Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Εκδηλώσεις που συνδράμει ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας

Εκδηλώσεις που συνδράμει ο Γεωπονικός Σύλλογος ΜαγνησίαςΟ Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί τα μέλη του αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται,

να συμμετάσχουν στο 17ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριοπου προγραμματίστηκε να γίνει στον συνεδριακό χώρο του

ξενοδοχείου DOMOTEL XEΝΙA VOLOS στο Βόλο από 13 έως 17 Οκτωβρίου του 2014

καθώς και στις δύο προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015 - 2020»

που θα πραγματοποιηθούν:

την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 17:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού,στον Αλμυρό
και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα μιλήσουν κορυφαίοι, διακεκριμένοι, συνάδελφοι.


Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος

Λάμπρος Κωνσταντίνος


17o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

13-17 Οκτωβρίου 2014

Η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία με ευχαρίστηση σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 17ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο που προγραμματίστηκε να γίνει στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου DOMOTEL XENIA VOLOS στο Βόλο από 13 έως 17 Οκτωβρίου του 2014.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και εικονογραφημένα κείμενα (posters), που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Φυτοπαθολογίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης από διεθνούς κύρους προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους ερευνητές σε σύγχρονα επιστημονικά φυτοπαθολογικά θέματα αλλά και σε επίκαιρα σημαντικά προβλήματα της Φυτοπαθολογίας στην Ελλάδα.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οι εγγραφές στο συνέδριο θα αρχίσουν από το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου(18:30 – 20:30) στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “DOMOTEL XENIA VOLOS” και θα συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης 14 Οκτωβρίου (8:30 – 9:30).
Η εγγραφή στο Συνέδριο ορίστηκε στα 70 € και περιλαμβάνει παρακολούθηση, γραφική ύλη, έντυπα (πρόγραμμα, περιλήψεις) καθώς και συμμετοχή στο σύνολο των κοινωνικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στα πλαίσια του συνεδρίου. Για τους φοιτητές η συμμετοχή και παρακολούθηση είναι δωρεάν, ενώ η πλήρης εγγραφή (γραφική ύλη, έντυπα,αναψυκτικά, δεξίωση) ορίστηκε στα 30 €.
Παρακαλούνται όσοι σκοπεύουν να λάβουν μέρος στο Συνέδριο και δεν έχουν αποστείλει έως τώρα δήλωση συμμετοχής να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους,ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες προετοιμασίας του Συνεδρίου και τα ονόματά τους να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των συνέδρων.
Για τον σκοπό αυτό συνημμένα αποστέλλεται εκ νέου δήλωση συμμετοχής στο συνέδριο η οποία αφού συμπληρωθεί θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση evellios@agr.uth.gr ή εναλλακτικά με Fax στο 2421093272 (Υπόψην κου Ε. Βέλλιου).
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 137 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες (59προφορικές και 76 εικονογραφημένα κείμενα -posters) που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Φυτοπαθολογίας. Επίσης,θα πραγματοποιηθούν τέσσερις εισηγήσεις σε επίκαιρα σημαντικά προβλήματα της Φυτοπαθολογίας στην Ελλάδα καθώς και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα:«Βιολογικά Σκευάσματα» – Μύθοι και Πραγματικότητα. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου συνοδεύει την παρούσα ανακοίνωση.
Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 21:30 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν των συνέδρων σε αίθουσα του ξενοδοχείου “DOMOTEL XENIA VOLOS”, ενώ την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί ημερήσια επιστημονική επίσκεψη σε οπωρώνες και καλλιέργειες ανθοκομικών φυτών με φυτοπαθολογικά προβλήματα σε Ζαγορά, Ανήλιο και Μακρυρράχη. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επιστημονικής επίσκεψης έχει ως εξής:
08.15 Αναχώρηση από το ξενοδοχείοDomotel Xenia
09.00 - 10.30 Επίσκεψη στη Μακρινίτσα
11.30 - 12.15 Επίσκεψη σε οπωρώνες στη Ζαγορά
12.45 - 14.15 Γεύμα στην πλατεία της Ζαγοράς – Προσφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου
14.45 - 15.30 Επίσκεψη σε οπωρώνες και καλλιέργειες καλλωπιστικών σε Ανήλιο και Μακρυρράχη
16.00 - 16.30 Επίσκεψη στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Τσαγκαράδα με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο
18.00 Άφιξη στο Βόλο
Η συμμετοχή έχει οριστεί στα 10€. Απαιτείται η δήλωση συμμετοχής έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση evellios@agr.uth.gr ή εναλλακτικά με τηλεομοιότυπο (fax) στο +3024210 93272 (Υπόψη κου Ε. Βέλλιου).
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙO
Η διαμονή των συνέδρων θα γίνει:
Α) στο μεγαλύτερο από τα deluxe class ξενοδοχεία του Βόλου, το DOMOTEL XENIA VOLOS, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5λεπτών από το Κέντρο. Η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε πολύ ικανοποιητικές τιμές δωματίων για την παροχή υπηρεσιών που προσφέρει το ξενοδοχείο στους συνέδρους και πιο συγκεκριμένα τιμή 70 € ανά ημέρα(90€ με θέα στη θάλασσα), για τα μονόκλινα και 80€ ανά ημέρα (90€ με θέα στη θάλασσα) για τα δίκλινα δωμάτια.Η κράτηση των δωματίων θα γίνει απευθείας με το ξενοδοχείο (DOMOTEL XENIA VOLOS, Τηλ. 24210 92700, Φαξ24210 92800, email: resaxenia@domotel.gr).Τοξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης.
Β) Στο ξενοδοχείο PARK οι τιμές για τους συνέδρους είναι 50 € ευρώ για το μονόκλινο και 70 € για το δίκλινο, με πρωινό.Τηλ.2421036511-15, Φαξ 2421028645, www.amhotels.gr, amparkv@otenet.gr. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση5 λεπτών από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου. Δυστυχώς, το ξενοδοχείο αυτό έχει μικρή διαθεσιμότητα δωματίων για τις μέρες του συνεδρίου.
Γ) Στο ξενοδοχείο ΚΥΨΕΛΗ οι τιμές για τους συνέδρους είναι 50 € για το μονόκλινο, 60 € για το δίκλινο και 75 € για το τρίκλινο, με πρωινό. Τηλ. 2421024420, Φαξ 2421026020, www.hotelkipseli.gr.Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία της πόλης και σε απόσταση 10 λεπτών από το χώρο του ξενοδοχείου.
Επισιτισμός
Μετά από συνεννόηση η Οργανωτική Επιτροπή εξασφάλισε την παροχή γεύματος στο εστιατόριο του ξενοδοχείου DOMOTEL XENIA BOΛOY, σε όσους συνέδρους το επιθυμούν, στην τιμή των 15 € ανά γεύμα. Το κόστος του γεύματος θα βαρύνει τουςσυνέδρους. Το γεύμα θα παρέχεται κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος σε buffet που θα περιλαμβάνει ποικιλία από σαλάτες, ζεστά πιάτα και γλυκά/φρούτα.
Παρακαλούνται οι σύνεδροι που προτιμούν αυτή την επιλογή να δηλώσουν τοσυντομότερο δυνατό στο Γραμματέα του συνεδρίου τις ημέρες που επιθυμούν να πάρουν το γεύμα τους στο ξενοδοχείο(Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη). Οι σύνεδροι έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξουν για το γεύμα τους δυο εστιατόρια πλησίον του συνεδριακού χώρου: α) Εστιατόριο ΣΑΡΡΗ,μόλις 30 μέτρα αριστερά βγαίνοντας από το ξενοδοχείο και β) Εστιατόριο ΠΑΡΑΛΙΟ,δεξιά βγαίνοντας, στην αμμουδιά του Αναύρου, 10 λεπτά με τα πόδια.
Φυσικά, στην παραλία του Βόλου οι σύνεδροι έχουν πληθώρα επιλογής σε εστιατόρια, ουζερί και πιτσαρίες αλλά η απόσταση από το συνεδριακό χώρο είναι μεγάλη σε σύγκριση με το διαθέσιμο χρόνο για το μεσημεριανό διάλειμμα.
Κοινωνικές εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο του 17ου Πανελλήνιου Φυτοπαθολογικού Συνεδρίου θα διοργανωθεί εκδήλωση υποδοχής των συνέδρων την παραμονή έναρξης του συνεδρίου, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:00, στο ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA BΟΛΟΥ.
Η δεξίωση προς τιμή των συνέδρων θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου 2014 στο χώρο του ξενοδοχείου και ώρα 21:30. Η βραδιά θα επενδυθεί μουσικά από τοπική παραδοσιακή ορχήστρα που θα παίξει τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Το τοπικό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. με παραδοσιακές ενδυμασίες θα ξεκινήσει την εκδήλωση με χορούς από τη Θεσσαλία και άλλα μέρη της χώρας μας..
Με εκτίμηση
Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος Ιωάννης Ρούμπος
τ. Διευθυντής Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Βόλου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ΙΕΤΕΘ-ΕΚΕΤΑ
Ο Γενικός Γραμματέας
Ευάγγελος Βέλλιος
Επ. Καθηγητής Π.Θ.

Οργανωτική Επιτροπή
Πρόεδρος: Ιωάννης Ρούμπος, τ. Διευθυντής Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Βόλου
τ. Διευθυντής Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Βόλου,
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ΙΕΤΕΘ-ΕΚΕΤΑ
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Τσιτσιγιάννης, Επ. Καθηγητής
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολή Αγροτικής Παραγωγής, Υποδομών και Περιβάλλοντος
Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας - Αθήνα
Γεν. Γραμματέας: Ευάγγελος Βέλλιος, Επ. Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Σχολή Γεωπονικών Επιστημών - Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας
Βόλος
Ταμίας: Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, Επ. Καθηγήτρια
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολή Αγροτικής Παραγωγής, Υποδομών και Περιβάλλοντος
Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας - Αθήνα
Μέλος: Κωνσταντίνος Λάμπρου, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας
Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας
Ροζού 94, Βόλος 38333
Μέλος: Αντώνης Λάσκος, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς
Ζαγορά Πηλίου, 37001
Μέλος: Νικόλαος Λιάνος, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων
Διοικητήριο, Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως, 38100 Βόλος
Μέλος: Βαρβάρα Μαλιόγκα, Λέκτορας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Γεωπονική Σχολή - Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας
Θεσσαλονίκη
Μέλος: Θωμάς Μπαρτζάνας, Ερευνητής Β’
Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας
Δημητριάδος 95 και Παύλου Μελά, Βόλος 38333
Μέλος: Παναγιώτης Τσόπελας, Τακτικός Ερευνητής
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Ινστιτούτο Μεσογειακών ∆ασικών Οικοσυστηµάτων
Τέρµα Αλκµάνος, 115 28 Αθήνα


Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός«ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με τους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου, καλεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου2014, όλους τους αγρότες του Νομού Μαγνησίας στην εκδήλωση με θέμα:
«Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015 - 2020»
Οι ομιλητές της εκδήλωσης και οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι οι εξής:
Μελάς Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ.
«Πλαίσιο Εθνικών Επιλογών για τη νέα Κ.Α.Π. 2015-2020».
Μποτός Αργύρης, Αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ.
«Διαχείριση Κινδύνου και Ασφάλιση Καλλιεργειών από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα στα πλαίσια της νέας Κ.Α.Π. 2015-2020».
Κουτσομήτρος Σωτήρης, Προϊστάμενος Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΥΠΑΑΤ.
«Ανάλυση εφαρμογής νέας Κ.Α.Π.2015-2020».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
· την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 17:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού,στον Αλμυρό.
· το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Βελεστίνο.
Πληροφορίες: Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ»Αλμυρού
e-mail: ogeekad@otenet.gr
τηλ: 2422021473, 2425350220.
Δημοσίευση σχολίου