Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ηλεκτρονικά και μία μόνο αίτηση στο Μητρώο Συνταγογράφων αγροεφοδίων

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 44, παρ. 4 του ν.4235/2014 (ΦΕΚ Α' 32), να αιτηθούν την εγγραφή τους στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, ενημερώνουν οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Μάλιστα, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής:
Α. Εμφανίζουν την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας (πρώην ΥΠΑΑΤ - www.minagric.gr), επιλέγουν το εικονίδιο των Ψηφιακών Υπηρεσιών, στη συνέχεια επιλέγουν την «Αίτηση Εγγραφής Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dsvip.minagric.local:8080 και δημιουργούν λογαριασμό χρήστη στις ψηφιακές υπηρεσίες. Άμεσα, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που δήλωσαν, λαμβάνουν με ηλεκτρονικό μήνυμα τους κωδικούς τους (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).
Β. Στην ίδια ιστοσελίδα (http://dsvip.minagric.local:8080), καταχωρούν τους κωδικούς τους και επιλέγουν από το μενού «Επιλογή Υπηρεσίας» την «Αίτηση Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων». Στο σημείο αυτό μπορούν είτε να καταχωρήσουν την αίτησή τους είτε να δουν την πορεία της αίτησής τους (απορριφθείσα, εκκρεμής, εγκεκριμένη).
Γ. Συμπληρώνουν και υπογράφουν την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (πρότυπο της οποίας υπάρχει και στην ιστοσελίδα της αίτησης) και ακολούθως τη συμπληρωμένη δήλωση την αναπαράγουν σε ηλεκτρονική μορφή (σκανάρουν) και μάλιστα μόνον σε αρχείο μορφής pdf, το οποίο αποθηκεύουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.
Δ. Αναπαράγουν σε ηλεκτρονική μορφή (σκανάρουν) και μάλιστα μόνον σε αρχείο μορφής pdf τον βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν, το οποίο αποθηκεύουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή. Προσοχή, εάν κατέχουν επιπλέον τίτλους σπουδών, σκανάρουν μόνον τον βασικό τίτλο σπουδών, που εμπίπτει στις προϋποθέσεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 44, παρ. 4 του ν.4235/2014 (ΦΕΚ Α' 32).
Ε. Συμπληρώνουν όλα τα πεδία της φόρμας «Αίτηση Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων» καθώς όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά, μεταφορτώνουν τα παραπάνω αποθηκευμένα αρχεία και πατούν το εικονίδιο «Αποθήκευση».
ΣΤ. Με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, η αίτηση είναι έτοιμη για εξέταση και έγκριση από τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας μας.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ
Για την αρχική εγγραφή στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, οι ενδιαφερόμενοι δεν απαιτείται να υποβάλουν εγγράφως τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση όμως που απαιτείται τροποποίηση των ηλεκτρονικά υποβληθέντων δικαιολογητικών ή στοιχείων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν εγγράφως τα νέα δικαιολογητικά στην υπηρεσία μας και η τροποποίηση των στοιχείων θα διενεργείται μόνον από το αρμόδιο υπάλληλο για το Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων.
Κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει μία μόνον αίτηση.
Στο πεδίο ΔΑΟΚ-ΠΕ δηλώνει τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί. Εάν ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί σε περισσότερες περιοχές, δηλώνει με δική του ευθύνη μία Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας που θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί.
Οι ενδιαφερόμενοι πριν την τελική αποστολή της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να επανελέγχουν τα στοιχεία τους για να αποφεύγεται η ανάγκη διορθώσεων.
Τα στοιχεία που δηλώνονται αφορούν το φυσικό πρόσωπο του συνταγογράφου και ανταποκρίνονται στα στοιχεία που αναφέρονται στα επίσημα έγγραφα (δελτίο ταυτότητας, κλπ).
Για οποιαδήποτε απορία ο χρήστης – αιτών μπορεί να συμβουλεύεται το εικονίδιο της βοήθειας (?) στην άνω δεξιά θέση της οθόνης «Αίτηση Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων» ή να καλέσει στον τηλεφωνικό αριθμό 1540.
Η ψηφιακή υπηρεσία της έκδοσης συνταγών χρήσης γεωργικών φαρμάκων ολοκληρώνεται και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας της. Για την ομαλή μετάβαση στη διαδικασία πώλησης γεωργικών φαρμάκων με συνταγή χρήσης αυτών θα υπάρξει ικανό μεταβατικό διάστημα, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους με σκοπό: α) την εκμάθηση του συστήματος και β) τον εντοπισμό βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν».
www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: