Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μείωση 15% αναμένεται φέτος στην παραγωγή μήλων Ζαγοράς

 
Μπορεί η συγκομιδή μήλων στην περιοχή της Ζαγοράς να ξεκινάει τον Σεπτέμβριο όμως ήδη οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει να προγραμματίζουν την επόμενη παραγωγική χρονιά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Διευθυντής του Α.Σ. Ζαγοράς κ. Διονύσιος Βαλασσάς η παραγωγή φέτος αναμένεται μειωμένη σε ποσοστό 15% όμως η ποιότητα εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά. Επίσης ήδη ενδιαφέρον έχουν επειδέιξει έμποροι από την αγορά της Αιγύπτου παρά το γεγονός ότι στην χώρα το τελευταίο διάστημα σημειώνονται ταραχές σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
«Έχει τελειώσει η διαδικασία του αραιώματος των καρπών. Η παραγωγή για την ώρα είναι σε καλά επίπεδα. Θα είμαστε βέβαια χαμηλότερα από πέρσι, σε ποσοστό περίπου 15% (1 με 2 εκατ. κιλά λιγότερα. Πέρσι η παραγωγή έφθασε στα 13 εκατ. κιλά) και αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την περίοδο της ανθοφορίας. Η ποιότητα εξελίσσεται ικανοποιητικά. Από πλευράς μεγέθους τα μήλα είναι προχωρημένα», μας αναφέρει ο Διευθυντής του Α.Σ. Ζαγοράς κ. Διονύσιος Βαλασσάς.
Και προσθέτει: «Είχαμε μια χαλαζόπτωση σε μια μικρή περιοχή της Ζαγοράς, όμως τα μήλα το διάστημα εκείνο ήταν μικρά με αποτέλεσμα να μην έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα. Τα τελευταία μας μήλα πουλήθηκαν αρχές Ιουνίου και η συγκομιδή ξεκινάει ξανά τον Σεπτέμβριο. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά της Αιγύπτου παρόλο που υπάρχουν ταραχές σε αυτή την χώρα».
Και καταλήγει: «Στις αρχές Αυγούστου στην Πράγα θα πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκό συνέδριο για την πρόγνωση της παραγωγής μήλων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Το συνέδριο αυτό αποτελεί τον πρώτο “μπούσουλα” διότι πια δεν μας αφορούν μόνο τα επίπεδα παραγωγής στην Ελλάδα αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε τι γίνεται στην Ευρώπη αλλά και τον κόσμο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: