Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πολλαπλά τα οφέλη του λεμονόνερου για την υγεία μας

Σε πολλά άτομα αρέσει η ξινή γεύση του χυμού λεμονιού στα πιάτα τους. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να απολαύσετε το χυμό λεμονιού και σε άλλες περιπτώσεις; Τα οφέλη από το χυμό λεμονιού και το νερό στην καθημερινή μας ζωή, είναι πολλαπλά. Πρέπει απλά να ενημερωθούμε και να το συμπεριλάβουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα.
Το λεμόνι είναι ένα οικονομικό και κοινό εσπεριδοειδές, δημοφιλές για τη μαγειρική και τη φαρμακευτική χρήση του. Νοστιμίζει πολλές συνταγές φαγητών και γλυκών, όπως το κέικ λεμονιού, το λεμονάτο κοτόπουλο, αλλά και πολλά ποτά και χρησιμοποιείται επίσης για γαρνίρισμα.
Ο χυμός λεμονιού αποτελείται από περίπου 5% κιτρικό οξύ που δίνει τη όξινη γεύση στο λεμόνι. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, περιέχει πολλές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Β και η ριβοφλαβίνη και μέταλλα όπως το ασβέστιο, το φώσφορο, το μαγνήσιο, καθώς και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Συνήθως καταναλώνεται ο χυμός του σκέτος ή με την προσθήκη νερού.
Το λεμονόνερο, είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο ποτό, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί. Η καθημερινή κατανάλωση λεμονόνερου, προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως:
Ωφέλιμο για το στομάχι
Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα πέψης, όταν αναμειγνύεται με ζεστό νερό. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ναυτία, το φούσκωμα και άλλα. Λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων του λεμονιού, τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως η καούρα, το φούσκωμα και το ρέψιμο, ανακουφίζονται.
Πίνοντας χυμό λεμονιού τακτικά, βοηθάτε επίσης τη λειτουργία του εντέρου. Το λεμόνι καθαρίζει επίσης το αίμα, θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα και συμβάλει στην ανακούφιση του λόξυγγα όταν καταναλώνεται ως χυμός. Τέλος, θεωρείται ότι βοηθά στη διάλυση των χολολίθων.
Εξαιρετικό για την περιποίηση του δέρματος
Το λεμόνι είναι ένα φυσικό αντισηπτικό φάρμακο και μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα. Η βιταμίνη C αναδεικνύει την ομορφιά σας, ανανεώνοντας το δέρμα και φέρνοντας λάμψη στο πρόσωπό σας. Η ημερήσια κατανάλωση λεμονόνερου, βελτιώνει πολύ την εμφάνιση του δέρματος. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να εξαλείψει τις ρυτίδες και τα στίγματα. Το λεμονόνερο, αν εφαρμοστεί σε σημεία με εγκαύματα, μπορεί να εξαλείψει τα σημάδια και μειώνει το αίσθημα «καψίματος» στο δέρμα.
Βοηθά στη στοματική υγεία
Το λεμονόνερο χρησιμοποιείται και στην οδοντιατρική. Αν εφαρμόσετε χυμό φρέσκου λεμονιού σε περιοχή πονόδοντου, θα ανακουφιστείτε. Το μασάζ των ούλων με χυμό λεμονιού, μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία. Επίσης το λεμόνι μας απαλλάσσει από της δυσάρεστη αναπνοή και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τα ούλα.
Θεραπεύει τις λοιμώξεις του λαιμού
Το λεμόνι καταπολεμά αποτελεσματικά τα προβλήματα που σχετίζονται με λοιμώξεις του λαιμού, όπως ο πονόλαιμος και η αμυγδαλίτιδα, καθώς έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Για τον πονόλαιμο, αραιώστε το χυμό μισού λεμονιού με νερό και κάντε συχνά γαργάρες.
Αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους
Ένα από τα σημαντικά οφέλη στην υγεία, του λεμονόνερου, είναι ότι ανοίγει το δρόμο για την απώλεια βάρους γρηγορότερα. Εάν πίνετε χυμό λεμονιού αναμεμειγμένο με χλιαρό νερό και μέλι, μπορεί να επιτύχετε ευκολότερη απώλεια βάρους.
Ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση
Το λεμονόνερο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιάς, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο. Ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη ζάλη, τη ναυτία και χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα. Επίσης, μειώνει το ψυχολογικό στρες και την κατάθλιψη.
Βοηθά στις αναπνευστικές παθήσεις
Το λεμονόνερο βοηθά στη θεραπεία των αναπνευστικών προβλημάτων και βοηθά τα άτομα που πάσχουν από άσθμα.
Καλό για τη θεραπεία των ρευματισμών
Το λεμόνι είναι διουρητικό και ως εκ τούτου το λεμονόνερο μπορεί να θεραπεύσει τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα. Βοηθά στο να απομακρύνονται τα βακτηρίδια και οι τοξίνες από το σώμα.
Κατεβάζει τον πυρετό
Το λεμονόνερο μπορεί να θεραπεύσει ένα άτομο που υποφέρει από κρυολόγημα, γρίπη ή πυρετό, καθώς βοηθά στην αύξηση της εφίδρωσης.
Καθαρίζει το αίμα
Ασθένειες όπως η χολέρα ή η ελονοσία, μπορεί να θεραπευτούν με λεμονόνερο, καθώς αυτό καθαρίζει το αίμα.
Πόσο πρέπει να πίνουμε
Αν είστε σε καλή υγεία και έχετε υγιές βάρος, είναι καλό να πίνετε το χυμό από μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, δύο φορές την ημέρα. Ωστόσο, εάν το βάρος σας είναι πάνω από το κανονικό, προτείνεται να πίνετε ο χυμός από ολόκληρο το λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό. Για μέγιστο όφελος, το μείγμα αυτό θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα, αν και μπορείτε να αραιώνετε περισσότερο χυμό λεμονιού σε νερό, αν το επιθυμείτε.

Η διατροφική αξία του ελαιολάδου

ελαιόλαδο
Η διατροφική αξία του ελαιολάδου είναι πλέον αναμφισβήτητη, αφού περιέχει θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό και την υγεία γενικότερα, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Η αναφορά στον Ιπποκράτειο Κώδικα περισσότερων από εξήντα φαρμακευτικών χρήσεων του ελαιολάδου δείχνει τη σημαντικότητα που κατέχει. Αποτελεί ένα προϊόν το οποίο προφυλάσσει από τη φυματίωση, τους ρευματισμούς, βοηθά στην επούλωση των πληγών, μειώνει την κακή χοληστερίνη, ενώ φαίνεται να αυξάνει την καλή, ενώ αποτελεί και ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου και της γήρανσης.
Το ελαιόλαδο αποτελεί το βασικότερο συστατικό της διατροφικής πυραμίδας στη Μεσογειακή Διατροφή, που αποτελεί πρότυπο υγιεινής διατροφής, αφού προλαμβάνει και αντιμετωπίζει διάφορες παθήσεις προσφέροντας ταυτόχρονα και μακροζωΐα.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο ελαιόλαδο όπως η βιταμίνη Ε, τα καροτενοειδή, που βρίσκονται σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα στις πράσινες ελιές και οι φαινόλες, που εξαρτώνται από τις κλιματολογικές συνθήκες, την παραγωγή, την αποθήκευση και την ωριμότητα των ελιών, αποτελούν τα βασικά θρεπτικά στοιχεία που το καθιστούν τόσο σημαντικό για την προώθηση της υγείας.
Εκτός από τις αντιοξειδωτικές ουσίες, το ελαιόλαδο έχει ως κύριο συστατικό το σκουαλένιο, συστατικό που φαίνεται ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης μελανώματος στο δέρμα. Επιστημονικές μελέτες αναφορικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, έχουν αποδείξει τη θετική του επίδραση στα λιπίδια του αίματος και γενικότερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς επίσης και την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων και συσσώρευσης αιμοπεταλίων, με αποτέλεσμα τη μικρότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιοαγγειακών νοσημάτων.
Το ελαιόλαδο, όμως, φαίνεται να παίζει ρόλο στην πέψη των τροφών και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών (π.χ. ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου), καθώς και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας χάρη στην ελαφριά υπακτική του δράση. Οι σαλάτες με φρέσκα λαχανικά περιέχουν σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, πολλά από τα οποία όπως η βιταμίνη Α, D, Ε, Κ, καθώς και τα καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη κ.λπ.), που για να απορροφηθούν από τον οργανισμό σε επαρκείς ποσότητες χρειάζονται να λαμβάνονται μαζί με λιπαρό υπόβαθρο.
Σχετική έρευνα πάνω στον βαθμό απορρόφησης θρεπτικών συστατικών έδειξε πως οι διάφορες σάλτσες και τα dressings που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά και που συνοδεύουν συνήθως τις διάφορες σαλάτες και τα ψητά λαχανικά, φαίνεται πως αποτελούν το καλύτερο λιπαρό μέσο απορρόφησης μεγαλύτερων ποσοτήτων κυρίως καροτενοειδών. Έλαια όπως η ελαιοκράμβη (canola) φαίνεται πως οδήγησαν σε καλύτερη απορρόφηση καροτενοειδών, γεγονός που δείχνει ότι η πηγή αυτή λιπιδίων αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους θέλουν και χαμηλότερα λιπαρά, αλλά επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν την απορρόφηση των καροτενοειδών από φρέσκα λαχανικά.
Ωστόσο, το ελαιόλαδο και ιδιαίτερα το παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες μονοακόρεστων λιπαρών ανάμεσα (σε σχέση με τα έλαια που χρησιμοποιούνται γενικά στη μαγειρική), εκτός από τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που περιέχει, φαίνεται να προωθεί την απορρόφηση μεγαλύτερων ποσοτήτων θρεπτικών συστατικών, τόσο από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσο και από άλλα, όπως η πατάτα. Για τον λόγο αυτό, συστήνεται η κατανάλωση και χρησιμοποίησή του, τόσο στο μαγείρεμα, στην ωμή μορφή του, όσο και ως λιπαρό υπόβαθρο στις σαλάτες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια, πως η κατανάλωση τόσο του ελαιόλάδου όσο και άλλων μορφών ελαίων, πλούσιων κυρίως σε μονοακόρεστα λιπαρά, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και όχι με υπερβολή. Έτσι λοιπόν, ακόμη και με μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου, μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, όσον αφορά στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και ταυτόχρονα μια βέλτιστη επιλογή για τη διατήρηση χαμηλών ποσοτήτων λιπαρών στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Πηγή: mednutrition.gr

Βιολογικά προιόντα: 10 μύθοι και αλήθειες

βιολογικά τρόφιμα
Κριτής του… βιολογικού χαρακτήρα των προϊόντων που αγοράζει μπορεί να γίνει ο ίδιος καταναλωτής! Πέραν των προδιαγραφών που θέτει η νομοθεσία, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τόσο τα αγροτικά, όσο και τα κτηνοτροφικά προϊόντα έχουν εμφανή χαρακτηριστικά, τα οποία πιστοποιούν την 100% φυσική τους προέλευση. Καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι ενώσεων καταναλωτών και βιοκαλλιεργητές παρουσίασαν στη Realnews τους δέκα τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα προϊόντα που αγοράζει είναι οργανικά.
1. Αναζητήστε το «φύλο»
Τα προηγούμενα χρόνια, τα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα ξεχώριζαν από το λογότυπο των οργανισμών πιστοποίησης, οι οποίοι είναι και οι αρμόδιοι για να επιβεβαιώσουν ότι η αγροτική παραγωγή τηρεί τις αρχές βιολογικής γεωργίας.
Από τον Φεβρουάριο του 2010, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει καθιερώσει κοινό σήμα για όλα τα βιολογικά προϊόντα που παράγονται ή κυκλοφορούν στις 27 χώρες-μέλη. Αυτό που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής είναι τα υπόλοιπα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται στις συσκευασίες των βιολογικών, όπως ο οργανισμός πιστοποίησης, αλλά και ο παραγωγός του προϊόντος.
«Η αναζήτηση του σήματος είναι ο πρώτος κανόνας επιλογής βιολογικού προϊόντος από τους καταναλωτές», αναφέρει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ενωσης Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), Ηλίας Κοκουγιάννης.
2. Μόνο σε πιστοποιημένες λαϊκές
Για την ανάπτυξη της αγοράς των βιολογικών στη χώρα μας, την τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί λαϊκές αγορές ειδικά για βιολογικά προϊόντα. Στις λαϊκές αγορές όπου πωλούνται τα συμβατικά προϊόντα, οι έμποροι επιτρέπεται να διαθέτουν και βιολογικά, αλλά μόνο αν αυτά είναι συσκευασμένα, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα. Οποιεσδήποτε πινακίδες ή αναφορές που χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως «οικολογικά», «οργανικά», «βιολογικά», «πράσινα» κ.λπ. για τα προϊόντα που βρίσκονται στους πάγκους των λαϊκών θα πρέπει να θεωρούνται παρελκυστικές.
3. Απαιτήστε τα πιστοποιητικά
Η ανάπτυξη των λαϊκών αγορών με βιολογικά προϊόντα βασίζεται σε αυστηρές προδιαγραφές, όσον αφορά την πώληση των προϊόντων. Στους πάγκους πρέπει να είναι αναρτημένα σε εμφανή σημεία το όνομα και τα πιστοποιητικά του παραγωγού των προϊόντων, τα οποία θα πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα των οργανισμών πιστοποίησης. «Σε περίπτωση που οι καταναλωτές διαπιστώσουν την έλλειψη των πιστοποιητικών, θα πρέπει να απαιτήσουν από τον έμπορο να τους τα επιδείξει, ειδάλλως μπορούν να αμφισβητήσουν ευθέως ότι πρόκειται για προϊόντα οργανικής καλλιέργειας», αναφέρει ο Ηλ. Κοκουγιάννης από την ΕΚΠΟΙΖΩ.
4. Μυρίστε πριν αγοράσετε!
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των βιολογικών προϊόντων είναι ότι μυρίζουν… φύση, το άρωμά τους δηλαδή παραπέμπει απευθείας στο ίδιο το προϊόν. «Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι καταναλωτές μύριζαν τα προϊόντα πριν τα αγοράσουν. Στη σύγχρονη εποχή έχουμε εκπαιδευτεί ως καταναλωτές να μη δίνουμε σημασία σε αυτό το στοιχείο. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα οργανικά προϊόντα έχουν πολύ εντονότερο άρωμα από τα συμβατικά, τα οποία έχουν πολύ πιο ήπια ή ακόμα και εντελώς ουδέτερη μυρωδιά», αναφέρει ο Δημήτρης Μπιλάλης, καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας στο Εργαστήρι Γεωργίας και Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
5. Ξεχωρίζουν από το χρώμα
Η χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων αλλοιώνει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Εκτός από το άρωμα και τη γεύση, η διαφορά που μπορεί να εντοπίσει ο καταναλωτής μεταξύ συμβατικών και βιολογικών προϊόντων είναι το χρώμα τους. Σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα οργανικής καλλιέργειας το χρώμα της φλούδας, των φύλλων ή της σάρκας του καρπού είναι αισθητά πιο έντονο από αυτό που έχουν τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να καταναλώνουμε.
6. Το μέγεθος δεν έχει σημασία
Το βασικό κίνητρο χρήσης χημικών στις καλλιέργειες είναι η παραγωγή περισσότερων τόνων προϊόντων.
Αποτέλεσμα είναι η παραγωγή προϊόντων με μεγαλύτερο μέγεθος, λόγω καταπολέμησης των φυσικών παραγόντων που περιορίζουν την ανάπτυξή τους.
«Σε αρκετά βιολογικά προϊόντα, όπως είναι η πατάτα, τα καρότα και τα φρούτα, το μέγεθος είθισται να είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό των συμβατικών προϊόντων», αναφέρει ο Κωστής Τρύπος, βιοκαλλιεργητής από την Κορινθία.
7. Εκτός εποχής
Αντιθέτως με ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει ο μέσος καταναλωτής, η διάθεση βιολογικών προϊόντων εκτός της εποχής τους δεν σημαίνει ότι αυτά δεν τηρούν τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. «Βάσει των προδιαγραφών που υπάρχουν, δεν απαγορεύεται η καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων σε θερμοκήπια, αρκεί να τηρούνται οι υπόλοιποι κανόνες που αφορούν τη μη χρήση χημικών σκευασμάτων. Δεν σημαίνει ότι αν βρούμε ντομάτα τον χειμώνα, αυτή δεν είναι βιολογική», τονίζει ο καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπιλάλης.
8. Τα πουλερικά ζουν περισσότερο…
Οι σύγχρονες πτηνοτροφικές μονάδες συχνά στριμώχνουν έως και 10 κοτόπουλα σε χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου, ενώ επειδή βρίσκονται σε κλειστό χώρο τα φωτίζουν με ειδικές λάμπες, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της ημέρας. Υπό αυτές τις συνθήκες, η παραγωγή μεγιστοποιείται και το κοτόπουλο είναι έτοιμο για σφαγή στις 38 με 45 ημέρες. Αντιθέτως, η βιολογική πτηνοτροφία προϋποθέτει την πρόσβαση σε ανοικτό χώρο και τουλάχιστον 4 τ.μ. χώρο για κάθε κοτόπουλο.
Ετσι, τα οργανικά βιολογικά οδηγούνται στη σφαγή 80 ημέρες μετά τη γέννησή τους, πράγμα που μπορεί να διαπιστώσει ο καταναλωτής από την συσκευασία των προϊόντων.
9. Πιο σκούρο και σκληρό το κρέας
«Τα ζώα της βιολογικής κτηνοτροφίας ζουν ελεύθερα, σε αντίθεση με αυτά της σύγχρονης και μαζικής κτηνοτροφίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, το κρέας τους έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά», επισημαίνει ο Γιώργος Γιωρούδης, ιδιοκτήτης μονάδας βιολογικού κρέατος στη Χαλκιδική. «Το βιολογικό κρέας είναι ελαφρώς πιο σκούρο από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Παράλληλα, έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε λίπος και έτσι είναι αισθητά πιο σκληρό στην υφή του, αλλά είναι σίγουρα καλύτερης ποιότητας και πιο νόστιμο», προσθέτει ο παραγωγός.
10. Μην κοιτάτε την εμφάνιση
«Η φύση δεν προϋποθέτει την καλή εμφάνιση των λαχανικών, αλλά μόνο την ποιότητά τους. Τα βιολογικά προϊόντα, ειδικά τα λαχανικά και τα οπωροκηπευτικά, μπορεί να είναι πολλές φορές λιγότερο καλοσχηματισμένα ή εντυπωσιακά από τα συμβατικά», αναφέρει ο βιοκαλλιεργητής Κωστής Τρύπος, προσθέτοντας πως, λόγω έλλειψης φυτοφαρμάκων, τα οργανικά προϊόντα είναι επίσης περισσότερο ευπαθή σε ζιζάνια. «Ενδεχομένως να έχουν ακόμα και μικρά σημαδάκια από έντομα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ακατάλληλα ή χαμηλότερης ποιότητας», συμπληρώνει.
real.gr/

Σχέδιο για την φορολογία των χωραφιών των Αγροτών

xorafi oikonommia
Ελαφρύνσεις αλλά και επιβαρύνσεις κρύβει το σχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών στα κόμματα, καθώς καθώς στη πραγματικότητα ο Φόρος που προτείνεται να ισχύσει από το 2014, είναι ένα ΕΕΤΗΔΕ με περισσότερα κλιμάκια, διευρυμένο σε οικόπεδα και αγροτεμάχια. «Κλειδί» σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζονται οι νέες αντικειμενικές αξίες, τις οποίες θα πάρει στα χέρια του ο Γιάννης Στουρνάρας μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Κι αυτό γιατί η όποια διαφοροποίηση στις τιμές ζώνης, που αποτελούν βασικό κριτήριο για τη κλιμάκωση του Φόρου στα αστικά ακίνητα, θα φέρει είτε ελαφρύνσεις είτε επιβαρύνσεις.

Σημειώνεται ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της κτηματαγοράς, όπως ενσωματώνονται στη βάση δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδας, στις αποκαλούμενες ακριβές περιοχές η «ψαλίδα» εμπορικών- αντικειμενικών αξιών όχι μόνο έχει κλείσει αλλά έχει αναστραφεί η σχέση τους, ενώ αντιθέτως στη Περιφέρεια και στις αποκαλούμενες "λαϊκές" συνοικίες οι αντικειμενικές αξίες εξακολουθούν να υπολείπονται των εμπορικών τιμών, όντας πρώτες υποψήφιες για αναπροσαρμογή προς τα πάνω.

Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται ανά τ.μ. για κτίσματα- οικόπεδα και ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια, ενώ ο υπολογισμός του φόρου θα γίνεται με 33 κλιμάκια που θα ξεκινάνε από 1,8 ευρώ για τα αστικά ακίνητα και από 1 ευρώ για τα αγροτεμάχια, ενώ θα υπάρχουν και συντελεστές διαφοροποίησης, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου ακινήτου, όπως ο όροφος, το εάν έχει πρόσοψη, ο συντελεστής εμπορικότητας, το εάν είναι παραθαλάσσιο ή όχι.

Τι θα ισχύει για τα αστικά ακίνητα

Ειδικότερα, για τα αστικά ακίνητα, δηλαδή τις κατοικίες, υπολογίζεται ότι με τους συντελεστές προσαύξησης, ο φόρος ανά τετραγωνικό μπορεί να φτάσει έως και τα 30 ευρώ, αλλά αυτό θα αφορά σε κατοικίες «πολυτελείας», ενώ αντιθέτως για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες η τελική επιβάρυνση υπολογίζεται ότι θα πολύ μικρότερη σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ, ακόμα και στο 50%! Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών δεν προβλέπει γενικό αφορολόγητο για τα αστικά ακίνητα- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούσαν 50.000 ευρώ- αλλά εξαιρέσεις και απαλλαγές για ευπαθείς ομάδες, όπως ισχύει με το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων, καθώς όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τα κόμματα, με το νέο σύστημα εξασφαλίζεται η χαμηλή φορολόγηση των μικρομεσαίων ιδιοκτητών.

Τι θα ισχύει για τα αγροτεμάχια

Όσον αφορά στα αγροτεμάχια, το σύστημα- όπως παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους της διακομματικής- είναι σύνθετο, καθώς πέρα από την ειδική μεταχείριση των κατ' επάγγελμα αγροτών, υπάρχουν διαφοροποιήσεις αναλόγως π.χ. με την έκταση και τη τοποθεσία του αγροτεμαχίου. Κατ' αρχήν, ούτε και οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα απαλλαγούν από τον Ενιαίο Φόρο, όπως είχε εισηγηθεί η διακομματική, αλλά, όπως επισημαίνουν υπουργείο Οικονομικών και μέλη της διακομματικής, η επιβάρυνση τους θα είναι μικρή καθώς θα περιοριστεί στο 1 ευρώ ανά στρέμμα για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο στη περίπτωση που το αγροτεμάχιο είναι στις αποκαλούμενες "μειονεκτικές" περιοχές, καθώς για τα ορεινά αγροτεμάχια προβλέπεται φόρος 2 ευρώ ανά στρέμμα και για τα πεδινά αγροτεμάχια 3 ευρώ ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπολογίζεται ότι οι κατ' επάγγελμα αγρότες είναι περίπου 330.000 και οι 280.000 εξ αυτών έχουν έως και 50 στρέμματα. Γι' αυτούς θα ισχύσει ο παραπάνω τρόπος υπολογισμού του Φόρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχύσουν συντελεστές απομείωσης για τις μεγαλύτερες καλλιεργούμενες εκτάσεις, ενώ διαφορετικοί συντελεστές θα ισχύσουν και στη περίπτωση που δεν καλλιεργούνται τα αγροτεμάχια από τους ίδιους τους αγρότες αλλά εκμισθώνονται. Όσον αφορά, δε, στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, θα ισχύουν όλα τα παραπάνω, αλλά με συντελεστή 2, κάτι που σημαίνει ότι θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο φόρο σε σχέση με τους κατ' επάγγελμα αγρότες.
πηγή: ΠΟΕΟ
 
Written by Γεωπονική Πύλη
Parent Category: Φυτική Παραγωγή

Δείτε πόσο είναι 200 θερμίδες σε 35 φαγητά

Δείτε πόσο είναι 200 θερμίδες σε 35 φαγητά

Avacado
Το να μετράς τις θερμίδες στα φαγητά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Πολλές φορές νομίζουμε ότι μερικά φαγητά έχουν λιγότερες θερμίδες από όσες νομίζουμε.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε 35 φαγητά τα οποία έχουν ακριβώς 200 θερμίδες (μερικά χρειάστηκαν να τα κόψουν έτσι ώστε η μερίδα να είναι ακριβώς 200 θερμίδες).
Cheeseburger
Cheeseburger
Chicken Burger
Chicken burger
Coca Cola
Coca Cola
Doritos
Doritos
Fruit Loops
Fruit Loops
Gummy Bears
Gummy Bears
Hot Dogs
Hot Dogs
Jelly Beans
Jelly Beans

Ketchup
Ketchup
Kiwi
Kiwi
M&Ms
M&Ms
Smarties Rockets
Smarties rockets
Αυγά
Αυγά
Γαλλική μπαγκέτα
Γαλλική μπαγκέτα
Γλειφιτζούρια
Γλειφιτζούρια
Καλαμπόκι
Καλαμπόκι
Καπνιστή γαλοπούλα
Καπνιστή γαλοπούλα
Καραμέλες
Καραμέλες
Καρότα
Καρότα
Κρεμμύδια
Κρεμμύδια
Μαύρα φασόλια
Μαύρα Φασόλια
Μήλα
Μήλα
Μικρές πιπεριές
Μικρές πιπεριές
Μπρόκολο
Μπρόκολο
Ντόνατ
Ντόνατ
Ξηρά Βερίκοκα
Ξηρά Βερύκοκα
Πεπόνι
Πεπόνι
Πλήρες γάλα
Πλήρες γάλα
Σέλερι
Σέλερι
Σταγόνες σοκολάτας
Σταγόνες σοκολάτας
Σταφύλια
Σταφύλια
Τηγανητές πατάτες
Τηγανητές πατάτες
Τηγανητό μπέικον
Τηγανητό μπείκον
Αρακάς

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
7ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 (23/2013)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
07/06/13ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (7/6/2013)
--
05/06/13ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΔΣΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΡΙΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΕΕ
Κοινό Δελτίο Τύπου επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων για την δημιουργία διασυντονιστικού οργάνου.
05/06/13ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 6ης/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
--
05/06/13ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δελτίο Τύπου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., για την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
04/06/13ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 6-6-2013
Σας καλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 18 του Ν. 1474/1984 και 16 του Π.Δ. 334/1985, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Καψούρη 4), την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 10:15 π.μ..

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
06/06/13
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ 2014-2020
Τις απόψεις του, στα πλαίσια του διαλόγου για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της περιόδου 2014-2020, κατέθεσε το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Επιμελητηρίου.
04/06/13
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δελτίο Τύπου του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
04/06/13ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΝΗΣΩΝ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Τα παραρτήματα Ηπείρου & Νήσων και Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μαζί με άλλους 8 φορείς αποστέλλουν δελτίο τύπου σχετικά με τον κίνδυνο ομαλής καταβολής των ενισχύσεων στην κτηνοτροφία από τις μεταβολές στις επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων και τα προβλήματα στην ορθολογική διαχείριση αυτών.

ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
07/06/13ΣΕΚ-ΕΦΧΕ: ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑ- ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ- ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ?»
Πρόσκληση & Πρόγραμμα για ημερίδα που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος ελληνικής κτηνοτροφίας και η Ένωση φυλής Χολστάϊν Ελλάδας.
07/06/13ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Απόψεις του ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε. για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική.
07/06/13ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ:ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής & Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ διοργανώνουν Θερινό Σχολείο (28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου) στην Άνδρο με θέμα: Βιοποικιλότητα: Νέες προσεγγίσεις και εφαρμογές στην εκπαίδευση .
07/06/13ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΜΑΡΤΙΟΣ 2013)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία του Μαρτίου 2013 για την απασχόληση και την ανεργία.
07/06/13Κ.Υ.Α. 1099/50346/22-4-2013: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ (ΦΕΚ 1330/Β/2013)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση 1099/50346/22-4-2013 <Καθορισμός των αντιπροσωπευτικών αγορών και της διαδικασίας λήψης τιμών στους τομείς των αυγών και του κρέατος πουλερικών σε εκτέλεση του Καν. (ΕΚ) 546/2003 της Επιτροπής>.
07/06/13Π.Δ. 98/2013: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ. (ΦΕΚ 134/Α/2013)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα 98/2013 <Κατάργηση του Γενικού Τμήματος, μεταφορά έδρας τμήματος και ίδρυση−συγκρότηση, μετονομασία και ανασυγκρότηση Σχολών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης>.
07/06/13Π.Δ. 97/2013: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΦΕΚ 134/Α/2013)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα 97/2013 <Κατάργηση Τμήματος, ένταξη Τμημάτων σε Σχολές, συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Πατρών>.
05/06/13ΕΠΟΣ-Γ (ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ): ΕΡΩΤΗΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ
Ερώτημα-Αίτημα-Πρόταση της επος-γ (Ενωτική Προοδευτική & Οικολογική Συσπείρωση Γεωτεχνικών) στο Προεδρείο του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε
05/06/13ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα που επέβαλλε ‐ σύμφωνα με το άρθρο 11 της αριθ. ΚΥΑ 245090/2006 ‐ η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων με εισηγητή τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΟΠΕΓΕΠ) και εποπτεύουσα αρχή τη Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του ΥΠΑΑΤ, κυμαίνονται από 600 € έως 20.000 €, ανάλογα με το είδος της παράβασης, τον όγκο των διακινούμενων προϊόντων και την υποτροπή του παραβάτη.
05/06/13
Κ.Υ.Α. 742/28-5-2013: ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (ΦΕΚ 1325/Β/2013)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση 742/28-5-2013 <Έγκριση δαπάνης για την υλοποίηση των ενεργειών του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2013>.
05/06/13
Κ.Υ.Α. 5847/58790/16-5-2013: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ (ΦΕΚ 1317/Β/2013)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση 5847/58790/16-5-2013 <Τροποποίηση των υπ’ αριθμ. 225020/31−03−2003 και 250744/17−06−2003 αποφάσεων των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Γεωργίας, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, σε συμμόρφωση προς την Εκτελεστική Οδηγία 2012/37/ΕΕ της Επιτροπής της 22ας Νοεμβρίου 2012 (L 325/13)>.
04/06/13
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ
Την Κυριακή 2/6/2013 πραγματοποιήθηκε Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΗΣΙΟΔΟΣ και καθορίσθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου ΗΣΙΟΔΟΣ
03/06/13
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ,ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για την ένταξη των συνταξιούχων της ΑΤΕ στον ΕΟΠΥΥ.
03/06/13ΕΛ.Γ.Α.: ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Ο ΕΛ.Γ.Α. εξέδωσε Δελτίο Τύπου με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αυξημένης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α για τους κτηνοτρόφους εν’ όψει της ασφαλιστικής περιόδου 2013.