Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η διαμόρφωση ενός Ανταγωνιστικού και Βιώσιμου Συστήματος Γεωργίας και Διατροφικών προϊόντων είναι το θέμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Το συνέδριο αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων στη εγχώρια αγροτική οικονομία και ιδιαίτερα των ΜμΕ που μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην επανεκκίνηση και την ανάπτυξη ενός εξωστρεφούς διατροφικού τομέα.Το διήμερο συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας “Εξέλιξη” που εδρεύει στην περιοχή Καστρί της Νέας Ερυθραίας. Στο χώρο του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από καινοτόμες επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησής τους.
Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα καλύψει θέματα όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των απαιτήσεων της αγροτικής ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κατευθύνσεις στρατηγικής και οι προτεραιότητες πολιτικής για την ανάπτυξη του εγχώριου αγρο-διατροφικού τομέα, οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ζήτησης τροφίμων. Επίσης θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή εμπειρία στην εφαρμογή συστημάτων παροχής γεωργικών συμβουλών. με αναφορά σε προτάσεις αξιοποίησής της σε εθνικό επίπεδο, αλλά και η αναφορά σε αναγκαίες δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του αγρο-διατροφικού τομέα. Με στόχο την γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην έρευνα και στην παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία, το απόγευμα της πρώτης ημέρας θα παρουσιαστεί η συμβολή του τεχνολογικού διαύλου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την αγροτική επιχειρηματικότητα. Επιπρόσθετα θα προβληθούν επιλεγμένες βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες ερευνητικές και τεχνολογικές δράσεις στον τομέα του μάρκετινγκ, της εξωστρέφειας και στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.
Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα γίνει ειδική αναφορά στη συμβολή των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων Καινοτομίας και των Επιχειρησιακών τους Ομάδων στη βιωσιμότητα του αγρο-διατροφικού τομέα. Στην ίδια ενότητα, θα γίνει μνεία στη σπουδαιότητα των «Οργανώσεων Παραγωγών» κυρίως ως προς την ενίσχυση της θέσης των μελών τους στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις που θέτει η «Βιομηχανία Τροφίμων» για την αξιοποίηση της εγχώριας προσφοράς στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Η αξιοποίηση της Συμβολαιακής Γεωργίας πρόκειται, επίσης, να αποτελέσει ιδιαίτερης βαρύτητας αναφορά.
 GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: