Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Λέσβος: Έξαλλοι οι παραγωγοί, το 70% του νησιού φαίνεται δάσος

 


Χάος και στις τελευταίες περιοχές, όπου έγινε η ανάρτηση των χαρτών κι έχει παγώσει οποιαδήποτε αγοραπωλησία, μεταβίβαση κ.λπ.

Αποδέκτης παραπόνων από εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και γεωπόνους έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο ΑγροΤύπος, με αφορμή την συνέχιση της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών της χώρας, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνουν οι αγρότες, χρησιμοποιούν τις εκτάσεις αυτές από τους προγόνους τους και σύρονται χωρίς λόγο σε ατέρμονες διαδικασίες τακτοποίησης περιουσιών που τους ανήκουν και έχουν πληρώσει, είτε έχουν καταβάλλει φόρο στο κράτος, ΕΝΦΙΑ κ.λπ., αλλά αποδεικνύεται τώρα ότι δεν τους... ανήκουν. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά εξηγούν, κάποιοι εξ αυτών, στον αντίποδα βλέπουμε διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την ενέργεια (π.χ. αιολικά κ.λπ.) να κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και να εγκαθίστανται σε ορεινούς όγκους γιγάντιες ανεμογεννήτριες... ενώ για το ξεκαθάρισμα αγροτικών γαιών, απαιτούνται πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες. Σύμφωνα με έμπειρους παραγωγούς, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σε δυο - τρεις μήνες από σήμερα, όταν και τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις αυτές αμφισβήτησης των εκτάσεων, να ψάχνει κανείς με το... κυάλι να βρει καλλιεργήσιμη έκταση. Την ίδια ώρα, τα συναρμόδια υπουργεία, όπως είναι το ΥπΑΑΤ και το Ενέργειας - Περιβάλλοντος, δεν έχουν αναλάβει καμιά πραγματική πρωτοβουλία, ώστε να δώσουν λύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι εν τέλει θα χάσουν και τυχόν επιδοτήσεις που λαμβάνουν για εκτάσεις, που κατέχουν και καλλιεργούν επί δεκαετίες, αλλά τώρα φαίνονται δάσος.

Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλοι σιτοβολώνες από το ‘50 εμφανίζονται... δάση

Μια από τις περιοχές, όπου εντοπίζονται πολλά παράπονα αγροτών είναι και ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας, η Αιτωλοακαρνανία, καθώς χιλιάδες παραγωγοί καλούνται να υποβάλλουν αντιρρήσεις για εκτάσεις που καλλιεργούνται και συνδέονται με επιδοτήσεις εδώ και δεκαετίες. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Βαγγέλης Γάκης, που διαθέτει μια μεγάλη έκταση αγροτική κοντά στην Αμφιλοχία, έχουν βγάλει από το... πουθενά καλλιέργειες ετών ως... δάσος στο χάρτη, βασιζόμενοι σε χάρτες προ του 1945, που τα πάντα ήταν χέρσα, ενώ αγνοήθηκαν οι χάρτες από το 1945 έως το 1962, ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία.

Λευκάδα: To 55% του νομού έγινε... δάσος

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής αναφέρεται στην αύξηση του δάσους στη Λευκάδα, επισημαίνοντας ότι το 1945 το 42% της επιφάνειας του νομού ήταν δασικό, ενώ το 2020 εμφανίζεται δασικό το 55%, μία αύξηση του δάσους δηλαδή της τάξης του 31%, σε σχέση με το 1945. Τόνισε επίσης ότι αυτό αναδεικνύει το ζήτημα των δασωμένων αγρών, αναφέροντας ότι ίσως το πρόβλημα να είχε περιοριστεί αν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση που υπέγραψε το Ελληνικό Κτηματολόγιο με τον ανάδοχο του έργου κατάρτισης των χαρτών, είχαν ενσωματωθεί οι πράξεις της διοίκησης, όπως τελεσίδικες πράξεις και αποφάσεις δικαστηρίων και επιτροπών, πράξεις κήρυξης εκτάσεων ως αναδασωτέων ή δασωτέων, παραχωρητήρια, αναγνωρίσεις ιδιωτικών δασών, αποτερματισμοί δημοσίων δασών, απαλλοτριώσεις κ.α. Τόνισε επίσης ότι χιλιάδες Λευκαδίτες ανησυχούν για την τύχη της περιουσίας τους, ότι η εξέταση χιλιάδων αντιρρήσεων θα καθυστερήσει το έργο των δασικών χαρτών, καθώς και ότι θα πρέπει να διορθωθούν τα λάθη, διαφορετικά θα διαιωνίζεται η αδικία εις βάρος των νομίμων συμπολιτών μας.

Λέσβος: Έξαλλοι οι παραγωγοί, το 70% του νησιού φαίνεται δάσος

Μπάχαλο επικρατεί σε Λέσβο και Λήμνο με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Οι πολίτες και οι χιλιάδες αγρότες αλλά και κτηνοτρόφοι έχουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ μπλέξει σε μια ατέρμονη ταλαιπωρία, από την οποία κινδυνεύουν να χάσουν τις ιδιοκτησίες τους, τις επιδοτήσεις τους, ενώ αυτό το διάστημα δεν μπορούν να προβούν σε καμιά ενέργεια εκμετάλλευσης αυτών των ακινήτων. Όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος - μελετήτης κ. Γιάννης Φλωρίδης, επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν μερικές υπουργικές, οι οποίες εξαιρούσαν από το χαρακτήρα των δασικών τα χορτολιβαδικά. Τώρα όμως έπειτα από προσφυγές δασολόγων στο ΣτΕ ακόμα κι αυτές οι εκτάσεις λογίζονται ως δάσος, με αποτέλεσμα το 70% σχεδόν της Λέσβου να φαίνεται δασικό και περίπου το 50% της Λήμνου επίσης. Ο κ. Φλωρίδης καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν πρωτοβουλίες, αφού σε δυο - τρεις μήνες από σήμερα ελλοχεύει ο κίνδυνος οι υποθέσεις αυτές να τελεσιδικήσουν και χιλιάδες αγρότες να χάσουν ιδιοκτησίες αλλά και επιδοτήσεις. Σημειωτέον ότι ο κόσμος και σε αυτές τις περιοχές έχει μπλέξει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία συλλογής δικαιολογητικών κ.λπ. προκειμένου να αποδείξει το αυτονόητο σε πολλές περιπτώσεις, ενώ καλείται να καταβάλλει και πάρα πολλά χρήματα για αντιρρήσεις, παράβολα κ.λπ.

Δασικοί χάρτες: Ευθεία αμφισβήτηση ιδιοκτησίας, σε τέλμα η οικονομικότητα της γεωργίας | ΑγροΤύπος

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Αιτήσεις εως την 1η Μαρτίου για 50 θέσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

 


Αιτήσεις εως την 1η Μαρτίου για 50 θέσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνων, συνολικά πενήντα (50) ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών στην Κεντρική Υπηρεσία και σε Οργανικές Μονάδες των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα του Ν. Αττικής και συγκεκριμένα τους εξής: ΠΕ Γεωπόνοι 19, ΠΕ Οικονομικοί 6, ΤΕ Τεχνολόγοι Γεωπονίας 5, ΤΕ Διοικητικοί Λογιστικοί 3, ΠΕ Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί 1 και ΠΕ Κτηνίατροι 16.
 
Για τις θέσεις των γεωπόνων ζητούνται: Πτυχίο ή δίπλωμα Γεωπόνου Τμήματος: Αγροτικής Ανάπτυξης ή Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης ή Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής ή Βιοτεχνολογίας ή Γεωπονίας ή Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ή Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος ή Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας ή Γεωργικής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας ή Γεωργικής Οικονομίας ή Γεωργικών Βιομηχανιών ή Εγγείων Βελτιώσεων και Γεωργικής Μηχανικής ή Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ή Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ή Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ή Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής ή Ζωικής Παραγωγής ή Φυτικής Παραγωγής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, 2. Βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων Έναρξης Άσκησης του Γεωτεχνικού Επαγγέλματος ειδικότητας Γεωπόνου ή Βεβαίωση Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος ειδικότητας Γεωπόνου.
 
Αιτησεις
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), Δομοκού 5, Τ.Κ. 10445 – Αθήνα, απευθύνοντάς την στη Δ/νση Διοικητικής & Οικονομικής Υποστήριξης, Τμήμα Διαχείρισης Προσωπικού, (τηλ. επικοινωνίας: 2108802856, 2108802837 και 2108802374).

 Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

ageliesergasias.gr/

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ζητείται γεωπόνος για εργασία

 


ΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η εταιρεία μας, αναζητά  Γεωπόνους  Π.Ε  για πλήρη απασχόληση  με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα.

Απαραίτητα προσόντα:

  • Πτυχίο Γεωπόνου όλων των ειδικοτήτων.
  • Γνώση Αγγλικών και Η/Υ
  • Δήλωσης Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος

Θα συνεκτιμηθούν τα κάτωθι προσόντα:

  • προϋπηρεσία σε αγροτικές μελέτες.
  • προϋπηρεσία σε ευρωπαϊκά προγράμματα .
  • συμμετοχή σε σεμινάρια-καταρτίσεις-πιστοποιήσεις.
  • επιπλέον τίτλοι σπουδών.
  • δίπλωμα οδήγησης.

Αποστολή βιογραφικών στο mail : dogoulisd@yahoo.gr

Στοιχεία επικοινωνίας:

Δ/νση:  Λάρισα, Αγ.Τριάδος 60-62

Τηλ: 2410610673

 

 http://www.agroekfrasi.gr/

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Προς Τον Πρωθυπουργό - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος
Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος
Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος

Αθήνα, 12.2.2021

Προς
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι Επιστημονικοί Φορείς της Χώρας εκπροσωπούν περίπου 350.000 επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες σε όλη την Επικράτεια, οι οποίοι, ο καθένας στον τομέα του, έχουν ουσιαστική συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην επαγγελματική και οικονομική κατάσταση των επιστημόνων, αρκετοί από τους οποίους, δεν δύνανται πλέον να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας, η Κυβέρνηση, στα πλαίσια στήριξης των πληττόμενων κλάδων, χορήγησε στους επιστήμονες αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020 και παρείχε σε αυτούς έκπτωση 25% επί των οφειλομένων ποσών, ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ, για όσους κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους αυτές. Επίσης, χορήγησε οικονομική ενίσχυση εξακοσίων (600) ευρώ (οι κτηνίατροι έλαβαν 800 ευρώ) και μείωση 40% στα μισθώματα επαγγελματικής στέγης μηνών Απριλίου και Μαΐου 2020.

Στη δεύτερη φάση της πανδημίας, όπου οι αρνητικές επιπτώσεις της ενεργούν πολλαπλασιαστικά, η στήριξη της Κυβέρνησης υπολείπεται μέχρι στιγμής της στήριξης που παρείχε στους λοιπούς πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους. Τα μόνα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν μέχρι σήμερα , είναι η μείωση κατά 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης, μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 και η οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων μέσω του καθεστώτος της επιστρεπτέας προκαταβολής (κύκλοι 4 και 5), την οποία όμως έλαβε μόνο ένα μικρό τμήμα αυτών.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ακόμη μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταβληθεί το χορήγημα των τετρακοσίων (400) ευρώ από το Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ, που έχει σχηματισθεί αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των επιστημόνων. Με τα κριτήρια δε, που έχουν τεθεί και το ύψος του διατιθέμενου ποσού, είναι βέβαιο ότι το σχετικό χορήγημα θα λάβει μόνο ένα τμήμα των επιστημόνων.

Η παράταση αλλά κυρίως η επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έθεσε την Αττική και άλλες περιοχές της Χώρας σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου αλλά και η εφαρμογή του ίδιου καθεστώτος και σε άλλες περιοχές της Χώρας στην αρχή της β' φάσης της πανδημίας (ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία) έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών σε δραματική οικονομική κατάσταση, που αγγίζει πλέον τα όρια του κινδύνου βιοπορισμού τους.

Η ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και στήριξη των επιστημόνων από την Πολιτεία επιβάλλεται είναι σήμερα αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Την επιβάλλουν και λόγοι αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του θεσμικού τους ρόλου. Οι επιστήμονες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας καθώς σε αυτούς απευθύνεται ο πολίτης για την αντιμετώπιση κάθε σημαντικού του ζητήματος (υγείας, δικαστικής προστασίας, ρύθμισης πολεοδομικών θεμάτων κ.ο.κ.) και συνεπικουρούν την Πολιτεία στο έργο της.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στους κλάδους μας και να σας παρουσιάσουμε συγκεκριμένες και λυσιτελείς προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Είναι διακηρυγμένη θέση σας, άλλωστε, η στήριξη των πληττόμενων κλάδων της οικονομίας και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Μετά τιμής

Οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων
Γεώργιος Στασινός Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Δημήτρης Κ. Βερβεσός Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Κωνσταντίνος Κόλλιας Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Αθανάσιος Δεβλιώτης Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
Σπυρίδων Μάμαλης Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Γεώργιος Ρούσκας
Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος
Δημοσθένης Τσιριγώτης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος
Αθηνά Τραχήλη Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου