Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σημαντικά ντηλ έκλεισαν στην Κίνα Ένωση Πεζών και Μποτζάκης ΑΕ

Συμφωνίες εξαγωγής κρασιού και ελαιόλαδου στην Κίνα, υπέγραψαν η Ένωση Πεζών και η εταιρεία Μποτζάκης Α.Ε. που συμμετέχουν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής η οποία συνόδευσει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στη μακρινή χώρα.
Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν είναι «προϊόν» πολύμηνης δουλειάς η οποία είχε προηγηθεί του ταξιδιού στην Κίνα. Οι εκπρόσωποι των δύο κρητικών επιχειρήσεων έκαναν παράλληλα καινούργιες γνωριμίες με επικεφαλής  κινέζικων επιχειρήσεων, με τους οποίους θα μιλάνε το επόμενο χρονικό διάστημα ελπίζοντας σε νέες συμφωνίες.
Η ελληνική αποστολή στην Κίνα, όπως λένε  οι εκπρόσωποι των κρητικών επιχειρήσεων, είναι ένα από τα πρώτα θέματα στα κινέζικα μέσα ενημέρωσης και αναμένεται να ωφελήσει την ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών. Πρόκειται ωστόσο για μία δύσκολη αγορά, ιδιαίτερα για το ελαιόλαδο το οποίο αγνοεί, που χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν προσβάσεις. Σήμερα οι επαφές με τους εκπροσώπους των κινέζικων επιχειρήσεων θα συνεχιστούν στη Σαγκάη. Ήδη έγιναν στο Πεκίνο και απέδωσαν καρπούς.

Ένωση ΠεζώνΗ υπεύθυνη εξωτερικού εμπορίου της Ένωσης Πεζών Εβελίνα Μπάκιντα είπε ότι κλείστηκε συμφωνία για τις πρώτες εξαγωγές κρασιού στην Κίνα με εταιρεία με την οποία υπήρχαν επαφές εδώ και καιρό. Στην ουσία η υπογραφή της συμφωνίας ήταν «καρπός» πολύμηνης δουλειάς. Παράλληλα η Ένωση Πεζών έκανε νέες επαφές με υποψήφιους πελάτες σε κρασί και λάδι. Θα αναπτύξει συζητήσεις και πιθανόν να γίνουν νέες συμφωνίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Πεζών ήδη κάνει εξαγωγές ελαιόλαδου στην Κίνα, όπως λέει ο πρόεδρος της Γιώργος Φραγκιαδουλάκης, αφού είναι μία αγορά αναδυόμενη και αρκετά ενδιαφέρουσα. Να σημειωθεί ότι το 15% των εξαγωγών τυποποιημένου ελαιόλαδου της Ένωσης Πεζών καταλήγει στην Κίνα. Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση από τους Κινέζους η κ. Μπάκιντα είπε ότι είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και σίγουρα η συμμετοχή μίας επιχείρησης σε επιχειρηματικό ταξίδι υπό τον πρωθυπουργό της προσδίδει κύρος.
Μποτζάκης Α.Ε.Σημαντική συμφωνία με τον αντιπρόσωπο της στην Κίνα υπέγραψε και η εταιρεία Μποτζάκης Α.Ε. που ασχολείται με την πώληση και τις εξαγωγές τυποποιημένου ελαιόλαδου. «Το ταξίδι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τον αντιπρόσωπο μας στην Κίνα με τον οποίο υπογράψαμε συμφωνία που περιλαμβάνει αυξημένες ποσότητες» είπε  ο Γιάννης Μποτζάκης. «Η Κίνα είναι μία αχανής αγορά που δεν ξέρει το ελαιόλαδο. Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά ώστε χρόνο με το χρόνο να αυξηθούν οι πωλήσεις ελαιόλαδου. Μην τρέφουμε αυταπάτες  για… άμεσες πωλήσεις και απορρόφηση του συνόλου του κρητικού ελαιόλαδου» επεσήμανε ο κ. Μποτζάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κίνας έκαναν εκτενείς αναφορές στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, διαφημίζοντας έμμεσα τα ελληνικά προϊόντα. Η συμμετοχή μίας εταιρείας στην επιχειρηματική αποστολή με τον πρωθυπουργό σίγουρα της προσδίδει κύρος και δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες επαφές.
 
Λασηθιωτάκη Πέλλα www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: