Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΝΔ:Απαράδεκτους και αδικαιολόγητους περιορισμούς σε θέματα ίδρυσης κτηνοτροφικών μονάδων θέτει το ΥπΑΑΤ στα Σχέδια Βελτίωσης

ΝΔ: Απαράδεκτους και αδικαιολόγητους περιορισμούς σε θέματα ίδρυσης κτηνοτροφικών μονάδων θέτει το ΥπΑΑΤ στα Σχέδια Βελτίωσης

Απαράδεκτους και αδικαιολόγητους περιορισμούς σε θέματα ίδρυσης κτηνοτροφικών μονάδων θέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης (Μέτρο 1.2.1.), τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή την παρουσίαση του Μέτρου από τον κ. Σκανδαλίδη.

Αναλυτικότερα ο κ. Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απαράδεκτους και αδικαιολόγητους περιορισμούς σε θέματα ίδρυσης κτηνοτροφικών μονάδων θέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης (μέτρο 1.2.1.).
Ιδίως στον τομέα του βόειου κρέατος όπου η εξάρτηση της χώρας από εισαγωγές αγγίζει το 90% της κατανάλωσης, δεν δίνεται η δυνατότητα στους γεωργούς άνω των σαράντα ετών να επενδύσουν στον τομέα αυτόν.
Παράλληλα, το σύστημα μοριοδότησης των υποψηφίων, απορρίπτει την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων αγροτών πανελλαδικά. Μια αίτηση ενίσχυσης προκειμένου να θεωρηθεί παραδεκτή -σύμφωνα με την ΚΥΑ- θα πρέπει να βαθμολογείται τουλάχιστον με σαράντα βαθμούς, εκ των οποίων οι δεκαπέντε να προέρχονται υποχρεωτικά από συγκεκριμένο κριτήριο.
Οι βάσεις αυτές είναι πολύ υψηλές και είναι σχεδόν αδύνατο να συγκεντρωθούν από την πλειοψηφία των γεωργών μας, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο επάγγελμά τους.
Επίσης, αποκλείονται από την ευνοϊκή διάταξη του επιπλέον ποσοστού επιδότησης κατά 10% στα σχέδια βελτίωσης, οι γεωργοί που εντάχθηκαν ως νέοι αγρότες σε προηγούμενη προκήρυξη του 2009. Ακόμα κι' αν πληρούν, μέχρι και σήμερα, τις προϋποθέσεις των νέων αγροτών.
Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι απαιτείται εξορθολογισμός και αντικειμενικοποίηση των όρων του προγράμματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και των Ελλήνων αγροτών».

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=62648

Δεν υπάρχουν σχόλια: