Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγές στην απόφαση για την απογραφή αγροτικών μηχανημάτων


Αλλαγές στην απόφαση για την απογραφή
 αγροτικών μηχανημάτων
Τροποποιήσεις στην απογραφή αγροτικών μηχανημάτων όσον αφορά τις ημερομηνίες ταξινόμησής τους επιφέρει τροποποίηση της υπουργική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ισχύει από τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τροποποίηση της σχετικής Απόφασης, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ταξινόμηση των αγροτικών μηχανημάτων που έχουν ήδη τεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά και είναι εφοδιασμένα με εθνική έγκριση τύπου από τη Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού, επιτρέπεται μέχρι τις 31−12−2013.
Επίσης σε εφαρμογή των διατάξεων των οδηγιών 97/68/ΕΚ, 2000/25/ΕΚ όπως έχουν τροποποιηθεί και ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία με αντίστοιχες κοινές υπουργικές αποφάσεις, μετά την 1−1−2014 επιτρέπεται η ταξινόμηση των αγροτικών μηχανημάτων τα οποία έχουν ήδη τεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά και έχουν ήδη εφοδιαστεί με εθνική έγκριση τύπου από τη Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού, μόνο εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις των ορίων εκπομπής αερίων και σωματιδιακών ρύπων των κινητήρων τους φάσης Ι τουλάχιστον.
Όσα αγροτικά μηχανήματα καινούρια ή μεταχειρισμένα εφοδιάζονται με δελτίο ταξινόμησης στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, μπορούν να απογράφονται (έκδοση άδειας κυκλοφορίας) και πέραν της ημερομηνίας αυτής.
Ειδικά για τις βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές ισχύει η οικ. 13210/Γ5/2107/16−08−2004 υπουργική απόφαση, και η προϋπόθεση για την έκδοση δελτίου Ταξινόμησης είναι η ύπαρξη εθνικής έγκρισης τύπου από τη Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: