΑΪΟΥ 2012

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

(ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
25ης ΜΑΪΟΥ 2012 (21/2012)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
24/05/12
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (24/5/2012)
Αναφέρονται εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν τους γεωτεχνικούς για το χρονικό διάστημα που ακολουθεί.
23/05/12
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (22/5/2012)
Αναφέρονται τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) που περιέχουν νομοθεσία γεωτεχνικού ενδιαφέροντος και κυκλοφόρησαν στις 22/5/2012.
22/05/12
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 25/5 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πραγματοποιείται την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στην Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο PORTO PALACE, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Κλάδων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
24/05/12
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΦΟΔΙΩΝ & ΕΙΣΡΟΩΝ
Στην αποστολή ενημερωτικού Δελτίου Τύπου προς τα μέλη του, με όλες τις πληροφορίες για την ένταξη στο Μητρώο Εμπόρων Γεωργικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών, από τον προϊστάμενο του ΚΕΠΠΥΕΛ Σερρών κ. Στέφο Κων/νο, γραμματέα της Δ.Ε. του παραρτήματος, προχώρησε το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
23/05/12
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Επιστολή έστειλε στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με θέμα τη συμμετοχή Γεωπόνων-Κτηνιάτρων στην σύνθεση των επιτροπών του άρθρου 7 παρ. 2 του Ν.2323/95 για τις Λαϊκές αγορές.
ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
25/05/12
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Το Δασαρχείο Κάτω Νευροκοπίου προκηρύσσει Πρόχειρο Δημόσιο Μειοδοτικό Διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Φυτωριακές εργασίες στο Δασικό Φυτώριο Δασωτού έτους 2012».
25/05/12
ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ - ΕΛ.Γ.Ο-ΔΗΜΗΤΡΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «NEW LIFE IN AGROENVIRONMENT»
Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας του ΕΛ.Γ.Ο - ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης 20 ετών του χρηματοδοτικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής LIFE+, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «New LIFE in AgroEnvironment», την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens, στην Πλάκα.
24/05/12
24/05/12
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Ηρακείου, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας για το 2012.
24/05/12
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΟΥ
Ο Σύλλογος Φίλων Δάσους Περτουλίου, σε συνεργασία με τη Σχολή Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., το Ταμείο Διοικήσεως & Διαχειρίσεως Πανεπιστημικαών Δασών και τον Δήμο Πύλης, διοργανώνουν στις 5 Ιουνίου 2012, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ημερίδα με θέμα «Το περιβάλλον και ο άνθρωπο, πέρα από τη Δασολογία, στο έργο του αείμνηστου Καθηγητή Νίκου Στάμου».
24/05/12
Τ.Ε.Ε.-ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ»
Ημερίδα με θέμα «ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» διοργανώνει το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Μαΐου.
23/05/12
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τα Τμήματα Περιβάλλοντος και Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) οργάνωσε και λειτουργεί Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ».
23/05/12
Ι.Π.Α.Δ.Μ. - Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΤΖΙ-ΜΠΕΡΡΥ
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, στο ΒΙΟ.ΠΑ. Σιάτιστας Κοζάνης, ημερίδα με θέμα «Το Γκότζι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του».
21/05/12
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, προκειμένου να υλοποιήσει το υποέργο με τίτλο: «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΩΝ ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ», του εγκεκριμένου Τεχνικού Δελτίου του, διενεργεί διαγωνισμό με ανοιχτή διαδικασία για την ανάθεσή του.
21/05/12

Η ομορφιά της επικονίασης βίντεο

Η ομορφιά της επικονίασης βίντεο



http://www.youtube-nocookie.com/embed/xHkq1edcbk4?rel=0

ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ Αγροτική Εφημερίδα: Ομάδες παραγωγών, προϋποθέσεις σύστασης, δυνατότητες και τρόποι χρηματοδότησης


ΑγροΤύπος
εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα αγροτικής ενημέρωσης

Ομάδες παραγωγών: Προϋποθέσεις σύστασης, δυνατότητες και τρόποι χρηματοδότησης.
Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ):
Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που δίνει ευκαιρείες και στον πρωτογενή αγροτικό τομέα.
Περί Οίνων: Οίνος και Φελλός - Η παράδοση που έγινε συνήθεια.
Αγγελίες, εκδηλώσεις νέας εβδομάδας και η υπόλοιπη αγροτική επικαιρότητα ...

Μορφές λουλουδιών από ανθρώπους

Όταν η τέχνη έρχεται κοντά μας, μεθάει...













Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εξαιρετικά ωφέλιμα τα ακτινίδια για τον οργανισμό

Εξαιρετικά ωφέλιμα τα ακτινίδια για τον οργανισμό



Εξαιρετικά ωφέλιμα τα ακτινίδια για τον οργανισμό

Το ακτινίδιο αποτελεί ένα από τα πιο εξωτικά και τροπικά φρούτα, ενώ παράλληλα είναι ένα από τα μοναδικά ίσως φρούτα που προσφέρουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών με την κατανάλωση ενός και μόνο τεμαχίου. Έχει γλυκόξινη γεύση, ενώ όσον αφορά την εμφάνισή του, εξωτερικά ο φλοιός του έχει χρώμα καφέ, ενώ εσωτερικά είναι πράσινο με μικρούς μαύρους σπόρους. Το ακτινίδιο ανακαλύφθηκε από τον Hayward Wright ο οποίος του έδωσε και την επίσης γνωστή ονομασία του ως κίουι (Kiwi). Η Κίνα θεωρείται η χώρα καταγωγής του ακτινιδίου από τα αρχαία χρόνια, ενώ στην σημερινή εποχή καλλιεργείται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο όπως Γαλλία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Αμερική αλλά και Ελλάδα. Στην Ελλάδα, οι κυριότερες περιοχές καλλιέργειάς του είναι η Πιερία, η Λάρισα και τα Χανιά. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της κατανάλωσής του, άρχισαν να διαφαίνονται οι θεραπευτικές του ιδιότητες, οι οποίες κυρίως οφείλονται στα υψηλής περιεκτικότητάς του θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και νερό. Στη σημερινή εποχή, η κατανάλωσή του έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των πολύτιμων συστατικών που περιέχει, αλλά και λόγω της χαμηλής θερμιδικής του αξίας.

Το ακτινίδιο είναι το πλουσιότερο φρούτο σε βιταμίνη C, παρόλο που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί λανθασμένα το πορτοκάλι. Η κατανάλωση ενός και μόνο ακτινιδίου, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας στην βιταμίνη αυτή. Η βιταμίνη C αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, καθώς επίσης και στην παραγωγή κολλαγόνου, για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Επιπρόσθετα, το ακτινίδιο αποτελεί εξαίρετη πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Α και Ε, οι οποίες με την σειρά τους επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές. Άλλες πολύ σημαντικές βιταμίνες που βρίσκουμε στο ακτινίδιο, είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και το φυλλικό οξύ. το οποίο παρεμποδίζει τις γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα.

Παράλληλα με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία κατέχουν υψηλή θέση στην θρεπτική αξία του ακτινιδίου. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το κάλιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος. Το κάλιο βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και περιέχεται στο ακτινίδιο σχεδόν στην ίδια ποσότητα που περιέχεται και στην μπανάνα. Ο φώσφορος και το μαγνήσιο δρουν συνεργιστικά, για την καλύτερη υγεία των οστών και των δοντιών. Επιπλέον, η βιταμίνη C που περιέχει το ακτινίδιο, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Άλλα συστατικά τα οποία περιέχονται στα ακτινίδια, είναι οι φυτικές ίνες, το νερό, τα ω3 και ω6 λιπαρά και πολλά ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μια από τις πιο διαδεδομένες ευεργετικές ιδιότητες του ακτινιδίου είναι η διουρητική δράση του, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στις φυτικές ίνες που περιέχει.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην διατήρηση της υγείας του εντέρου και στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από αυτό. Μια μερίδα ακτινιδίου (76γρ.) παρέχει το 10% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε φυτικές ίνες (3γρ). Επομένως, η συστηματική κατανάλωση του ακτινιδίου, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αλλά και του φουσκώματος.

Αυτό το μοναδικό φρούτο αποτελεί μια πολύτιμη πηγή ω3 και ω6 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως επίσης και για τον καλύτερο έλεγχο των φλεγμονών στο σώμα. Τα λιπαρά αυτά οξέα, συναντώνται κυρίως στα μικρά μαύρα σπόρια του ακτινιδίου.

Η λουτεΐνη είναι ένα ακόμη συστατικό που ξεχωρίζει στο ακτινίδιο. Είναι μια χρωστική ουσία, η οποία προστατεύει την όραση, δρώντας σαν «εσωτερικά γυαλιά ηλίου», καθώς βοηθά στην καλύτερη υγεία του δέρματος. Αξίζει να αναφέρουμε πως, όπως όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και η συστηματική κατανάλωση ακτινιδίου, έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2, στη μείωση της χοληστερόλης, καθώς και άλλων χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να το καταναλώσουμε. Λόγω του ότι έχει σκληρό φλοιό, μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να καταναλωθεί, ως ένα υγιεινό σνακ. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με γιαούρτι, μέλι, καθώς και με άλλα φρούτα, για ένα απολαυστικό πρωινό, αλλά και σαν προσθετικό στις σαλάτες. Για να μπορέσουμε να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη από τα θρεπτικά του συστατικά, θα πρέπει να το καταναλώνουμε αμέσως μετά την κοπή του, γιατί διαφορετικά οι περισσότερες βιταμίνες του χάνονται -και κυρίως η βιταμίνη C.

Αζαλέα: Προβλήματα κι αντιμετώπιση

Αζαλέα: Προβλήματα κι αντιμετώπιση


AZALEA
Η αζαλέα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανθοφόρα φυτά που στολίζουν τα μπαλκόνια και τους κήπους πολλών ελληνικών σπιτιών, είναι όμως και ένα φυτό που αν δεν το περιποιηθούμε σωστά θα έχει σύντομη διάρκεια ζωής.

Παρακάτω γίνεται μια συνοπτική αναφορά των κυριότερων προβλημάτων της αζαλέας, καθώς και των τρόπων αντιμετώπισής τους.


Πτώση φύλλων
Το πιθανότερο είναι τα φυτά να υποφέρουν από υπερβολική ζέστη και έλλειψη νερού. Η σωστή αντιμετώπιση είναι το τακτικό πότισμα, ο ψεκασμός του φυτού με νερό που είναι απαλλαγμένο από ιόντα ασβεστίου και η μετακίνηση της γλάστρας σε πιο δροσερό σημείο.



Κλειστά άνθη
Τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν στην υπερβολική υγρασία που λαμβάνει το φυτό είτε μέσω του ποτίσματος, είτε μέσω των ρευμάτων αέρα ιδιαίτερα μετά το πότισμα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μειωθεί η συχνότητα ή/και η ποσότητα της άρδευσης.



Κίτρινα στίγματα
Συνήθως αναφέρονται σε προσβολές από το άκαρι τετράνυχο. Χαρακτηριστικό συνοδευτικό σύμπτωμα είναι η παρουσία ιστών αράχνης στην κάτω επιφάνεια των φύλλων. Η καταπολέμηση γίνεται με χρήση κατάλληλου ακαρεοκτόνου, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του σκευάσματος και του γεωπόνου. Μια έξυπνη τακτική είναι ο πρότερος ψεκασμός σε μικρή επιφάνεια του φυτού, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν τοξική αντίδραση.



Λευκές γραμμές στα φύλλα
Είναι σύμπτωμα προσβολής από φυλλορύκτη της αζαλέας, ο οποίος δημιουργεί στοές. Απαιτείται ψεκασμός με κατάλληλο εντομοκτόνο στην έναρξη της προσβολής.



Μικρά φύλλα στην κορυφή και μη άνθηση του φυτού
Προφανώς απουσιάζει κάποιο θρεπτικό στοιχείο και χρειάζεται λίπανση. Το λίπασμα, ειδικά σε γλαστρικά φυτά, πρέπει να είναι υδατοδιαλυτό. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα σκευάσματα για ανθοφορία και ανάπτυξη του φυτού.



πηγή: agronomist.gr. - Natura Hellas

Πρόγραμμα επιχορήγησης για εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων

Τους όρους, τις προϋποθέσεις, τους δικαιούχους και το ύψος της επιχορήγησης στα 100.000 ευρώ, καθώς και τον τρόπο πληρωμής καθορίζει η απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, όσον αφορά την υλοποίηση της δράσης 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2012.

Η εν λόγω απόφαση, με αριθμ. 1448/52528, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1578 και επιχορηγεί τη δαπάνη υλοποίησης ταχύρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης των μελισσοκόμων της χώρας.
Όπως ορίζεται στην απόφαση, ισχύουν τα εξής:
1. Σκοπός
Με την παρούσα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, το ύψος επιχορήγησης και ο τρόπος πληρωμής αυτής για την υλοποίηση της δράσης 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων», στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2012, βάσει του Καν(ΕΚ)1234/2007 του Συμβουλίου (άρθρα 105−110), όπως ισχύει κάθε φορά.
2. Ύψος επιχορήγησης
Για το έτος 2012 το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000 ευρώ).
Το ποσό αυτό βαρύνει κατά 50% τον κρατικό προϋπολογισμό και κατά 50% τον ΕΛΕΓΕΠ – Εγγυήσεις.
3. Δικαιούχοι
Δικαιούχος και υπεύθυνος για την διοργάνωση και πραγματοποίηση των εκπαιδεύσεων που προβλέπονται στην παρούσα ορίζεται ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).
4. Περιγραφή της δράσης:
Σε εφαρμογή του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. 736/1194/41458/03.04.2012 (Β΄ 1177) κοινής υπουργικής απόφασης, επιχορηγείται η δαπάνη υλοποίησης ταχύρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης των μελισσοκόμων της χώρας.
Τα προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα έως και Παρασκευή), ενώ ανάλογα με το εύρος της θεματικής ενότητας που καλύπτουν, είναι διάρκειας μέχρι τριών (3) ημερών το καθένα και αφορούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
- Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του - Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους.
- Μελισσοκομικά φυτά − Τροφοδοσία των μελισσοσμηνών.
- Βασιλοτροφία − Παραγωγή βασιλικού πολτού.
- Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και καταπολέμησής τους (συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης).
- Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών.
- Προϊόντα της κυψέλης και συντήρησή τους.
-Τυποποίηση – Εμπορία – Προώθηση – Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων.
- Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις).
- Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου.
- Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων.
- Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (πχ καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα, κ.λπ.).
Η πραγματοποίηση των εκπαιδεύσεων αρχίζει με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης της παραγράφου 7 της παρούσας και ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι την 31.08.2012.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση: Πρόγραμμα επιχορήγησης για τις εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων.pdf

Αλεξανδρής Πέτρος agronews.gr

Πένθος στην οικογένεια των οικολόγων για τον θάνατο του Σπύρου Σγούρου

Συγκλονισμένη η κοινότητα των ανθρώπων της βιολογικής γεωργίας από τον ξαφνικό θάνατο του Γενικού Διευθυντή της ΔΗΩ, Σπύρου Σγούρου. Ο Σπύρος ήταν από τους εμπνευστές και από τα μέλη που δημιούργησαν τη ΔΗΩ και την ακολούθησαν και τη στήριξαν στα εύκολα και τα δύσκολα.

Ο Σπύρος Σγούρος υποστήριξε με πάθος το οικολογικό κίνημα και τη βιολογική γεωργία, μέχρι και σήμερα.Ο Σπύρος Σγούρος υποστήριξε με πάθος το οικολογικό κίνημα και τη βιολογική γεωργία, μέχρι και σήμερα.

Προσέφερε τη γνώση και τις υπηρεσίες του από τη σύστασή της, μέχρι και το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 που αιφνίδια έφυγε από κοντά μας. Υποστήριξε με πάθος το οικολογικό κίνημα και τη βιολογική γεωργία και πάντα έθετε ως προτεραιότητα το σεβασμό στο περιβάλλον και τη διατήρηση των κοινωνικών και οικολογικών αξιών. Ήταν πνεύμα δημιουργικό με καινοτόμες ιδέες, προτάσεις και πολιτική σκέψη και συνέβαλλε στην εδραίωση της οικολογίας στην Ελλάδα, ως μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του. Σπύρο θα είσαι πάντα κοντά μας, καλό ταξίδι.

Ο Σπύρος γεννήθηκε το 1962 στην Κέρκυρα. Ήταν γεωπόνος, πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Γεωργικής Οικονομίας. Ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΩ, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 1993 έως 2010 και Γενικός Διευθυντής από το 1994 έως το 2012.
Από το 1999 μέχρι το 2005 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (Παγκόσμιο Κίνημα για τη Βιολογική Γεωργία) και από το 2008 μέλος του ΔΣ της HellaCert της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης Πιστοποίησης.
Από τη δεκαετία του '80 συμμετείχε σε οικολογικές οργανώσεις, όπως η Οικολογική Πρωτοβουλία, η Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων, η Οικολογική Ομάδα Φοιτητών Γεωπονικής, η Οικολογική Εφημερίδα, οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί καθώς και σε κοινωνικές πρωτοβουλίες ενάντια στα μεταλλαγμένα, την κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία, τη στήριξη και ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και στο ΓΕΩΤΕΕ και την Ενωτική Οικολογική Συσπείρωση.
Ως μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, ήταν συντονιστής της θεματικής ομάδας για τη γεωργία και τα τρόφιμα και αναπληρωματικό μέλος της Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής.
Ήταν παντρεμένος με τη Φαίη Νιάρχου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά το Γιάννη και τον Παναγιώτη.

Η αποχαιρετιστήρια νεκρώσιμη ακολουθία, θα τελεστεί την Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 στις 17:30, στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής.
Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής.
Η οικογένεια του Σπύρου, ζήτησε να μην σταλούν λουλούδια και στεφάνια, αλλά να γίνουν δωρεές στην περιβαλλοντική Οργάνωση WWF Ελλάς στους ακόλουθους λογαριασμούς:
- ΕΘΝΙΚΗ: GR 5501 1010 40 0000 1044 8044 064
- ALPHA BANK: GR 2301 40 1010 1010 0200 2021 025


http://www.agronews.gr

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2012


ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
18ης ΜΑΪΟΥ 2012 (20/2012)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
18/05/12

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 25-5-2012
Συνεδριάζει στις 25-5-2012, στα γραφεία του Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

18/05/12

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GEOPROMOTION: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 2.2 «PROMOTION ACTIONS ON MASS-MEDIA»
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

18/05/12

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (17/5/2012)
Αναφέρονται τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) που περιέχουν νομοθεσία γεωτεχνικού ενδιαφέροντος και κυκλοφόρησαν στις 17/5/2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

17/05/12

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (17/5/2012)
Αναφέρονται εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν τους γεωτεχνικούς για το χρονικό διάστημα που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

17/05/12

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (16/5/2012)
Αναφέρονται τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) που περιέχουν νομοθεσία γεωτεχνικού ενδιαφέροντος και κυκλοφόρησαν στις 16/5/2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

16/05/12

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (15/5/2012)
Αναφέρονται τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) που περιέχουν νομοθεσία γεωτεχνικού ενδιαφέροντος και κυκλοφόρησαν στις 15/5/2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

15/05/12

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Κυκλοφόρησε το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 50398/ΙΑ/4-5-2012 «Όροι και διαδικασία διενέργειας αντισταθμιστικών μέτρων για την άσκηση του επαγγέλματος του Γεωτεχνικού (Γεωπόνου, Δασολόγου, Κτηνιάτρου, Γεωλόγου και Ιχθυολόγου), σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 38/2010».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

15/05/12

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (12/5/2012)
Αναφέρονται τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) που περιέχουν νομοθεσία γεωτεχνικού ενδιαφέροντος και κυκλοφόρησαν στις 12/5/2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

14/05/12

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (11/5/2012)
Αναφέρονται τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) που περιέχουν νομοθεσία γεωτεχνικού ενδιαφέροντος και κυκλοφόρησαν στις 11/5/2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
18/05/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ 23/5/2012
Συνεδριάζει στην Αθήνα, στις 23/5/2012, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

17/05/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ 22/5/2012
Συνεδριάζει την Τρίτη 22/5/2012, στη Θεσσαλονίκη, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Επιμελητηρίου.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

16/05/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑ & ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΙΑ
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων και το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα «Σηροτροφία και Σαλιγκαροτροφία ως εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης της γης», στις 17/5/2012 στους Φιλίππους Καβάλας.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
18/05/12

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΟΣΔΕ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΕΡΒΙΩΝ
Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Γεωπονικό Σύλλογος Ν. Κοζάνης, με αφορμή την διακοπή της υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ στα συνεργεία της ΕΑΣ Σερβίων-Κοζάνης.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

18/05/12

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

18/05/12

ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: 2ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
Στις 18-20 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

18/05/12

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «ΗΣΙΟΔΟΣ»: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΜΑΪΟΣ 2012)
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

18/05/12

Ι.Π.Α.Δ.Μ. - Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΤΖΙ-ΜΠΕΡΡΥ ΣΤΙΣ 20/5 ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ
Το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ι.Π.Α.Δ.Μ.), η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κοζάνης και ο Δήμος Βοΐου σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνουν την Κυριακή, 20 Μαΐου 2012, στο ΒΙΟ.ΠΑ. Σιάτιστας με θέμα: «Το Γκότζι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης

17/05/12

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 1.3, 2.1 & 2.3 ΤΟΥ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ, στο πλαίσιο δημοσιοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης των Μέτρων 1.3, 2.1 και 2.3 του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013», στην Πρέβεζα, το Σάββατο 19/05/2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

16/05/12

Κ.Α.Π.Ε.: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) προκηρύσσει Ανοικτό Διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

16/05/12

ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε./Ι.ΓΕ.Μ.Κ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ο ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ προκηρύσσει Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά σε ευρώ, για την επιλογή αναδόχου, του υποέργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε./Ι.ΓΕ.Μ.Κ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ» στο πλαίσιο του έργου: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (ΙΓΕΜΚ) ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΕΘΙΑΓΕ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» ME ΚΩΔΙΚΟ MIS 277343.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

16/05/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία διοργανώνει το 16ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, στις 16-18 Οκτωβρίου 2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

15/05/12

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΑΛΗΣ»: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

15/05/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 27ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία διοργανώνει το 27ο Ετήσιο Επιστημονικό της Συνέδριο στα Τρίκαλα, στις 3-5/10/2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

15/05/12

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο την «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Διαχείριση του Αγροτικού Χώρου» να υποβάλουν αίτηση στη Γραμματεία του Προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

15/05/12

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 2012»
To Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Ε.ΤΕ.Π.Η.), θα φιλοξενήσει στο Αμφιθέατρο την Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 στις 19.00, την τελετή απονομής βραβείων επιχειρηματικών σχεδίων που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Οδύσσειες Καινοτομίας 2012».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης