Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Μαρία Καλοφώνου- ΙΣΤΑΜΕ Συνοπτική Παρουσίαση του Αγροτικού Tομέα στην Ελλάδα Δυνατότητες Και Προοπτικές

Policy Brief Tefxos15 Jun2011 Agrotiko Kalofonou Final



Η ταυτότητα του
ΙΣΤΑΜΕ – Α. Παπανδρέου
Tο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών (ΙΣΤΑΜΕ) – Α. Παπανδρέου είναι το ινστιτούτο ερευνών δημόσιας πολιτικής του ΠαΣοΚ. Λειτουργεί ως ένα κέντρο σύγχρονου πολιτικού προβληματισμού, πολιτικής αναζήτησης και επιστημονικής έρευνας στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Το έργο και η δραστηριότητά του απευθύνεται στα πολιτικά στελέχη του ΠαΣοΚ και των άλλων κομμάτων, τη δημόσια διοίκηση, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις διάφορες εκφάνσεις της κοινωνίας των πολιτών καθώς και το ευρύ κοινό. Αποσκοπεί στη συστηματική μελέτη της ελληνικής κοινωνίας και άλλων ανεπτυγμένων κοινωνιών, καθώς και στην ανάλυση όψεων και διαστάσεων του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας σφαίρας.

Η ταυτότητα της
Συγγραφέως

Η Μαρία Καλοφώνου σπούδασε Οικονομικά και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Berkeley των ΗΠΑ και Διοίκηση Επιχειρήσεων(ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Cranfield στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στον τομέα του τουρισμού.
Ανήκει στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών και έχει εργαστεί στη Μονάδα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης. Έχει διατελέσει σύμβουλος του υφυπουργού οικονομικών και του υπουργού γεωργίας. Από τον Οκτώβριο του 2010 συνεργάζεται
με το ΙΣΤΑΜΕ – Ανδρέας Παπανδρέου ως επιστημονική συνεργάτης.
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: