Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Καλλιεργητικές περιποιήσεις για τα βαμβάκια της Μαγνησίας

Για τις απαιτούμενες ενέργειες της αποτελεσματικής φυτοπροστασίας των βαμβακόφυτων, προειδοποιεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μαγνησίας σε συνεργασία με το αντίστοιχο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου.
Κατά τη φετινή χρονιά το ρόδινο σκουλήκι σε όλες τις βαμβακοπαραγωγικές περιοχές του εν λόγω νομού ανέπτυξε υψηλούς πληθυσμούς. Για το λόγο αυτό οι παραγωγοί και ιδιαίτερα όσοι έχουν όψιμες φυτείες ή έχουν κάνει ήδη πολλούς ψεκασμούς (με τυχόν συνέπεια την εξόντωση των ωφέλιμων εντόμων), πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και να παρακολουθούν κάθε 2-3 ημέρες τα βαμβακοχώραφα, προκειμένου να διαπιστώνουν τις πυκνότητες των πληθυσμών και τις ζημιές των εντόμων και να επεμβαίνουν όταν οι πληθυσμοί φτάσουν στο όριο επέμβασης.
Στην  περίπτωση του ρόδινου σκουληκιού το όριο επέμβασης ορίζεται ως ακολούθως: επεμβαίνουμε μόνο όταν διαπιστωθούν στο εσωτερικό νεαρών καρυδιών ηλικίας 2 εβδομάδων προνύμφες ρόδινου σε ποσοστό 5-8% στα 100 καρύδια.

Επιπλέον, για οποιοδήποτε πρόβλημα της καλλιέργειας, οι βαμβακοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Υπηρεσίας στα τηλ. 2421352497 & 52494 καθώς και στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, στο τηλέφωνο 2421066525.

Αναλυτικά όλο το δελτίο εδώ.
Στεφανακούδης Κωνσταντίνος --- www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: