Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας : 2 ενημερωτικές εκδηλώσεις για AGRO-START και Ηλεκτρονική συνταγογράφηση την Παρασκευή 19 ΔεκεμβρίουΟ Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας υπενθυμίζει στα μέλη του αλλά και σε όλους τους ενδιαφερομένους ότι:
αύριο Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου μπορούν να παραβρεθούν σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις
που θα διεξαχθούν σε Βόλο και Λάρισα. 

Βόλος:  Ενημερωτική Ημερίδα στο Ξενοδοχείο Volos Palace διοργανώνει  το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας-ΙΕΤΕΘτην Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014. Η ημερίδα θα αρχίσει στις 9:30 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις πέντε το απόγευμα. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών – AGRO-START». 

Λάρισα: Ενημερωτική εκδήλωση  στην αίθουσα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Καψούρη 4, Λάρισα) την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 μ.μ. στην οποία σας προσκαλούν οι  Γεωπονικοί Σύλλογοι Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο/Παράρτημα Κ. Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπονικών Συλλόγων (Π.Ο.Σ.Γ.) και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας 
 με θέματα:
  • Προδιαγραφές των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων(Προεδρικό    Διάταγμα 159/2013)
  • Ηλεκτρονική συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων
  • Εθνικό Σχέδιο Δράσης Γεωργικών Φαρμάκων
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί εκπρόσωπος της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προκειμένου να αναπτύξει τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Λεπτομέρειες ακολουθούν στο μήνυμα 


Ημερίδα για υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών – AGRO-START


Ενημερωτική Ημερίδα στο Ξενοδοχείο Volos Palace διοργανώνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας-ΙΕΤΕΘ.
 Η ημερίδα θα αρχίσει στις 9:30 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις πέντε το απόγευμα. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών – AGRO-START».
Στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο Βόλο είναι η προώθηση των αποτελεσμάτων του έργου AGRO-STARTτο οποίο ολοκληρώνεται τέλος Δεκεμβρίου του 2014, στους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους επιχειρήσεων στον τομέα των οπωροκηπευτικών και της κτηνοτροφίας. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της ΓΓΕΤ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπρόσωποι Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι άλλων οργανισμών που παρέχουν υποστήριξη στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Το Έργο AGRO-START, Πρόγραμμα South-East Europe (SEE) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιήθηκε σε επτά χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Αλβανία) από 12 οργανισμούς. Από Ελληνικής πλευράς συμμετέχει ως εταίρος το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ). Ο γενικός στόχος του Έργου AGRO-START ήταν η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και η προώθηση και διευκόλυνση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως απάντηση στην ανάγκη εξειδικευμένης υποστήριξης για τις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας, που να προσαρμόζεται σε μια ολοκληρωμένη διακρατική προσέγγιση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ενότητα: Εισαγωγή, Χαιρετισμοί
09:30 – 10:00
Εγγραφή συμμετεχόντων
10:00 – 10:30
Καλωσόρισμα/Χαιρετισμοί
- Βουλευτές, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας
- Περιφέρεια Θεσσαλίας
- Δήμος Βόλου
- ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ
- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
10:30 – 10:50
Αποτελέσματα του Έργου AGRO-STARTΚωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου AGRO-START
10:50 – 11:10
Η αγροδιατροφή στο πλαίσιο της ευφυούς εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
11:10 – 11:30
Δράσεις ενίσχυσης Έρευνας και Καινοτομίας 2014-2020 στον αγροδιατροφικό τομέα, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
11:30 – 11:50 Διάλειμμα – καφές
2η ενότητα: Ενίσχυση και στήριξη της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα
11:50 -12:10
Το εργαλείο διάγνωσης και αξιολόγησης εταιρειών του αγροκτηνοτροφικού τομέα, Θωμάς Μπαρτζάνας, Ερευνητής ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ
12:10-12:30
Οδηγός Καλών Πρακτικών και Πρωτόκολλο Υπηρεσιών Υποστήριξης ΝΑ Ευρώπης, Σταυρούλα Διβανέ, ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ
12:30-12:50
Δράσεις του Δικτύου για την επιχειρηματικότητα Enterprise Europe NetworkΣτέλλα Βαϊνά, ΥπεύθυνηEnterprise Europe Network για το ΣΒΘΚΕ
12:50-13:10
Συζήτηση-ερωτήσεις
13:10 – 14:30 Γεύμα
3η Ενότητα: Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου-προοπτικές ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία
14:30 -14:50
Αγροτικό παρατηρητήριο / έξυπνες εφαρμογές διαχείρισης αγροτικής παραγωγής και αγροτικών προϊόντων, Νίκος Νανάς, Ερευνητής ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ
14:50 – 15:10
i-farma: Εφαρμογή για διαχείριση αγροκτήματος από smartphone ή tablet, Αθανάσιος Σαπουνάς, Δημιουργός i-farma
15:10 – 15:30
Δράσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Παναγιώτης Γουβιώτης, Αγρ. Συν. Ζαγοράς
15:30 – 15:50
Η καινοτομία του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα ΠΙΕς», Ανδρέας Χαρδαλούπας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ «ΘΕΣγάλα ΠΙΕς»
15:50 – 16:10
Από την παράδοση στην καινοτομία, Παναγιώτης Μίλης, Διευθυντής Μάρκετινγκ ΕΨΑ
16:10 – 16:30
Δράσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, Εκπρόσωπος EΒΟΛ
16:30 – 16:50
Η επιχειρηματικότητα στον κλάδο της ανθοκομίας, Ταξιάρχης Λάμπης, Gardenia Growers Group
16:50 – 17:00
Συζητήσεις – συμπεράσματα / κλείσιμο εκδήλωσης
Το Έργο «Διακρατικό δίκτυο για τη στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην κτηνοτροφία και τον τομέα των οπωροκηπευτικών – AGRO-START» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας της ΝΑ Ευρώπης (South-East Europe). 


Προεδρικό Διάταγμα 159/2013, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Εθνικό Σχέδιο Δράσης Γεωργικών φαρμάκων

Οι Γεωπονικοί Σύλλογοι Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο/Παράρτημα Κ. Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπονικών Συλλόγων (Π.Ο.Σ.Γ.) και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00μ.μ. στην αίθουσα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Καψούρη 4, Λάρισα) με θέματα:
  • Προδιαγραφές των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων  (Προεδρικό    Διάταγμα 159/2013)
  • Ηλεκτρονική συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων
  • Εθνικό Σχέδιο Δράσης Γεωργικών Φαρμάκων
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί εκπρόσωπος της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προκειμένου να αναπτύξει τα προαναφερθέντα ζητήματα.
Δημοσίευση σχολίου