Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Η δακοκτονία στο νομό Μαγνησίας για το 2015 - Δεν επαρκούν οι πιστώσεις

 Δεν επαρκούν οι πιστώσεις για να ολοκληρωθεί επαρκώς η δακοκτονία στο νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από ενημέρωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των επιτόπιων επιθεωρήσεων της Ομάδας Έργου Δακοκτονίας.
Επίσης, ενημερώθηκαν για την εγκριθείσα πίστωση από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πραγματοποίηση της δακοκτονίας έτους 2015, η οποία υπολείπεται της περσινής κατανομής. «Επαρκεί μόνο για 2,5 γενικούς δολωματικούς ψεκασμούς, γεγονός για το οποίο η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη έχει ζητήσει από τον Απρίλιο του 2015 την έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης, ώστε να δύναται να πραγματοποιηθούν κατά μέσο όρο πέντε δολωματικοί ψεκασμοί», τονίζεται σε δελτίο Τύπου.
Στη σύσκεψη αναγνωρίστηκε ότι μεγάλος αριθμός ελαιοκομικών περιοχών των Δήμων των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και των υποπεριοχών τους, που υπάγονται στα όρια Τοπικών Κοινοτήτων (ιδίως του Πηλίου και των νησιών) εμφανίζει πολύ χαμηλό μέσο ποσοστό ανθοφορίας, κάτω από 20%, με συνέπεια να μη τηρούνται οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα δακοκτονίας όλων των ελαιοκομικών περιοχών των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, αναφέρει η υπηρεσία.
Η Ομάδα Έργου Δακοκτονίας θα προβεί σε επιτόπιο έλεγχο μικροπεριοχών, που ευρίσκονται εντός περιοχών χαμηλής ανθοφορίας, για τις οποίες αναφέρθηκε ότι εμφανίζουν ποσοστά ανθοφορίας σημαντικά πάνω από 20%.
Το πρόγραμμα δακοκτονίας θα εφαρμοστεί κανονικά για τις περιοχές, που έχουν μέσο ποσοστό ανθοφορίας πάνω από 20%. Για τις περιοχές που δεν θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δακοκτονίας θα εκδοθεί δελτίο τύπου προς ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επιτόπιων ελέγχων, αλλά και μετά την καρπόδεση των ελαιών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Βασίλης Χατζόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Διευθυντής της Ομάδας Έργου Δακοκτονίας, Νίκος Λιάνος, η επόπτρια σακοκτονίας, Αλεξάνδρα Τζώρτζη, καθώς και οι εκπρόσωποι Δήμων και Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων ή Συλλόγων ελαιοκομικών περιοχών: Ιωάννης Ευαγγελινός – πρόεδρος Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Ιωάννης Τζώρτζης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ν. Πηλίου, Νίκος Πίννας – ΑΣΟ Αχιλλείου, Χρήστος Χρήστου – ΑΣΟ Αγίων Θεοδώρων, Αθανάσιος Μπίτης γεωπόνος Δήμου Ν. Πηλίου, Ευάγγελος Ζαχαράκης – ΑΣΟ Πτελεού, Νικόλαος Λεϊμονής – ΑΣΟ Πτελεού, Απόστολος Διανέλλος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μηλεών, Ιωάννης Φάππας γεωπόνος Αγροτικού Συλλόγου Πηλίου και Β. Σποράδων, Αναστάσιος Ψοφογιώργος διευθυντής Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, Ιωάννης Διανελλάκης – προέδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, Γεώργιος Τσακνάκης Αγροτικού Σύλλογου Άνω Λεχωνίων, Ιωάννης Θλιβερός – Αγροτικός Σύλλογος Δράκειας, Νικόλαος Κάπελας – Αγροτικός Συνεταιρισμός Δράκειας, Εμμανουήλ Δέρβος – Αγροτικός Συνεταιρισμός Κατηχωρίου και Κωνσταντίνος Ιωάννης – Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγριάς.
Δημοσίευση σχολίου