Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Διαμαρτυρία για το προσβλητικό Δελτίο Τύπου της ΠΕΠΤΕΓ


Διαμαρτυρία για το προσβλητικό Δελτίο Τύπου της ΠΕΠΤΕΓ
Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2008
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308
Δ/ΝΣΗ E-mail: pub_relations@geotee.gr
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Διαμαρτυρία για το προσβλητικό Δελτίο Τύπου της ΠΕΠΤΕΓ.
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσφορία αλλά και την αγανάκτηση του για το με ΑΠ 65/31-07-2009 Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (ΠΕΠΤΕΓ). Είναι γεγονός ότι επί μακρό δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη μας παρόμοια υβριστική ανακοίνωση, η οποία να ξεπερνά όχι μόνο τα όρια της δεοντολογίας αλλά και της ευπρέπειας.
Δυστυχώς, στο 5νθημερο που μεσολάβησε, διαψεύστηκε κάθε ελπίδα ανάκλησης ή ανασκευής του συγκεκριμένου προκλητικού και υβριστικού Δελτίο Τύπου. Έτσι, οφείλουμε να τονίσουμε ότι κάθε φορέας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του και από το ύφος και το περιεχόμενο όσων διατυπώνει στα κείμενα του.
Είναι λυπηρό αλλά αδιαμφισβήτητο το συμπέρασμα ότι εάν το κείμενο αυτό εκφράζει μια επαγγελματική ομάδα τότε αυτή απέχει πάρα πολύ και δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με τους έλληνες γεωτεχνικούς, όχι μόνο για επιστημονικούς λόγους αλλά και για λόγους αρχών.
Ολοκληρώνοντας τονίζουμε ότι:
• Δεν υπάρχει περιθώριο ανταλλαγής απόψεων ή έστω επιστημονικής συζήτησης με φορείς που εκδίδουν αντίστοιχα κείμενα.
• Συμπαριστάμεθα στο Πρόεδρο του Παραρτήματος Κρήτης, συνάδελφο κ. Κ. Καμπιτάκη για την ανοίκεια επίθεση που δέχεται για απόψεις τις οποίες εξέφρασε, απόψεις με τις οποίες μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς σε επιστημονικά πλαίσια, αποφεύγοντας την διαστρέβλωσή τους.
• Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και οι έλληνες γεωτεχνικοί είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωτεργάτες που μοχθούν για την αγροτική ανάπτυξη, την ασφάλεια του καταναλωτή, την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και αυτό δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης.
• Επιφυλασσόμαστε για τις παραπέρα ενέργειες μας.
Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: