Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΜΕΤΕ: Σε καθεστώς ομηρίας βρίσκονται οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Με αγανάκτηση παρακολουθούμε τις νέες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης και βυτιοφόρων οχημάτων, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ). Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους «από.... τις κινητοποιήσεις πλήττονται ιδιαίτερα τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΤΡΟΦΙΜΑ, για τα οποία κάθε ημέρα καθυστέρησης συνεπάγεται αλλοίωση της ποιότητας, φθορά και εν τέλει καταστροφή με πολλαπλές επιπτώσεις για την αγροτική παραγωγή και τις ελληνικές εξαγωγές, ενώ οι ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις αδυνατούν να παραλάβουν πρώτες ύλες και να εξάγουν τα προϊόντα τους, καθυστερώντας έτσι τις συμφωνημένες παραδόσεις με υψηλό οικονομικό κόστος (ρήτρες συμβολαίων), ενώ παράλληλα βρίσκονται μόνιμα εκτεθειμένες στον κίνδυνο των ακυρώσεων των συμβολαίων από τις ήδη επιφυλακτικές αγορές του εξωτερικού».

Και συνεχίζει η ΠΕΜΕΤΕ:
«Η εξαγωγική, παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα της χώρας, κινδυνεύει να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, δεχόμενη ένα ακόμη ΠΛΗΓΜΑ σε μια χρονική στιγμή που έχουν σχεδόν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες για επιβίωση.
Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται υπ΄ όψιν τα μηνύματα των καιρών παραπέμποντας έτσι σε άλλες εποχές, με ακραίες συμπεριφορές για την εκβιαστική ικανοποίηση αιτημάτων που καθιστούν όμηρους άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση και στην κοινωνία.
Στο πλαίσιο της λογικής, ΚΑΛΟΥΜΕ:
να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ επιτέλους οι απειλές και οι κινητοποιήσεις των φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης και βυτιοφόρων οχημάτων ως ένδειξη υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, ώστε να μην οδηγήσουν στην καταστροφή τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και τον αγροτικό κλάδο της χώρας μας.
το Υπουργείο να λάβει ΑΜΕΣΑ ουσιαστικά μέτρα για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ της ομαλότητας των ελληνικών εξαγωγών.
Με ζητούμενο πλέον τη βιωσιμότητα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων που αποτελούν σημαντικό πυλώνα στη στρατηγική εξόδου από την κρίση, κάθε αποκλίνουσα συμπεριφορά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική εξαθλίωση των επιχειρήσεων, πλήττοντας την απασχόληση και την ήδη κλονισμένη αξιοπιστία της χώρας και των επιχειρήσεών της διεθνώς».

www.agrotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: