Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Εσπερίδα : Ζεόλιθος - Πλούτος για την χώρα, καινοτομία στη Γεωπονική Επιστήμη

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας,
το Τμήμα Γεωπονίας, 
Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος 
του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
η Περιφέρεια Θεσσαλίας,
 
και η  Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού
Αποτέλεσμα εικόνας για ίερά μητρόπολη δημητριάδος και αλμυρού
σας καλούν στην εσπερίδα το πρώτο μέρος της οποίας θα έχει τίτλο:

 «Ζεόλιθος: Πλούτος για την χώρα, καινοτομία στη Γεωπονική Επιστήμη » 
με ομιλητές, την κα. Ανθούλα Δημήρκου και τον κ. Νίκο Λυγερό.


Στο δεύτερο μέρος, ο κύριος Ν.Λυγερός θα μας ενημερώσει για την 

«Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδος» 

 Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 06:00 μ.μ, 

 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού , 

 (Κ. Καρτάλη – Ανθίμου Γαζή)

Η παρουσία σας θα μας  τιμήσει ιδιαίτερα.


18:00 – 18:15
Προσέλευση

18:15 – 18:25
Έναρξη –χαιρετισμοί επισήμων

18:25 – 18:50
Η χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία        
Α. Δημήρκου
18:50 – 19:20
Ζεόλιθος πλούτος για την χώρα, καινοτομία στη Γεωπονική Επιστήμη
Ν. Λυγερός
19:20 – 19:30
Ερωτήσεις - Συζήτηση
 
19:30 – 20:30
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) Ελλάδος
Ν. Λυγερός
20:30– 21:00
Ερωτήσεις- Συζήτηση


 Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Τοποστρατηγικής  και Χρονοστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στην  Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).
Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής  έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο τμήμα Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. 
Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p)(εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).
Γεννήθηκε το 1951 στο Νεστόριο Καστοριάς. Το 1975 πήρε το πτυχίο Bachelor of Science (B.Sc.) στην Χημεία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κλήβελαντ (Cleveland State University) του Ohio των Η.Π.Α., ενώ το 1978 προέβη σε Αναγνώριση του B.Sc. και απόκτηση του πτυχίου του Χημικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 1980 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Παντείου Σχολής Πολιτικών Επιστημών. (μεταπτυχιακό δίπλωμα με βαθμό "Λίαν Καλώς") και το 1988 τις μεταπτυχιακές σπουδές της με ειδίκευση στη Χαρτογράφηση-Αξιολόγηση Υδατικής Οικονομίας Εδαφών, του Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών (μεταπτυχιακό δίπλωμα με βαθμό "Λίαν Καλώς").
Το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο "Επίδραση ορισμένων εδαφικών συστατικών στην κινητική της προσρόφησης του φωσφόρου" (διδακτορικό με βαθμό "Άριστα"). Από το 1976 έως το 1977 εργάσθηκε ως Κλινικός Χημικός στο Νοσοκομείο Εuclid General Ηospital της πολιτείας του Ohio των Η.Π.Α., ενώ από το 1978 έως το 1980 εργάσθηκε ως Καθηγήτρια στη σχολή Βοηθών Ιατρικών Επαγγελμάτων (Σ.Β.Ι.Ε) Αθηνών.
Από το 1980 έως το 1992 εργάσθηκε ως Χημικός στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας Αθηνών του Υπουργείου Γεωργίας. Από το 1992 έως το 2006 εργάσθηκε ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας Αθηνών του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) και συγκεκριμένα , από το 1992 έως το 1997 διετέλεσε Εντεταλμένη Ερευνήτρια Γ, από το 1997 έως το 2002 Αναπληρώτρια Ερευνήτρια Β και από το 2002 έως το 2006 Τακτική ερευνήτρια Α.
Από το 2006 έως το 2009 ήταν Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο "Εδαφολογία με έμφαση στη Χημεία Εδάφους" του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ από το 2010 έως σήμερα είναι Καθηγήτρια.
Από το 2006 έως σήμερα είναι Διευθύντρια του εργαστηρίου Εδαφολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της ΣχολήςΓεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και από το 2010 έως σήμερα είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σύγχρονα Συστήματα Αγροτικής Παραγωγής στο Μεσογειακό Χώρο με Έμφαση στην Αειφορική Παραγωγή και τη Χρησιμοποίηση Νέων Τεχνολογιών» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης σας καλούμε να παρακολουθήστε τη διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
«Ο Ζεόλιθος ως εργαλείο στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η χάρτα της ΑΟΖ». 
Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, «Ρήγας Βελεστινλής», 
στο Βελεστίνο την  Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα: 11.00 π.μ. 

Χορηγοί:













Δεν υπάρχουν σχόλια: