Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013 από τη Nestle Ελλάς

Νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ έχει προγραμματίσει για τη φετινή χρονιά η Nestle Ελλάς, με στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά.
Οι επενδύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των επενδύσεων ύψους περίπου 17,5 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε την περίοδο 2011-2012 και δείχνουν ότι η θυγατρική του ελβετικού ομίλου είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την κρίση καθώς όπως πολλές φορές έχει δηλώσει η διοικητική της ομάδα, πιστεύει στις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να βγει ισχυρότερη από την ύφεση.

Νέα προϊόντα
Την ίδια ώρα, προτεραιότητα της εταιρείας είναι η συγκράτηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα αλλά και ανάπτυξη νέων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας σε προσιτές τιμές, για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών και στη συρρίκνωση της αγοραστικής τους δύναμης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η κυκλοφορία του παγωμένου γιαουρτιού (frozen yogurt), ένα προϊόν που η κατανάλωσή του αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά στην πορεία των πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, κινήθηκαν σε ρυθμούς ανάλογους με την υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδή οριακά θετικά. Συνολικά, οι πωλήσεις του ελβετικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 5,3% και ανήλθαν σε 45,2 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ τα λειτουργικά του κέρδη ενισχύθηκαν κατά 6,8% σε 6,8 δισ. ελβετικά φράγκα.

Μονάδες παραγωγής
Η Nestle διαθέτει τέσσερα εργοστάσια στην Ελλάδα: το εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα, του παγωτού στον Ταύρο, καθώς και δύο εργοστάσια νερού, στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και στη Δωδώνη Ιωαννίνων. Διαθέτει 10 σημεία δραστηριότητας στην Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 1.000 άτομα ως μόνιμο προσωπικό.

Επιπλέον, εξάγει δύο προϊόντα ελληνικής παραγωγής: τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή στις ελληνικές κοινότητας παγκοσμίως (κυρίως στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Αλβανία, την Αυστραλία και την Αγγλία), καθώς και ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής των παγωτών από το εργοστάσιο στον Ταύρο.

Το 2012 ο κύκλος εργασιών Nestle Ελλάς Α.Ε. ανήλθε στα 434 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά τους φόρους διαμορφώθηκαν σε 14,7 εκατ. ευρώ.

(Πηγή: Ημερησία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: