Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

E-Coli και σε άλλα προϊόντα στη χώρα μας

Έχουν απομονωθεί από τον ΕΦΕΤ
Τέσσερα ακόμα προϊόντα με τον παθογόνο ιό E-Coli εντοπίστηκαν χθες σε Θεσσαλονίκη, Χανιά και Κέρκυρα, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς κινήθηκαν ταχύτατα και τα απομόνωσαν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, πρόκειται για βοδινό κρέας από σφαγείο της Γαλλίας και εντοπίστηκε από τις βελγικές αρχές, ωστόσο δεν είναι το ίδιο στέλεχος με αυτό που προκάλεσε θανάτους στην Κεντρική Ευρώπη.

«Ευτυχώς δε έχουμε κανένα κρούσμα. Για τα προϊόντα κινήθηκε ο ΕΦΕΤ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν έχουμε στις αντίστοιχες περιοχές κανένα πρόβλημα», τόνισε και πρόσθεσε: «Το μήνυμα που περνάμε στους πολίτες είναι ότι οι υπηρεσίες έχουν κάνει εξαιρετικά καλά τη δουλειά τους, έχουν επισημανθεί τα προϊόντα που μπήκαν, θα ελεγχθούν, θα απομονωθούν και θα καταστραφούν.

«Η εταιρία Lidl λέει επί της ουσίας ότι εάν μαγειρευτούν καλά δεν υπάρχει πρόβλημα από τον ιό, είναι δυνατόν;» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο Αστέριος Ροντούλης του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: «Εμείς ως ζητούμε 3 πράγματα, την καταστροφή παρτίδας που είναι αποθηκευμένη στην Θεσσαλονίκη, να επιβληθούν πρόστιμα και να πάνε επιθεωρητές εργασίας στις εγκαταστάσεις για να διερευνήσουν την κατάσταση που επικρατεί».

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/200758/e-coli-kai-se-alla-proioda-sti-hora-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: