Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Μ. Χαρακόπουλος: Οι αγρότες της χώρας είναι αντιμέτωποι με υπαρκτά προβλήματα


Στα αιτήματα των αγροτών, οι οποίοι αυτό το διάστημα βρίσκονται στους δρόμους σε «θέση μάχης», αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπο της Κυριακής», ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε: «Πράγματι, οι αγρότες της χώρας είναι αντιμέτωποι με υπαρκτά προβλήματα. Τα γνωρίζω από πρώτο χέρι καθώς προέρχομαι από αγροτική οικογένεια. Δικοί μου άνθρωποι περνούν τις ίδιες δυσκολίες και αγωνίζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Έχουν τα δίκια τους οι αγρότες, κανείς δε μπορεί να το αρνηθεί αυτό. Τους κατανοώ και συναισθάνομαι την αγωνία τους. Μια αγωνία που βιώνουμε άλλωστε όλοι οι Έλληνες καθώς καλούμαστε και δίνουμε καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση».
Και πρόσθεσε: «Στην κυβέρνηση εργαζόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα των αγροτών και να θέσουμε την αγροτική παραγωγή στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας. Όμως δε μπορούμε να αγνοήσουμε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένες τις δυνατότητες κινήσεων, ενεργούμε ώστε να αμβλύνουμε τις οικονομικές αντιξοότητες στην πρωτογενή παραγωγή. Όμως τα περιθώρια κινήσεων μας είναι στενά και πιστεύω πως και οι ίδιοι οι αγρότες έχουν επίγνωση της κατάστασης. Φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός πως, έως τώρα, δεν έχουν προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες, όπως το κλείσιμο των δρόμων. Κατά κανόνα επικρατούν ψύχραιμες συμπεριφορές. Θεωρώ ιδιαίτερα θετικές τις επαφές που είχαν με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και πιστεύω ότι μπορούν να συμβάλουν στην επικαιροποίηση της προγραμματικής διακήρυξης της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα. Να καταλήξουμε δηλαδή σε έναν οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα εντός της τετραετίας».


Δημοσίευση σχολίου