Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μετάταξη από την Αγροφυλακή στις δασικές υπηρεσίες

ImageΜετάταξη του προσωπικού της Ελληνικής Αγροφυλακής στο σύνολό του με απόλυτο σεβασμό στα συνταγματικά οριζόμενα ως δικαιώματα του μόνιμου προσωπικού του δημόσιου τομέα στις δασικές υπηρεσίες του τόπου που σήμερα υπηρετούν –δηλαδή στις αντίστοιχες δασικές υπηρεσίες- όπου συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις ανάλογα με τα προσόντα και τον αριθμό των σήμερα στον αντίστοιχο νομό υπηρετούντων στελεχών της Ελληνικής Αγροφυλακής. Αυτό προβλέπει η νέα διάταξη που αφορά το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το υπό κατάργηση σώμα της Αγροφυλακής, όπως το παρουσίασε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας.

Όπως ανέφερε ο κ. Όθωνας, «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο στη διαδικασία πρώτης ανάγνωσης σχετική διάταξη που υλοποιεί την πολιτική και προγραμματική δέσμευση της Κυβέρνησης για την κατάργηση του Σώματος της Ελληνικής Αγροφυλακής με τη μορφή που είχε ιδρυθεί και «λειτουργούσε» -εντός πάρα πολλών εισαγωγικών δυστυχώς- για έναν περίπου χρόνο μιας και η αντίληψη, η δομή, ο τρόπος που επανασυστήθηκε αυτός ο όχι και τόσο σύγχρονος –υπ’ αυτή πάντα τη μορφή, επαναλαμβάνω- θεσμός προστασίας των περιουσιών και της ελληνικής υπαίθρου, ουσιαστικά δεν λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα».

Με τον τρόπο αυτό συγκροτείται και εντός των υπηρεσιών των Δασαρχείων ένας ενιαίος μηχανισμός προστασίας και ελέγχου των δασικών οικοσυστημάτων και του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος, δηλαδή εκτός από το προσωπικό μεταφέρεται και η αντίστοιχη αρμοδιότητα στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες.

Image«Πιστεύουμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ένας καλύτερος συντονισμός και ένας αποτελεσματικότερος έλεγχος της άσκησης των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στα πλαίσια μίας ενιαίας υπηρεσίας που ούτως ή άλλως έχει την ευθύνη άσκησης συναφών αρμοδιοτήτων για ζητήματα που αφορούν το φυσικό αγροτικό περιβάλλον και βεβαίως τα δάση. Παράλληλα νομίζω ότι επιτυγχάνεται και ένα δημοσιονομικό όφελος που καθόλου αμελητέο δεν είναι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Αυτό όμως που κυρίως μας ενδιαφέρει –και αυτός ήταν ο στόχος- είναι να αξιοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που με τη γνωστή διαδικασία –δεν είναι τώρα η ώρα να επανέλθουμε- είχαν γίνει αντικείμενο μιας πολύ συγκεκριμένης και πολύ εμφανούς πολιτικής εκμετάλλευσης μέσα από την όλη διαδικασία επανασύστασης της Αγροφυλακής», κατέληξε ο κ. Όθωνας.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: