Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Όταν οι νέοι αγρότες θέλουν… μπορούν να κάνουν πολλά

Σε χρόνο ρεκόρ στήθηκε η ιστοσελίδα με όλα τα νεότερα για το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου στην Πρέβεζα.
Κυκλοφόρησε το βίντεο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας που προσκαλεί όλους στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, 6 με 8 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κανάλι Πρέβεζας.

Είναι δημιουργία των νέων, μετακινήθηκαν μέσα σε μια ημέρα με τα αυτοκίνητά τους, στα κτήματα και του στάβλους των νέων αγροτών και με πρωταγωνιστές τους ίδιους, για να προσκαλέσουν ακουστικά και με εικόνα όλες τις νέες και τους νέους που κατοικούν στην ελληνική ύπαιθρο, ή πρόκειται να μετακινηθούν για να εργασθούν στην ύπαιθρο.

Τέθηκε σε λειτουργία ο ιστοχώρος στο διαδίκτυο του Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου στο www.festival-newn.gr που έγινε σε χρόνο ρεκόρ (4 ημέρες) από νέους και έχει επάνω του το βίντεο του Φεστιβάλ, την αρχική σελίδα, Τι θα κάνω (πρόγραμμα), Πώς θα πάω, Χάρτη της περιοχής, την Αίτηση Συμμετοχής, Χορηγούς (συμπληρώνονται συνεχώς) και επικοινωνία. Η Ομάδα που το έκανε περιμένει παρατηρήσεις για βελτιώσεις. Το site έγινε μόνο για τις κυριότερες ανάγκες ενημέρωσης του Φεστιβάλ Νέων της Υπαίθρου.

Με ανοικτή διαδικασία η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας δέχεται προτάσεις Νέων Αγροτών που εκτιμούν ότι η εμπειρία τους στην αγροτική τους εκμετάλλευση είναι επιτυχής (ζουν αυτοί και η οικογένειά τους από αυτήν, επομένως δεν συνίστανται ιδέες ή εκμεταλλεύσεις που ακόμα δεν έβγαλαν κέρδη) και επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους νέους και νέες, αγρότες ή ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν στον αγροτικό τομέα, στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου.

Οι πραγματικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να είναι στην γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και δασοκομία και μόνο συμπληρωματικά θα μπορούσαν να υπάρχουν:
παραγωγή ενέργειας, μεταποίηση και εμπορία της δικιάς τους παραγωγής και αγροτουρισμός.
Οι Πετυχημένες Πρακτικές θα παρουσιασθούν στον αντίστοιχο κύκλο συζήτησης το Σάββατο 7-9-2013, πρωί, 10.00-14.00. Για την ενιαία παρουσίαση θα πρέπει η κάθε εκμετάλλευση να δώσει: την παραγωγή, τα μέσα που αξιοποιεί, το αποτέλεσμα που έχει και σημεία προσοχής. Αποστολή προτάσεων στο enaprevezas@yahoo.gr ή info@festival-newn.gr. Πληρ: 6974/111252 ή 6932/206602.

Προσδιορίστηκε η συμμετοχή του κάθε νέου-νέας στα κοινά έξοδα του Φεστιβάλ σε 50 Ευρώ, που περιλαμβάνει συμμετοχή στις δραστηριότητες του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, διαμονή (Πέμπτη βράδυ, Παρασκευή βράδυ, Σάββατο βράδυ και Κυριακή αναχώρηση) σε δίκλινα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κανάλι, πρωινό, γεύμα και δείπνο, και όλες τις μετακινήσεις του προγράμματος μεταξύ Καναλιού και Νέας Σαμψούντας, καθώς και τις δύο επισκέψεις μελέτης την Παρασκευή-6/9/2013 και Σάββατο-7/9/2013.

Πρόσκληση. Στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, με αίτηση συμμετοχής, αλλά είναι ελεύθερη η συμμετοχή στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, από 20.30 έως 21.30, στην κεντρική πλατεία Καναλιού Πρέβεζας, καθώς και στην αγροτική βραδιά, το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013,, από 20.30 έως 21.30, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας.

Πατήστε εδώ και κατεβάστε την πρόσκληση για τα εγκαίνια του φεστιβάλ

Δείτε εδώ το βίντεο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: