Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση για τη χρήση ακροφυσίων μειωμένης αερομεταφοράς

 
Οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 στον Τύρναβο στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου (ΑΣΕΠΟ) 9.00- 11.00 π.μ. και στη Νίκαια στα σιλο-σιτοκαθαριστήρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκαιας 6.00 – 8.00 μ.μ.Διοργάνωση: Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ. Πληροφορίες: ΤΗΛ.: 2410 627142, FAX: 2410 627143.
Στις εκδηλώσεις θα παραστεί κλιμάκιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας Φυτών,Τμ. Ελέγχου & Εγκρίσεως Κυκλοφορίας Γεωργικών Φαρμάκων κα Τσιάμπα.
Σε μία εποχή που αλλάζει διαρκώς, τόσο στον τομέα της γεωργίας όσο και της φυτοπροστασίας, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεχίζει να ενημερώνει, να στηρίζει και να παρέχει «εργαλεία» στους έλληνες καλλιεργητές. Η εφαρμογή του νέου Κανονισμού 1107/2009 Ε.Ε., καθώς και η οδηγία 128/2009 εισάγουν νέες συνθήκες στην καλλιέργεια της γης: καταργούνται γνωστά γεωργικά φάρμακα, εισάγονται νέες καλλιέργειες και νέοι τρόποι καλλιέργειας, αυστηρότεροι κανόνες για την ασφάλεια του καταναλωτή, του χρήστη και του περιβάλλοντος, έλεγχοι του ψεκαστικού εξοπλισμού, συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων κ.α.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων :
• Θα γίνει ενημέρωση από τους παρευρισκόμενους του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τη χρησιμότητα και την περιβαλλοντική σημασία των ψεκαστικών με τα νέου τύπου μπέκ.
• θα εγκατασταθούν σε ψεκαστικά μηχανήματα ακροφύσια μειωμένης αερομεταφοράς και θα γίνει ρύθμιση και επίδειξη ψεκασμού από ειδικό τεχνικό. 

• Θα γίνει ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δ.Ε. του Παραρτήματος κ. Ιωάννη Γεωργιάδη για το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών κενών συσκευασίας φυτοπροστατευτικών προιόντων που εφαρμόζεται στο Δήμο Κιλελέρ,θα μοιραστούν έντυπα φυλλάδια οδηγιών για το πρόγραμμα και σακούλες συλλογής των κενών συσκευασιών και θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα συλλογής των κενών ανά δημοτικό διαμέρισμα.

www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: