Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Με νέο λογότυπο και οπτική ταυτότητα ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

Με σαφή διαχωρισμό από τους συνεταιρισμούς «παλαιάς κοπής» που συνδέονταν με τον συνδικαλισμό, ο συνεταιρισμός αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας, ΘΕΣΓάλα αλλάζει «εμφάνιση» επιδιώκοντας να αλλάξει και τα δεδομένα στο συνεταιρίζεσθαι.
Το νέο λογότυπο του ΘΕΣΓάλα αποτελεί ένα λογότυπο απλό, σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Θανάση Βακάλη.
Δίνει έμφαση στην ελληνικότητα με το γαλάζιο χρώμα, την παραγωγή και το γάλα. Η πρωτοπορία και η προσπάθεια του συνεταιρισμού για καινοτομία αντανακλάται στο μαύρο χρώμα που περιβάλλει τη λέξη γάλα, η οποία δεν συναντάται σε άλλου είδους παρόμοια λογότυπα, πρόσθεσε.
Με κεντρικό σύνθημα: «δεν στηριζόμαστε στο κράτος γιατί η τύχη πρέπει να είναι στα χέρια μας», ο συνεταιρισμός στοχεύει να αυξήσει τις συνέργειές του με τους ντόπιους παραγωγούς για την προμήθεια των πρώτων υλών, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει, στο μέτρο του δυνατού, το κόστος.
«Η Ελλάδα χρειάζεται μοντέρνους, παραγωγικούς αγρότες και κτηνοτρόφους, που θα λειτουργούν επιχειρηματικά και με επαγγελματισμό», είπε σχετικά ο κ. Βακάλης, κατά την παρέμβασή του σε ημερίδα του ΣΕΚ στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia.
Ο πρόεδρος του ΘΕΣΓάλα πρότεινε για την απεμπλοκή από τον κρατικό μηχανισμό τη δημιουργία συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών κατά τα πρότυπα του συνεταιρισμού και την ανάπτυξη της συμβολαιακής γεωργίας.
Οι νέοι συνεταιρισμοί μπορούν να δρομολογήσουν νέες καινοτόμες δράσεις που θα καταλήγουν στην ανάπτυξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων και στη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων των παραγωγών.
Σε ό,τι αφορά τη συμβολαιακή γεωργία, αυτή θα μπορεί να εκμεταλλεύεται τις συνέργειες ανάμεσα στη φυτική και τη ζωική παραγωγή, ενώ τα χρήματα των μεσαζόντων, θα μπορούν να μοιράζονται τα μέλη του.
Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο ΘΕΣΓάλα, διαθέτει εξειδικευμένα στελέχη που στηρίζουν τα μέλη του σε όλες τις φάσεις της παραγωγής γάλακτος. Παράλληλα, εφαρμόζει πρόγραμμα Γενετικής Βελτίωσης της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας. Τέλος, έχει εγκαταστήσει πρόγραμμα βελτίωσης της τεχνικο-οικονομικής διαχείρισης των εκμεταλλεύσεων, το Uniform Management, συνδέοντας όλους τους παραγωγούς με έναν κεντρικό server, επιτρέποντας τη δυνατότητα συλλογικής επεξεργασίας και προβλέψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: