Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάριο από τον Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας με θέμα: Διαδικτυακές υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.


www.geoponikos-larisa.gr                                      Λάρισα, 25 Σεπτεμβρίου 2012
Καψούρη 4, Λάρισα, 412 22
Τηλ. & fax : 2410 / 618.638
                                                 

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων ( Π.Ο.Σ.Ε.Γ.) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.) διοργανώνουν  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε.  (Καψούρη 4 – Λάρισα) την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. σεμινάριο με θέμα:

« Διαδικτυακές  υπηρεσίες  του  Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. »

 Η παρουσίαση θα γίνει από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Γιώργο Κορμέντζα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, ενώ συνδιοργανωτές του σεμιναρίου είναι ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.
          
 Διευκρινίζεται ότι το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε Γεωπόνους μέλη Γεωπονικών Συλλόγων  και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας .
       
  Για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε ν’ απευθυνθείτε στη γραμματεία του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας από τις 10:00π.μ. – 12:00 μ.μ  & από τις 19:00μ.μ. – 20:00 μ.μ.  (Τηλ. & fax : 2410 / 618.638).
  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’απευθυνθείτε στον κ. Σοφολόγη Δημήτρη (6972 / 553.004) και στον κ. Παναγούλη  Χρήστο  (6982 / 320.499).

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΩΤΕΕ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η για την Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού

Εθνόσημο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308
Δ/ΝΣΗ E-mail: finances@geotee.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Όλγα Μουτσιλάκη
Άριάδνη Ιωαννίδου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), στην 12η/2012 συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψη τον ιδρυτικό νόμο 1474/1984 που διέπει την λειτουργία του Επιμελητηρίου, τις διατάξεις του Π.Δ. 344/2000, που αφορούν στην Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού, όπως και σχετική γνωμοδότηση που κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου, αποφάσισε κατά την συζήτηση του θέματος υπ' αριθ. 5 "Ανανέωση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικών" ότι στο εξής, για την ανανέωση της άδειας άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού, θα πρέπει το μέλος να είναι και οικονομικά ενήμερο απέναντι στο Επιμελητήριο.
Ως εκ τούτου, τα μέλη για την ανανέωση της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού θα πρέπει, εκτός από την συμπλήρωση των σχετικών εντύπων (Αίτηση, Έντυπο1 και Έντυπο 2) που υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου (www.geotee.gr), να φροντίζουν να τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Επιμελητήριο. Σημειώνεται ότι τα μέλη μπορούν να ενημερώνονται για την οικονομική τους κατάσταση στα τηλέφωνα: 2310/278817-818, 2310/236379, εσ.3, πληροφορίες κα Αριάδνη Ιωαννίδου και Όλγα Μουτσιλάκη.
Η πληρωμή των συνδρομών γίνεται στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (Αριθμός Λογαριασμού: 2150300210808) ή στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Βενιζέλου 64, 6ος όροφος, Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση που η κατάθεση γίνεται στην Αγροτική Τράπεζα, παρακαλούνται τα μέλη, για την ταχύτερη ενημέρωση των στοιχείων τους στο Αρχείο Μελών του Επιμελητηρίου όπως αποστείλουν με fax το διπλότυπο κατάθεσης στον αριθμό: 2310/236308.
Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Λωτός: Μεγάλες προοπτικές από το «μήλο της Ανατολής»


Μια νέα εναλλακτική λύση για την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα αποτελεί η εγκατάσταση καλλιεργειών λωτού, ενός εξωτικού φρούτου, με μικρή εξάπλωση στην Ελλάδα, αλλά μεγάλη ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού

Μια νέα εναλλακτική λύση για την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα αποτελεί η εγκατάσταση καλλιεργειών λωτού, ενός εξωτικού φρούτου, με μικρή εξάπλωση στην Ελλάδα, αλλά μεγάλη ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού.
Σήμερα στην Ελλάδα καλλιεργούνται περίπου 700-1.000 στρέμματα ως συστηματικές καλλιέργειες λωτού
Σήμερα στην Ελλάδα καλλιεργούνται περίπου 700-1.000 στρέμματα ως συστηματικές καλλιέργειες λωτού

Η καλλιέργεια του συγκεκριμένου οπωροφόρου δένδρου μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, καθώς δίνεται η δυνατότητα για συμβολαιακή παραγωγή και το προϊόν κατευθύνεται κυρίως στην εξωτερική αγορά, χωρίς να στερείται της δυνατότητας να «ανοίξει» και η εσωτερική αγορά με τη χρησιμοποίηση νέων ποικιλιών με άριστα χαρακτηριστικά. Μάλιστα ανήκει και στις προωθούμενες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εναλλακτικές καλλιέργειες.
Προκειμένου όμως να γίνει σωστά η καλλιέργεια αυτή θα πρέπει να εξασφαλιστεί το αναγκαίο πιστοποιημένο φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό. Σήμερα στην Ελλάδα καλλιεργούνται περίπου 700-1.000 στρέμματα ως συστηματικές καλλιέργειες με λωτό.
Μπορεί οι οργανωμένες καλλιέργειες λωτού στην Ελλάδα να είναι πολύ λίγες, ωστόσο η όχι τόσο μεγάλη εξάπλωση του φρούτου αυτού στην Ελλάδα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι πρώτες καλλιέργειες λωτού στη χώρα μας προέρχονταν από φρούτα που ανήκαν στις στυφές ποικιλίες, εκείνες δηλαδή που τρώγονται μόνο όταν ωριμάζουν πολύ καλά, ενώ μετά την πλήρη ωρίμανση συντηρούνταν για πολύ λίγο χρονικό διάστημα.
Πλούσιος σε φυτικές ίνες είναι ο καρπός του λωτού
Πλούσιος σε φυτικές ίνες είναι ο καρπός του λωτού
Η εισαγωγή όμως στη χώρα μας από μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων νέων ποικιλιών που έχουν γλυκιά γεύση, έκανε αποδεκτό τον λωτό από τους καταναλωτές, με τις εισαγωγές μάλιστα λωτών στη χώρα μας να εμφανίζουν αύξηση, παρά μάλιστα τις πολύ υψηλές τιμές λιανικής.
Ετσι, τα προβλήματα διάθεσης της παραγωγής που προκαλούσαν οι ποικιλίες στυφών καρπών που καλλιεργούνταν στη χώρα μας, μοιάζουν να δίνουν τη θέση τους σε μια νέα δυναμική ανάπτυξης αυτού του φρούτου που δημιουργούν οι νέες ποικιλίες.
Λωτός: Μεγάλες προοπτικές από το «μήλο της Ανατολής»
Στις ευρωπαϊκές αγορές κυριαρχούσε μέχρι πρότινος η Ιταλία με 51.000 τόνους, αλλά η Ισπανία, κάνοντας δυναμική είσοδο στην αγορά λωτού τα τελευταία χρόνια, είναι η ανερχόμενη δύναμη, που τα τελευταία τρία χρόνια έφτασε να παράγει 70.000 τόνους, από τους οποίους εξάγει το 62%.
Η καλλιέργεια του λωτού καταλαμβάνει σημαντική θέση σε χώρες της Απω Ανατολής, που παραδοσιακά χρησιμοποιούν τον λωτό σαν ένα καθημερινό φρούτο.
Η μεγάλη χώρα παραγωγής λωτού στην παγκόσμια αγορά είναι η Κίνα. Ακολουθούν Κορέα, Ιαπωνία και Βραζιλία, ενώ τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια αυτή έχει ικανοποιητική ανάπτυξη τόσο στο Ισραήλ, όσο και στη Νότιο Αφρική, την Αυστραλία, την Τουρκία και την Ινδία.
Λωτός: Μεγάλες προοπτικές από το «μήλο της Ανατολής»
Η εμπορική καλλιέργεια του λωτού στην Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές παρά την άποψη ορισμένων πως δύσκολα μπορεί να γίνει προϊόν ευρείας κατανάλωσης στη χώρα μας. Η Ελλάδα διαθέτει ιδανικές συνθήκες όσον αφορά το κλίμα και το έδαφος για την επιτυχή εμπορική καλλιέργεια του λωτού.
Ο λωτός κατάγεται από την Κίνα, στα δάση της οποίας έχει παρατηρηθεί η παρουσία άγριων ειδών του είδους. Από την Κίνα διαδόθηκε στην Ιαπωνία και την Κορέα. Στις χώρες αυτές, έχει μακρόχρονη παράδοση και καταναλώνεται σαν φρέσκος καρπός, σαν αποξηραμένος, αλλά και σαν μεταποιημένος.
Λωτός: Μεγάλες προοπτικές από το «μήλο της Ανατολής»

Τεχικές καλλιέργειας
Εισόδημα 1.000€ ανά στρέμμα για τους παραγωγούς

Με την καλλιέργεια του λωτού να αποδίδει έως 2 τόνους ανά στρέμμα και τις τιμές παραγωγού να κυμαίνονται από 1,5 έως 2 ευρώ το κιλό, το εξωτικό αυτό φρούτο μπορεί να δώσει υπό προϋποθέσεις ένα εισόδημα της τάξεως των 1.000 ευρώ ανά στρέμμα. Για την καλλιέργειά του -όπως αναφέρει ο γεωπόνος Κάσσανδρος Γάτσιος στις «Επαγγελματικές Ευκαιρίες»- απαιτούνται μέσης σύστασης εδάφη με καλή στράγγιση και αερισμό.
Για την καλή παραγωγή καρπών δεν πρέπει η μέση καλοκαιρινή θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο καρπός μπορεί να συντηρηθεί για 2-4 μήνες σε 0-2 °C με 90% σχετική υγρασία ή σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα.
Οι τεχνικές πολλαπλασιασμού για τον λωτό είναι ίδιες με τις αντίστοιχες που χρησιμοποιούνται και στα άλλα καρποφόρα δέντρα. Αυτές είναι: με σπόρους, με εμβολιασμό, με μοσχεύματα, με καταβολάδες και με μικροπολλαπλασιασμό.

Επιλογή του αγρού
Ο λωτός είναι καρποφόρο δένδρο μεγάλης προσαρμοστικότητας στα διάφορα εδαφοκλιματικά και καλλιεργητικά περιβάλλοντα.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα, βρίσκει ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης τόσο στις νότιες και νησιωτικές περιοχές όσο και στις κεντρικές και βόρειες. Κατά τη χειμερινή περίοδο διάφορες ποικιλίες του αντέχουν σε ελάχιστες θερμοκρασίες ακόμα και -18 °C.
Ο λωτός δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες απαιτήσεις αναφορικά με το κρύο, άλλωστε αρχίζει τον σχηματισμό των φύλλων σχετικά αργά, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος το επιτρέπει.
Στην καλλιέργεια του λωτού οι κλιματικές συνθήκες που θα μπορούσαν να αποβούν ζημιογόνες είναι η εμφάνιση θερμοκρασιών μικρότερων των -18 °C κατά τη χειμερινή περίοδο ή στους -3 °C πριν από το άνοιγμα των οφθαλμών.
Οι δυνατοί άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στα δένδρα όταν είναι φορτωμένα καρπούς, προκαλώντας σπασίματα του κορμού και των κλαδιών, σκίσιμο των φύλλων και ελαττώματα στους καρπούς.
Ο λωτός μπορεί να καλλιεργηθεί σε διάφορους τύπους εδαφών, ακόμη και σε αργιλώδη.
Τα καλύτερα αποτελέσματα όμως τα δίνει όταν καλλιεργείται σε βαθιά, γόνιμα ή και μέσης σύστασης εδάφη, ουδέτερου pH.

Προετοιμασία εδάφους
Γίνεται ένα όργωμα σε όλη την επιφάνεια του αγρού και σε βάθος 25-30 cm. Ακολουθούν η λίπανση του εδάφους, ένα φρεζάρισμα, και τέλος η σχεδίαση της φυτεύσεως και η φύτευση των δενδρυλλίων.

Σε αβαθή και άγονα εδάφη και σε ποικιλίες μέσης ή και ανεπαρκούς ζωηρότητας, τα δενδρύλλια φυτεύονται σε αποστάσεις 4,5 x 4 m.
Οταν αντίθετα η εγκατάσταση αφορά φυτά μιας ποικιλίας με μεγάλη ζωηρότητα, σε εδάφη βαθιά, γόνιμα και καλά αποστραγγισμένα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο πυκνά σχήματα εγκατάστασης, όπως είναι 5 x 5,5 m ή 6 x 6 m.

Απόδοση
Μεγάλες οι ανάγκες του φυτού σε νερό για ικανοποιητική σοδειά

Παρά τη σχετική αντοχή του λωτού στην έλλειψη άρδευσης, το μέγεθος των καρπών του αλλά και το ύψος της παραγωγής δεν είναι ικανοποιητικά όταν η διαθεσιμότητα του νερού κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων του φυτού είναι ανεπαρκής και για αυτό θα πρέπει να αρδεύεται.
Ανάμεσα στα διάφορα καρποφόρα δενδροκομικά είδη ο λωτός θεωρείται σαν ένα από τα πλέον μη απαιτητικά σε επεμβάσεις αναφορικές με το κλάδεμα. Τα πλεονεκτήματα όμως που συνεπάγεται ένα ορθολογικό κλάδεμα είναι πολυάριθμα και με αντίκτυπο τόσο στη φάση της ανάπτυξης όσο και σε αυτή της παραγωγής του. Το κύπελλο είναι η πιο διαδεδομένη μορφή κλαδέματος σχηματισμού αλλά και η διαμόρφωση των φυτών σε σχήμα πυραμίδας ή παλμέτας. Επίσης γίνεται και ένα ετήσιο κλάδεμα καρποφορίας την περίοδο του χειμώνα. Ο λωτός δεν απαιτεί ιδιαίτερα αυστηρό κλάδεμα.

Με στυφή και γλυκιά γεύση
Δύο κατηγορίες καρπών στο εμπόριο

Στο εμπόριο, σε παγκόσμια κλίμακα, συναντάμε δύο κατηγορίες καρπών: λωτούς με γλυκιά και λωτούς με στυφή γεύση. Οι καρποί των στυφών ποικιλιών περιέχουν πολύ υψηλά ποσοστά σε διαλυτές τανίνες και δεν είναι δυνατόν να καταναλωθούν πριν από την υπερωρίμανσή τους λόγω τις δυσάρεστης γεύσης τους.
Η στυφάδα της κατηγορίας αυτής μπορεί να απομακρυνθεί με φυσικούς και χημικούς τρόπους κατεργασίας των καρπών. Οι καρποί των μη στυφών ποικιλιών έχουν σχήμα που μοιάζει με ντομάτα και εμφανίζονται στην παγκόσμια αγορά με το όνομα της πιο κοινής ποικιλίας της κατηγορίας αυτής της «Fuyu». Οι καρποί της κατηγορίας αυτής δεν στερούνται πλήρως από τανίνες, όπως υποδηλώνει η ονομασία τους, απλώς έχουν μικρότερη στυφάδα κατά την ωρίμανσή τους σε σχέση με της προηγούμενης κατηγορίας, ενώ χάνουν και τη στυφάδα αυτή με τα κατάλληλα μέσα σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι καρποί αυτής της κατηγορίας είναι δυνατόν να καταναλωθούν είτε με σκληρή, είτε με μαλακή σάρκα.
Ο λωτός είναι συγγενές είδος με το δέντρο που δίνει το ξύλο του εβένου.
Το δέντρο αυτό μπορεί να φτάσει το ύψος των 10 μέτρων, αλλά χαρακτηρίζεται από βραδεία ανάπτυξη και είναι μακρόβιο. Ο φλοιός του είναι ανοιχτόχρωμος, ενώ έχει ξύλο σκληρό και βαρύ που διακρίνεται από το ανοιχτόχρωμο χρώμα του, σε αντίθεση με τα είδη του εβένου που το εσωτερικό ξύλο έχει χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Οι βραχίονες του φυτού είναι σχετικά ευαίσθητοι και σπάζουν εύκολα από τον άνεμο και το βάρος των καρπών τους. Ο λωτός καρποφορεί επάνω στους ετήσιους βλαστούς. Τα δένδρα του λωτού μπορεί να φέρουν θηλυκά άνθη, αρσενικά και ερμαφρόδιτα.
Ο λωτός ανήκει στα φυλλοβόλα δέντρα και τα φύλλα του διαφοροποιούνται πολύ στο σχήμα και στις διαστάσεις ανάλογα με την ηλικία του δέντρου, του τύπου του κλαδιού και της θέσης στην οποία έχουν εμφανιστεί.
Τα οφέλη στην υγεία
Ο λωτός περιέχει βιταμίνη C, όπως και πολλά χημικά στοιχεία όπως κάλιο, ενώ φτάνοντας στην πλήρη ωρίμανσή του γίνεται ένας καρπός που αποδίδει μεγάλα ποσοστά ενέργειας δεδομένου του υψηλού περιεχομένου σε θερμίδες που περιέχει και της μεγάλης ποσότητας σακχάρων. Επίσης είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και εμφανίζει αποτελεσματική διουρητική δράση επειδή έχει άφθονο ασβέστιο και κάλιο που βοηθούν στο να απελευθερωθούν τα πλεονάσματα των υγρών. Είναι γνωστό επίσης εδώ και χρόνια ότι βοηθάει τη λειτουργία του ήπατος. Ο λωτός είναι μια ισχυρή πηγή θρεπτικών αντιοξειδωτικών στοιχείων, όπως είναι τα καροτινοειδή και οι πολυφαινόλες.
Οι προαντοκυανιδίνες που περιέχονται στον λωτό μπορούν να ελαττώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών περιορίζοντας την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο θρομβώσεων καθώς και το ποσοστό της κακής χοληστερόλης LDL και των τριγλυκεριδίων.
Η πρόσληψη του λωτού φαίνεται να έχει και μια σημαντική αντιδιαβητική και αντικαρκινική δράση, εκτός από μια σημαντική ικανότητα να μειώνει το ποσοστό της τοξικότητας του αλκοόλ στο αίμα.
Πού θα απευθυνθώ

Κάσσανδρος Γάτσιος, Γεωπόνος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Εταιρεία SYMAGRO Επιστη-μονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, τηλ. 6944846475 -
26510 07653 email: info@symagro.com

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδοτεί με 2,9 δισ. τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Χρηματοδότηση ύψους 2,9 δισ. ευρώ προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) ενέκρινε το Δ.Σ. του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

 Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδοτεί με 2,9 δισ. τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η έγκαιρη απόδοση των κοινοτικών ενισχύσεων που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους Έλληνες αγρότες, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

http://www.newsbomb.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Παγώνει» η επιστροφή 424 εκατ. ευρώ από το πακέτο Χατζηγάκη


Την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της ΕΕ, βάση της οποίας είχε διαταχθεί η επιστροφή εντόκως από τους αγρότες του ποσού των 424 εκατ. ευρώ από το γνωστό ως πακέτο Χατζηγάκη, πέτυχε η ελληνική πλευρά.

«Παγώνει» η επιστροφή 424 εκατ. ευρώ από το πακέτο Χατζηγάκη
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, δικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλε η Ελληνική Δημοκρατία με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έντοκη ανάκτηση 424 εκατ. ευρώ από τους αγρότες, έκανε δεκτό το ελληνικό αίτημα και ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής που άσκησε η Ελληνική Δημοκρατία.
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου πιθανολόγησε τη βασιμότητα των λόγων της προσφυγής, δέχτηκε ότι η άμεση εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής από 800.000 περίπου αγρότες θα δυσχεράνει σοβαρά τη διατήρηση της δημόσιας τάξης - δεδομένου ότι και οι αγρότες έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και τα εξαιρετικά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί - και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άμεση εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής θα προκαλούσε σοβαρή και ανεπανόρθωτη ζημία στην Ελληνική Δημοκρατία, στις παρούσες δύσκολες εξαιρετικές συνθήκες.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, η απόφαση αυτή αφενός, δίνει χρόνο στη χώρα , μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης για τη διευθέτηση του προβλήματος, κάτι που θα ήταν σχεδόν αδύνατο στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και αφετέρου, το σκεπτικό που επικαλέστηκε το δικαστήριο αποδεχόμενο την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης, αποτελεί ίσως πρόκριμα για τη θετική έκβαση και της οριστικής εκδίκασης της υπόθεσης.
http://www.ethnos.gr/

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Καλλιεργητές έπαιρναν επιδοτήσεις για βιολογικά προϊόντα που δεν παρήγαγαν

Σκάνδαλο, το μέγεθος του οποίου ακόμα διερευνάται, αποκαλύφθηκε στο νομό με δεκάδες βιοκαλλιεργητές να επιδοτούνται χωρίς να παράγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα

Προϊόντα που "βαφτίζονταν" βιολογικά με πλαστά πιστοποιητικά ανακαλύφθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, με έναν μελετητή να έχει συλληφθεί, την αστυνομία να συνεχίζει την έρευνα της και την Περιφέρεια να διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για πιθανή ανάμιξη υπαλλήλων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα "Γεγονός", το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν ο μελετητής πιάστηκε στα γραφεία της Αγροτικής Ανάπτυξης του νομού να προσπαθεί να πάρει έγγραφα από φακέλους αγροτών. Υπάλληλος της υπηρεσίας ήταν αυτός που κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες και προχώρησαν στη σύλληψη του. Το μυστήριο λύθηκε σχετικά γρήγορα, αφού ήδη υπήρχαν καταγγελίες από εταιρία ότι κυκλοφορούν πλαστά πιστοποιητικά της.

Έτσι δεκάδες αγρότες από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο επιδοτούνταν ως βιοκαλλιεργητές χωρίς να είναι και έπαιρναν επιδοτήσεις μέχρι και 30.000 ευρώ.

Το μέγεθος του σκανδάλου θα αποκαλυφθεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, στις αρχές Νοεμβρίου, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αλλάζει, για καλό και για κακό, κλειδαριές στα γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης στις δύο πόλεις.

news247

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλος έλξης η Γιορτή Μήλου στη Ζαγορά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Μήλου 2012, που διήρκησε από την Παρασκευή 7/09 έως και το Σάββατο 8/09/2012 και που αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πολίτες.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή αυτή έλαβε χώρα στην περιοχή Ζαγοράς με συνδιοργανωτές το Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διεύρυνσης του Αγροτοτουρισμού αλλά και της αμέριστης στήριξης του Δήμου στους αγρότες - παραγωγούς.

Την Γιορτή Μήλου 2012 εγκαινίασε και τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν τη συγκομιδή του μήλου την εποχή 1970, απολαμβάνοντας ένα θεατρικό δρώμενο με τη σκηνοθετική επιμέλεια του κου Αντώνη Κουτσελίνη με βασικούς συμμετέχοντες αγρότες και αγρότισσες που δούλευαν εκείνη την εποχή.

Στο πλαίσιο της Γιορτής Μήλου έγινε η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του Κασσαβετείου συγκροτήματος Ζαγοράς από τους αξιόλογους γεωπόνους κ. Μάκη Τσόκα, κ. Σωτήρη Βρεττό, κ. Γιάννη Παναγιωτόπουλο, τους γνωστούς σε όλους μας από την τηλεοπτική εκπομπή “Κηπουρούς του Mega”, βάζοντας το μεράκι τους και τις γνώσεις τους και κάνοντας ένα όμορφο κήπο.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Τρίκαλα: Μέτρα για έντομο που προκαλεί ζημιές σε καλλιέργειες


Συναγερμό έχει σημάνει στους καλλιεργητές ακτινιδίου της Θεσσαλίας, καθώς το έντομο Metcalfa pruinosa έχει προκαλέσει ζημιές στις καλλιέργειές τους.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σύμφωνα με στοιχεία των γεωπόνων, το έντομο αυτό είναι εξαιρετικά πολυφάγο και η ταχεία διάδοσή του οφείλεται στην περιορισμένη παρουσία φυσικών εχθρών και στον μεγάλο αριθμό φυτικών ειδών από τα οποία μπορεί να τραφεί.

Οι άμεσες ζημιές που προκαλεί το έντομο είναι η αφαίρεση φυτικών χυμών που έχουν αποτέλεσμα την ελάττωση της ανάπτυξης του φυτού, ενώ οι έμμεσες ζημιές οφείλονται στην παραγωγή μελιτώματος που επικάθεται στα φύλλα και στα φρούτα και δημιουργεί υπόστρωμα για την ανάπτυξη καπνιάς. Τα προσβεβλημένα φυτά εξαιτίας της καπνιάς είναι μαυρισμένα, έχουν καχεκτική όψη και παράγουν προϊόντα υποβαθμισμένης ποιότητας.

Η βιολογική αντιμετώπιση του εντόμου, όπως αναφέρεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που αποφασίστηκε να ακολουθηθεί, πραγματοποιείται με την εξαπόλυση του παρασιτοειδούς Neodryinus typhlocybae στις θέσεις διαχείμασης του φυτοφάγου στην έναρξη του κύκλου (μέσα άνοιξης) όπου υπάρχει και ο χαμηλότερος πληθυσμός. Η φιλοσοφία του προγράμματος «βιολογικής καταπολέμησης» είναι μέσω της εγκατάστασης ενός φυσικού εχθρού του φυτοφάγου εντόμου (έστω και σε χαμηλούς πληθυσμούς) , ώστε σε βάθος χρόνου να αναπτυχθεί ικανός αριθμός που θα θέσει υπό έλεγχο την προσβολή. Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε ότι επειδή στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ενδεδειγμένη λύση που προωθεί η Περιφέρεια είναι βιολογική, δηλαδή με την τοποθέτηση κλωβών όπου θα είναι εγκατεστημένοι φυσικοί εχθροί καταπολέμησης του φυτοφάγου εντόμου και όχι με χημικά μέσα.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη «ρίζα» του, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο επιβλαβές έντομο μπορεί να βλάψει και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως αχλαδιές, ελιές, μηλιές και αμπέλια.


ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 14ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

(ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

14ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (37/2012)

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
13/09/12

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (13/9/2012)
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

12/09/12

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 14-9-2012
Σας καλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 18 του Ν. 1474/1984 και 16 του Π.Δ. 334/1985, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Βενιζέλου 64, 6ος όροφος), την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11.30 π.μ.. ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/09/12

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 11ης/30-8-2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
-

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
14/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ 25-9-2012
Σας καλούμε σε Συνεδρίαση (10η Συνεδρίαση) της Διοικούσας Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 18 του Ν. 1474/84, τα άρθρα 11 και 16 του Π.Δ. 334/85 και το άρθρο 14 του Ν.2690/99, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στα Γραφεία του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., (Βενιζέλου 64, 5ος όρ.), την Τρίτη 25-09-2012 και ώρα 10:00 π.μ. ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

14/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ
Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ανταποκρινόμενο στον επιστημονικό του ρόλο, μετά από αιτήματα μελών του, είχε ξεκινήσει διαβούλευση με συναδέλφους γεωτεχνικούς προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας με σκοπό να τα προωθήσει κατόπιν σε γεωτεχνικά – εκπαιδευτικά – ερευνητικά ιδρύματα. ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

13/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ»
Πρόσκληση σε ημερίδα που διοργανώνει το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη 19-9-2012 στην Πάτρα με θέμα «ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ»

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης

13/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ EMPLOCOMP
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας παράρτημα Αν. Μακεδονίας παραμένοντας προσηλωμένο στους σκοπούς της ίδρυσής του, ξεκίνησε εχθές (10/09/20012) τα επιδοτούμενα σεμινάρια επιμόρφωσης για τα μέλη του στην Καβάλα και στις Σέρρες. ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

13/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (19-9-2012)
Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στην ΠΑΤΡΑ στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στις 19.9.2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 11:00 ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

12/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΣΚΗ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

12/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ,ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΙΟΥ
Τα παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της Πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής κα προστασίας του περιβάλλοντος, θέτουν υπ’όψιν σας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην φετινή διαδικασία παραγωγής βαμβακιού από το «πράσινο σκουλήκι». ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ
Το Παράρτημα Κρήτης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην αδειοδότηση των εγκαταστάσεων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/09/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 123Β ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς και το Επιμελητήριο Φωκίδας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Αύξηση της αξίας Δασοκομικών Προϊόντων – Η εφαρμογή του Μέτρου 123Β του ΠΑΑ 2007-2013». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Δελφών – Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα. ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
14/09/12

ΠΕΓΔΥ: ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε, με την παρουσία σας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Λ. Αθηνών 58), την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.00 πμ. ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης

14/09/12

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ελπιδοφόρες οι ενδείξεις για οικονομική ανάπτυξη και προοπτικές απασχόλησης στην θαλάσσια και ναυτιλιακή οικονομία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

14/09/12

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΤΕ
Τη συνέχιση της χρηματοδότησης των αγροτών από τη νέα Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

14/09/12

ΥΑ 8717/87833/22-8-2012: ΟΡΙΣΜΟΣ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ (ΦΕΚ 2494/Β/2012)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση 8717/87833/22-8-2012 «Ορισμός των φυτοϋγειονομικών ελεγκτών στα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου και καθορισμός των καθηκόντων τους».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

14/09/12

ΥΑ ΠΟΛ 1177/22-8-2012: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α. ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ (ΦΕΚ 2494/Β/2012)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ 1177/22-8-2012 «Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την επιστροφή Φ.Π.Α. έτους 2011 στους αγρότες».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

14/09/12

Π.Ε.Δ.Δ.Υ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Από το έτος 2010 ζούμε την πιο βάρβαρη και απεχθή επίθεση κατά των δικαιωμάτων μας. Μια επίθεση που έχει οργανωτές την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκτελεστές τις ελληνικές κυβερνήσεις. ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

14/09/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16ου ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

14/09/12

ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Το Εργαστήριο Λαχανοκομίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας πραγματοποιεί σεμινάρια υδροπονικών καλλιεργειών. ...

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

13/09/12

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
Απόφαση που αφορά την εκτροπή του ρου του ποταμού Αχελώου, εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαίκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

12/09/12

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΑΠΘ,ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ»
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης

12/09/12

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ:ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GOVERNANCE FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

12/09/12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΠΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ- Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΓΑΛΑΝΟΥ»
Δελτίο Τύπου και πρόσκληση για την εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του συναδέλφου Γ.Καμβυσέλλη Από τα κόκκινα φανάρια στο περιβόλι της Παναγιάς για την ζωή και έργο του αειμνήστου συναδέλφου Α. Γαλανού.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

12/09/12

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι η γήρανση των εκπαιδευτικών είναι πρόκληση για τον τομέα της εκπαίδευσης στην Ε.Ε..

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

12/09/12

ΚΥΑ 8753/89373/10-8-2012: ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ (ΦΕΚ 2465/Β/2012)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση 8753/89373/10-8-2012 «Ανάθεση στον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ − ΔΗΜΗΤΡΑ» της διενέργειας εργαστηριακών αναλύσεων σε συμβατικούς σπόρους σποράς για την παρουσία προσμίξεων με γενετικά τροποποιημένους σπόρους».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/09/12

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για το κόστος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα κράτη-μέλη, η οποία αποκαλύπτει μεγάλες διακυμάνσεις στο κόστος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην οικονομική υποστήριξη για φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/09/12

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η έκθεση της ΕΕ για τη νεολαία που δημοσιεύτηκε σήμερα ζητά να καταστούν η απασχόληση των νέων, η κοινωνική ένταξη, η υγεία και την ευημερία των νέων βασικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νεολαία. Στην έκθεση, που καταρτίζεται κάθε τρία έτη από την Επιτροπή, υπογραμμίζεται ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την υποστήριξη των νέων, οι οποίοι υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/09/12

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ 77η ΔΕΘ
Ημερίδα για τις καινοτόμες δράσεις στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στη Θεσσαλονίκη στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, στα πλαίσια της 77ης Δ.Ε.Θ..

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/09/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2012)
Τις πρώτες εκτιμήσεις για τις Εμπορευματικές Συναλλαγές της χώρας τον Ιούλιο του 2012, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης

11/09/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2012)
Τις πρώτες εκτιμήσεις για τις Εμπορευματικές Συναλλαγές της χώρας τον Ιούλιο του 2012, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/09/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012)
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον μήνα Αύγουστο 2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/09/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2012)
Τα στοιχεία του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής για τον μήνα Ιούλιο 2012 ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/09/12

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛ.Γ.Α. ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11/9/2012
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.247 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2011 και 2012.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/09/12

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ 6,4 ΕΚ. € ΓΙΑ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η διάθεση πίστωσης ποσού ύψους 6.486.691 € που αφορά στην εκτέλεση εργασιών εγγειοβελτιωτικού έργου στη Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/09/12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΪΟΝ (Β ΤΡΙΜΗΝΟ 2012)
Τα προσωρινά στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του Β Τριμήνου 2012, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης