Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Πρόσω ολοταχώς το ελαιόλαδο

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες για απρόσμενο ανοδικό ξέσπασμα στις τιμές ελαιολάδου, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό Oil World. «Είναι πιθανό οι τιμές του ελαιολάδου να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα στο υπόλοιπο της εμπορικής περιόδου, εξαιτίας των χαμηλών αποθεμάτων και μέχρι να ανακουφιστεί η αγορά από τη νέα συγκομιδή», αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί στους 3,3 εκατ. τόνους την περίοδο 2013-2014, σημαντικά υψηλότερη από την περσινή επίδοση των 2,46 εκατ. τόνων, αφού η ισπανική παραγωγή θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Η παραγωγή αυτή θα είναι μικρότερη από τους 3,44 εκατ. τόνους που είχαν σημειωθεί το 2011-2012 και με δεδομένη τη σημαντική μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πέρυσι, η αναπλήρωση τους θα είναι μικρή και οι τιμές της αγοράς θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Oil World οι τιμές της αγοράς παραμένουν αυξημένες κατά 17% από το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών όσον αφορά τον Ιούλιο. Στην ισπανική αγορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πωλείται στα 2,70 ευρώ το κιλό, σημειώνοντας μικρή άνοδο. Το παρθένο ελαιόλαδο πωλείται στα 2,39 ευρώ το κιλό, ακολουθώντας σταθεροποιητικές τάσεις.
 
Δημοσίευση σχολίου