Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

DETROP-OINOS-BIOLOGICA 3 εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη μαζί

Detrop, Oenos και Biologica άνοιξαν τις πύλες τους στη ΔΕΘ

ImageΗ 21η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων και Εξοπλισμού Detrop 2011, η 3η Διεθνής Έκθεση Οίνου Oenos και η 4η Διεθνής Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων Biologica, που πραγματοποιούνται από 11 έως 14 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στοχεύουν με καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό να προβάλλουν τα πιο ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής φύσης.

Το φετινό εκθεσιακό τρίπτυχο της HELEXPO για τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών αναμένεται να καλύψει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, από τα υλικά της ευεργετικής για τον οργανισμό Μεσογειακής διατροφής μέχρι τις ετικέτες που πρέπει να έχουν τα ελληνικά προϊόντα για να είναι ελκυστικά στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
Οι τρεις αυτές εκθέσεις, ταυτόχρονα με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η ημερίδα με θέμα «Βιολογική Γεωργία: Άξονες για την ανάπτυξη και διεύρυνση του κλάδου», η ημερίδα «H συμβολή της Οινολογικής έρευνας και της ενημέρωσης στην παραγωγή ελληνικών οίνων ποιότητας και στην προσέγγιση των καταναλωτών», η ημερίδα «Package & LabelDesign», το workshop «Καινοτομία στα οινοποιεία: Βιολογικοί Αμπελώνες – Εξοικονόμηση Ενέργειας και Διαχείριση Αποβλήτων», ο 7ος Πανελλήνιος ImageΔιαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, ο 11oς Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, ο 10ος Εθνικός Διαγωνισμός Οινοχόων, και το 1ο Συμπόσιο Επαγγελματικών Βαλκανικών Χωρών Επισιτιστικού Κλάδου «Οι επισιτιστικές επιχειρήσεις ενάντια στην οικονομική κρίση» που έχουν προγραμματιστεί για εκείνες τις ημέρες, έρχονται με τον πιο συγκροτημένο και ολοκληρωμένο τρόπο να αναδείξουν την ανάγκη της σύγχρονης επεξεργασίας, μεταποίησης και τυποποίησης των τροφίμων και των ποτών, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές.
Αναρίθμητες διατροφικές και ιατρικές έρευνες καταδεικνύουν την υπεροχή των ελληνικών προϊόντων, χάρη στα χαρακτηριστικά και τις ιδιομορφίες του περιβάλλοντος, το οποίο σε σχέση με άλλες χώρες έχει διατηρηθεί καθαρό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Αυτή η Μεσογειακή διατροφή, το «διαβατήριο υγείας» που έχουμε στην Ελλάδα, επιχειρείται μέσα από αυτό το τρίπτυχο των εκθέσεων να «πετάξει» σε όσες περισσότερες χώρες είναι δυνατόν, διευρύνοντας τις επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Η 21η Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Εξοπλισμού και Μηχανημάτων Detrop 2011 έχει στόχο να αναδείξει την ασφάλεια, την υγιεινή και την αξιοπιστία των διατροφικών προϊόντων και εξοπλισμού της ελληνικής βιομηχανίας. Στους πολυάριθμους εκθέτες της συγκαταλέγεται και η εταιρεία αμπελουργικών αγροτικών μηχανημάτων Sanidas (περίπτερο 15 - stand 12). Πληροφορίες τηλ. 2310/291201, fax 2310/291658.
Για τέταρτη φορά φέτος στις 11 Μαρτίου, η Διεθνής Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων Biologica 2011, φιλοδοξεί να «φρεσκάρει» το τοπίο της ελληνικής αγοράς απέναντι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και να αναδείξει πως οι περίοδοι ύφεσης είναι ιδανικές για νέες ευκαιρίες και συνεργασίες, τρόφιμα, ποτά, ροφήματα, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, εταιρείες διανομής βιολογικών προϊόντων, οργανισμοί πιστοποίησης, συσκευασίες, φυτώρια, σπόροι, όλα βιολογικής προέλευσης, θα δώσουν δυναμικό "παρών". Υπεύθυνη Έκθεσης: Ντίνα Γκοντίνου Τηλ.: 2310/291201, Fax: 2310/291658, e- Mail: biologica@helexpo.gr.

Βιολογικά δίκτυα στη Biologica

ImageΕκδήλωση με θέμα την προώθηση των βιολογικών προϊόντων μέσα από τοπικά δίκτυα πραγματοποιείται την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα B΄ του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» της HELEXPO, στα πλαίσια της έκθεσης BIOLOGICA.
Η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Βιολογικά προϊόντα, μικρή κλίμακα, οικολογικά δίκτυα» διοργανώνεται από τους Οικολόγους Πράσινους, ενώ έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος, ο καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Δαουτόπουλος καθώς και βιοκαλλιεργητές.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εκδήλωσης:
«Στο σημερινό γκρίζο τοπίο της κρίσης που έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς, η ελληνική γεωργία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, ενόψει και της προωθούμενης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Οι αγρότες σε ολοένα και πιο ανταγωνιστικές συνθήκες και χωρίς καμιά ουσιαστική συνδρομή από την πολιτεία μπορούν να μετατρέψουν τα μειονεκτήματα και τα προβλήματα διάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας σε πλεονεκτήματα, με στροφή στη μικρής κλίμακας παραγωγή βιολογικών και ποιοτικών προϊόντων, με υψηλή προστιθέμενη αξία.
Η προώθηση της άμεσης επαφής των παραγωγών και των καταναλωτών, με μέσα όπως οι λαϊκές (βιολογικές) αγορές παραγωγών και τα τοπικά δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών μπορούν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες, με πολύ μεγάλο όφελος τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές, ενισχύοντας τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη.
Με σκοπό την ενημέρωση των καλλιεργητών και των καταναλωτών η Θεματική Ομάδα Γεωργίας και Τροφίμων των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Βιολογικά προϊόντα, μικρή κλίμακα, οικολογικά δίκτυα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης BIOLOGICA, την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα B΄ του Συνεδριακού Κέντρου "Νικόλαος Γερμανός" της HELEXPO.
Κύριοι ομιλητές θα είναι:
-Μιχάλης Αναστασιάδης, Γεωπόνος, μέλος της Θεματικής Ομάδας για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα των Οικολόγων Πράσινων: "Θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη Γεωργία - Κτηνοτροφία"
-Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεν. Μακεδονίας: "Δίκτυα Παραγωγών-Καταναλωτών"
-Γιώργος Δαουτόπουλος, Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας Α.Π.Θ.: "Δημοτικοί-Συμμετοχικοί Λαχανόκηποι και Τοπικά Δίκτυα"
-Βασίλης Μαυρίδης, Βιοκαλλιεργητής, γραμματέας Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορ. Ελλάδος: «Λαϊκές Αγορών Βιολογικών Προϊόντων: μια Διέξοδος για τους Βιοκαλλιεργητές»
-Γιάννης Παναγιωτίδης, Βιοκαλλιεργητής, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά: «Οικολογική Κτηνοτροφία στην Πράξη»
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το Κτήμα Άλφα στην Οenos 2011
ImageΣτην έκθεση Οenos 2011, στο stand 40 περίπτερο 15, θα βρίσκεται από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου το Κτήμα Άλφα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Σας περιμένουμε για να γευτείτε τις νέες σοδειές και τα νέα μας προϊόντα.
Είσοδος Δωρεάν Κατόπιν Προεγγραφής:
• Ηλεκτρονικά στο www.helexpo.gr/registration
• Τηλεφωνικά στο 800 800 40 40 χωρίς χρέωση και στο 2310/291576
• Αποστέλλοντας το δελτίο εμπορικού επισκέπτη (συμπληρωμένο)
• στο fax 2310/292333
Έναρξη: 11/3/2011 Λήξη: 14/3/2011
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παρασκευή – Δευτέρα: 10:00 – 20:00
Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 - Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες

http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: