Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Με μουσική θα υποδεχτεί την πανσέληνο ο Βόλος

Με τον πιο όμορφο τρόπο και με ελεύθερη για το κοινό είσοδο θα υποδεχτεί φέτος ο Βόλος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ο οποίος γενικότερα φιλοξενεί μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μια τέτοια εκδήλωση, που μάλιστα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν φέτος, στους φιλόξενους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου σε μια βραδιά γεμάτη μουσικές από την Ελλάδα και  τον κόσμο, με θέμα το φεγγάρι και την Πανσέληνο, υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς σολίστ, εικόνες, ποίηση, χορογραφίες , κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
Σημειώνεται ότι στην Πανσέληνο του Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανοίγει όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Ελλάδας, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο έτσι ώστε όλοι να γνωρίσουν τους μοναδικούς  θησαυρούς του Ελληνικού Πολιτισμού μέσα από την ενημέρωση εκ μέρους αρχαιολόγων των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα είναι ανοιχτό για το κοινό  από τις 7.00 μ.μ. και μέχρι την έναρξη της συναυλίας, με οικοδεσπότες τους Αρχαιολόγους της ΙΓ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, που θα συνοδεύσουν τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στην Έκθεση του Μουσείου .
Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος την εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου που μάλιστα θα παρουσιαστεί μια μέρα πριν, την Τρίτη 20 Αυγούστου και στον  Αλμυρό (Αύλειος χώρος Παλαιού Γυμνασίου- ώρα 21.00 μ.μ.) προετοιμάζουν, σε συνεργασία με την  ΙΓ' ΕΠΚΑ, δύο  πολυβραβευμένες εθελοντικές  οργανώσεις, το Δίκτυο «Περραιβία» Ελασσόνας και η «Εν Δράσει» Αλμυρού.
Οι Οργανώσεις αυτές  έχουν, από κοινού, αναλάβει την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τον Πολιτισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αξιοποιώντας προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας, ευρωπαϊκούς κοινοτικούς πόρους, απασχολώντας 200 ανέργους κάτω των 35 ετών μέσω ΑΣΕΠ για διάστημα επτά μηνών και ως εκ τούτου επιθυμούν να αναδείξουν τους  αρχαιολογικούς χώρους, στους οποίους γίνονται οι παρεμβάσεις.
Είναι μια πρωτότυπη συνεργασία  των Εφορειών του Υπουργείου Πολιτισμού, με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, που αποδεικνύει ότι όταν πολιτεία και κοινωνία συνεργάζονται, το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο και οδηγεί στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Συντονισμός -Επιμέλεια εκδήλωσης: Κων. Σκριάπας-Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας
Τραγούδι -Σολίστ: Κατ.  Αποστολοπούλου  (σοπράνο), Γ. Αποστολόπουλος (τενόρος ), πιάνο: Νεκταρία Παπαδημητρίου, Σαξόφωνο-Φλάουτο: Δημ.Θεοδωρακάκης, Κείμενα: Μαρίνα Μανθογιάννη, Βιντεοπροβολή: Δίκτυο «Περραιβία», Χορός: Σχολή Chorus LINE, Χορογραφίες: Βάσω Τηλιοπούλου, Ηχητικά - Φωτισμός: Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη
Χορηγοί: Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη-Βόλος , TRT Τηλεόραση, Houtos Catering - ΕΝΥΔΡΕΙΟ , ΦΞΓ Γρηγοριάδης –Ζαφειρίδης – Ζούγλος, Πολίτες Εν Γνώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: