Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγή διοίκησης στην ΕΒΖ, ανακοίνωση τιμολογιακής πολιτικής για το 2015

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Αχαρνών - παρουσία του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη - για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και της τευτλοκαλλιέργειας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΒΖ, κ. Χριστόδουλος Βαρκάκης, ο κ. Λαφαζάνης έκανε γνωστό στους παραγωγούς και τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση άμεσα θα προχωρήσει σε κινήσεις ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί η βιομηχανία (εξεύρεση 30 εκατ. ευρώ) προκειμένου να αποπληρώσει τα οφειλόμενα προς τους τευτλοκαλλιεργητές (7 εκατ. ευρώ) αλλά και τις υπόλοιπες τρέχουσες οφειλές όπως π.χ. προς την ΔΕΠΑ, τους μεταφορείς κ.α.
Η δεύτερη ανακοίνωση αφορούσε την αλλαγή της Διοίκησης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η νέα Διοίκηση σε συνάρτηση με την χρηματοδότηση που θα προκύψει, θα πρέπει να προβεί με την σειρά της σε ανακοινώσεις για την νέα τιμολογιακή και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να μην χαθεί η χρονιά στην τευτλοκαλλιέργεια.
Επιπλέον, το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν περίπου 30 άτομα μεταξύ αυτών βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εκτός του Υπουργού συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Υπουργεί κ.κ. Αποστόλου και Σγουρίδης.
www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: