Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αγρότες-συνδικαλιστές σε κάθε Δήμο

Αγρότες-συνδικαλιστές σε κάθε Δήμο

Συνδικαλιστικά αγροτικά όργανα σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο, θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος βρέθηκε χθες στο Ρέθυμνο για σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο του διαλόγου που ο ίδιος έχει ξεκινήσει με εκπροσώπους και φορείς των αγροτών.

Για ισχυρά, και βιώσιμα σχήματα συνεταιριστικών προσπαθειών συμφωνούν τόσο οι αγρότες του Ρεθύμνου όσο και ο κ. Σκανδαλίδης, όπως προέκυψε από τις επαφές του κατά τις πολύωρες διαβουλεύσεις για το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που είχε στο Ρέθυμνο. «Σε κάθε Δήμο το νομοσχέδιο προβλέπει την ύπαρξη ενός ζωϊκού, ενός αλιευτικού και ενός φυτικής παραγωγής συνεταιρισμού ώστε οι τρεις διαφορετικές μορφές αγροτικής παραγωγής να έχουν την εκπροσώπηση τους αλλά και τις κοινές τους προσπάθειες για την προώθηση και ανάδειξη των προϊόντων τους», δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης.

Το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στο επόμενο 15νθήμερο στη βουλή σύμφωνα με τον υπουργό, έχει συνοδευτεί με σύγκλιση απόψεων σχετικά με τις γενικές αρχές, τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές που θα υπάρξουν, από το σύνολο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση. «Οι συζητήσεις που είχα όπως και εδώ στο Ρέθυμνο με βοήθησε να αντιληφθώ τα κενά που υπάρχουν στο νομοσχέδιο και να συμπληρωθούν ώστε να υπάρξει η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου νομοσχεδίου το οποίο είναι αποτέλεσμα επίμονου διαλόγου. Ποτέ κανείς δεν έχασε από τη διαβούλευση και είμαι σίγουρος για τα θετικά αποτελέσματα του νομοσχεδίου. Για τον λόγο αυτό και οι όποιες αλλαγές υπάρχουν δε θα είναι καθόλου ευκαιριακές. Απεναντίας θα ανανεώσει και θα αναπτύξει από την αρχή μεταξύ άλλων ένα συνεταιριστικό κίνημα πραγματικών παραγωγών και όχι εικονικών σφραγίδων».

Ο υπουργός συναντήθηκε και με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων του νομού οι οποίοι αιτήθηκαν τη μείωση του ΦΠΑ καθώς επίσης την επανεξέταση του καθεστώτος των εξισωτικών αποζημιώσεων οι οποίες πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχουν καταβληθεί στο σύνολο των δικαιούχων, όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι.

Ο υπουργός τόνισε πως το υπουργείο έχει πληρώσει χιλιάδες δικαιούχους μεταξύ των οποίων και δικαιούχους παρελθόντων ετών για όσες περιπτώσεις δικαιούνται των εξισωτικών: «Οι εξισωτικές έχουν κάποια δυσκολία την οποία προσπαθούμε να λύσουμε. Ηδη έχουν πληρωθεί 7.200 και από αύριο πληρώνονται ακόμα 800 δικαιούχοι σε όλη την Κρήτη. Ακόμα και για όσες έχουν απορριφθεί ή υπήρχαν ελλιπή στοιχεία ζήτησα προσωπικά τον επανέλεγχο τους ώστε να μην αδικηθεί έστω και ένας».

Ανάλογες συναντήσεις είχε ο κ. Σκανδαλίδης χθες το απόγευμα με φορείς του αγροτικού κόσμου στα Χανιά, όπου και ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη μεγαλόνησο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: