Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σχέδια Βελτίωσης 2011: Ερώτηση Γεωπόνων Δημοσίου για τον παραγκωνισμό τους!

10-1-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΠΕΓΔΥ)
Τηλ: 2413 511 134 -181

Το Περιφερειακό συμβούλιο Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Π.Ε. Λάρισας, στην προσπάθειά του να συμβάλλει τα μέγιστα για την προώθηση των κάθε είδους αγροτικών προγραμμάτων θεωρεί καθήκον του να ενημερώσει το αγροτικό κοινό για την εξέλιξη των Σχεδίων Βελτίωσης:


Μέχρι τώρα στην διαδικασία της αξιολόγησης - βαθμολόγησης και έκδοσης εγκριτικών αποφάσεων προκειμένου να υλοποιηθούν και αποπληρωθούν τα Σχέδια Βελτίωσης , συμμετείχαν οι υπάλληλοι γεωπόνοι –γεωτεχνικοί των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων (πρώην Νομαρχιών). Η χρονική διαδικασία για την ολοκλήρωση και πληρωμή του αγρότη ήταν σύντομη και αποτελεσματική.

Όσον αφορά στην τελευταία προκήρυξη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα Σχέδια Βελτίωσης εκδόθηκε στις 2 Ιουλίου 2010. Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ το Νοέμβριο του 2011 είχε ανακοινώσει 357 αξιολογητές από υπηρεσίες μόνο του Υπουργείου, για την αξιολόγηση 7.700 Σχεδίων Βελτίωσης, δίχως να συμπεριλαμβάνει τους γεωπόνους-υπαλλήλους των Περιφερειών.


Η αναποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης πρακτικής είχε ως συνέπεια την προκήρυξη στις 21 Δεκεμβρίου 2011 από το ΥΠΑΑΤ ανοιχτού διαγωνισμού για την αξιολόγηση των ίδιων αιτήσεων των Σχεδίων Βελτίωσης. Σύμφωνα με την προκήρυξη 5685/ 21-12-2011 η υποβολή προσφορών από ιδιωτικές εταιρίες θα πρέπει να γίνει έως τις 9 Ιανουαρίου 2012 και μέσα σε ένα έτος (δηλαδή μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2013) θα πρέπει οι μειοδοτούντες να παραδώσουν τους φακέλους ολοκληρωμένους και βαθμολογημένους.


Αυτή την κρίσιμη περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη την οικονομική ανάπτυξη και επένδυση, οι έμποροι , βιοτέχνες και κατασκευαστικές εταιρείες έχουν εκδόσει τιμολόγια από το Φεβρουάριο του 2011 για: ελκυστήρες, παρελκόμενά τους , εξοπλισμό εγγείων βελτιώσεων , φυτά από φυτώρια , φωτοβολταϊκά και άλλες τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή κατασκευή στάβλων και αποθηκών, θα μείνουν ανεξόφλητοι για πολύ ακόμα.


Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την σκοπιμότητα των παραπάνω ενεργειών και τη σημαντικά χρονοβόρα διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά στα Σχέδια Βελτίωσης. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε την πολιτική του ΥΠΑΑΤ να παραγκωνίζει γεωτεχνικούς με εμπειρία πολλών ετών και να αναθέτει το έργο σε ιδιώτες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον μία υπεύθυνη απάντηση από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ- Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ- Ο ΤΑΜΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ- ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ- ΠΙΧΛΙΒΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

http://www.thessalikigi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: