Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 2015 - 5 Τομεάρχες στην Μαγνησία

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος - Πρόσληψη Προσωπικού
Ανακοίνωση υπ΄ αριθμ. ΣΟΧ 1/2015 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων για τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Καταληκτική ημερομηνία: 17/7/2015, 3:00 μμ
Προϋπολογισμός: 0,00 € (με ΦΠΑ)

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Στη χωματερή λόγω έλλειψης ρευστού 100 τόνοι μήλα Πηλίου

Ο συνεταιρισμός Πηλίου οδήγησε στη χωματερή 100 τόνους μήλα, που έμεναν αδιάθετα.
 
Σοβαρό πλήγμα στη ρευστότητα της αγροτικής οικονομίας εξακολουθεί να προκαλεί η συνέχιση της αργίας των τραπεζών, καθώς οι αγρότες αδυνατούν να εισπράξουν τις επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία έχουν ενταχθεί, ενώ την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα διάθεσης της αγροτικής παραγωγής στην αγορά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων, που αναγκάστηκε να οδηγήσει από τα ψυγεία του στη χωματερή 100 τόνους μήλα, καθώς η περίοδος ψύξης είχε λήξει και τα μήλα παρέμεναν αδιάθετα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Γιάννη Διανελλάκη, ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των τραπεζών το συντομότερο δυνατό, οι αγρότες επιχειρηματίες θα οδηγηθούν σε ολοκληρωτική καταστροφή. «Με κλειστές τις τράπεζες, οι αγρότες δεν μπορούν να δανειστούν ή να διακινήσουν ρευστό, αν θεωρήσουμε ότι είχαν στη διάθεσή τους. Τα πάντα είναι στον αέρα», τόνισε. Εκτός από τους 100 τόνους μήλα που κατέληξαν στην χωματερή καθώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από τους εμπόρους, σοβαρή ανησυχία υπάρχει και για την ελιά.
Ο κ. Διανελλάκης εκτίμησε ότι φέτος θα είναι μια άσχημη χρονιά και η μικρή παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου, που αναμένεται, θα διατεθεί μέσω χονδρεμπόρων σε Ιταλία και Ισπανία για τυποποίηση και διάθεση στην αγορά. «Εμείς έχουμε μείνει πολύ πίσω και το πρόγραμμα του 1,5 δις στο οποίο έχουμε ενταχθεί, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας για να μπορούμε να τυποποιήσουμε το λάδι και την ελιά, έχει παγώσει».
Ο ίδιος επισήμανε ότι οι αγρότες της περιοχής περιμένουν να εισπράξουν τις επιδοτήσεις από τα προγράμματα ΠΟΠ, Νέων Αγροτών, Βιολογικών Προϊόντων αλλά και την εξισωτική αποζημίωση για τις μειονεκτικές ορεινές περιοχές. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για το Νομό Μαγνησίας στο πρόγραμμα των Βιολογικών Προϊόντων οφείλονται οι δόσεις του 2013, του 2014 και του 2015 που «τρέχει».
Για το πρόγραμμα της εξισωτικής αποζημίωσης, σε κάθε αγρότη του ορεινού όγκου του Πηλίου, οφείλεται ποσό από 200-1000 ευρώ, ενώ επιπλέον δεν έχουν δοθεί τα χρήματα για το πετρέλαιο κίνησης. «Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα καταβληθούν και αν θα φορολογηθούν ή θα περικοπούν, όμως υπάρχει η διαβεβαίωση του υπουργείου είναι ότι καμία από τις επιδοτήσεις δεν πρόκειται να χαθεί, καθώς πρόκειται για δεσμευμένα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας στις αρχές του χρόνου». Επιπλέον, ο Διανελλάκης ανέφερε ότι τα δύο δισεκατομμύρια από το πρόγραμμα ΟΣΔΕ θα δοθούν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό. Όμως, τις πιστώσεις από τα προγράμματα Βιολογικών Προϊόντων, Νέων Αγροτών, ΠΟΠ και τις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις διαχειρίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τα αποθεματικά το οποίου «λέγεται» ότι πήρε η κυβέρνηση για να πληρώσει κάποια από τις δόσεις προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τέλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου ανέφερε ότι εκκρεμεί η αποζημίωση για την αφορία του 2013 που είναι περίπου 50 εκ. ευρώ για όλη την Ελλάδα, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί η περιοχή μας και στο πρόγραμμα αφορίας του 2015, εφόσον δεν αναμένεται να υπάρξει ικανοποιητική παραγωγή.
Πηγή: thessalianews.gr

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Εχθροί και ασθένειες για το υπαίθριο φασολάκι

 
Από παρατηρήσεις στην ύπαιθρο και στο εργαστήριο φυτοπροστασίας της Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι στις περιοχές όπου καλλιεργείται το φασολάκι υπάρχουν οι παρακάτω ασθένειες και εχθροί.
 
 
ΑΣΚΟΧΥΤΩΣΗ (Αscochyta pinodes)

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:
Την εμφάνισή της έκανε η ασκοχύτωση μετά τις βροχοπτώσεις στις πρώιμες καλλιέργειες με φασολιές.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
Νεκρωτικές – κυκλικές κηλίδες στα φύλλα (διαμέτρου 0,8-1,5cm), με συγκεντρικούς κύκλους καστανού χρώματος. Στα στελέχη οι κηλίδες είναι επιμήκεις, στους λοβούς (καρπούς) είναι ελαφρά βυθισμένες με διάμετρο 0.2-0.6cm. Οι λοβοί μολύνονται στο στάδιο της ωρίμανσης και από τους μολυσμένους λοβούς προσβάλλονται και οι σπόροι. Μικροσκοπικές κηλίδες εμφανίζονται και στα διάφορα μέρη του άνθους προκαλώντας ανθόπτωση.
 
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
Η ασθένεια ευνοείται από τον υγρό καιρό και τις συχνές βροχοπτώσεις. Οι μολύνσεις πραγματοποιούνται σε θερμοκρασίες 7-27oc. Άριστη θερμοκρασία ανάπτυξης του παθογόνου είναι 20οc. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν την ανάπτυξη του μύκητα και την εξάπλωσή του.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:
α) Χρησιμοποίηση υγιούς σπόρου (πιστοποιημένου σπόρου).
β) Καταστροφή των υπολειμμάτων της καλλιέργειας.
γ) Αμειψισπορά 3-4 ετών.
δ) Ψεκασμός των φυτών με εκλεκτικά για την ασκοχύτωση και εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα Όπως xαλκούχα, copper oxychloryd, calcium copper.κ.
 
 
 
ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ (tetranychus urticae)
 
Ο τετράνυχος συνήθως εμφανίζεται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων, στην πάνω επιφάνεια εμφανίζεται η ζημιά σαν μικρές ασπροκίτρινες κηλίδες, στην συνέχεια τα φύλλα κιτρινίζουν και τελικά νεκρώνεται όλο το φυτό.
 
Η εμφάνιση των τετρανύχων στο φασολάκι έγινε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου στους νομούς , Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη των τετρανύχων.

Συστάσεις:
Να γίνει ψεκασμός για την καταπολέμηση των τετρανύχων μόνον όταν διαπιστωθεί το έντομο στην καλλιέργεια με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.
 
 
 
ΑΦΙΔΕΣ (Aphis gossypii, Myzus persicae)

Συνεχίζεται η παρουσία των αφίδων με μέτριους πληθυσμούς στις πρώιμες και όψιμες καλλιέργειες με φασολάκι.

Οι μελίγκρες είναι φορείς ιώσεων, προκαλούν ζημιές με την απομύζηση του χυμού των φυτών και με τα μελιτώματα που εκκρίνουν.

Συστάσεις:
Να γίνει καταπολέμηση με επιτρεπόμενα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.
 
 
ΘΡΙΠΑΣ (Thrips tabaci, Frankliniella occidentalis)
 
Οι θρίπες προκαλούν ζημιές με το να διαρρηγνύουν και να απομυζούν τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων προκαλώντας εσχαρώσεις (κατσάρωμα φύλλων), καρπών και ανθόροια.

Στο φασολάκι οι θρίπες είναι φορείς ιώσεων και προκαλούν μείωση της παραγωγής και της ποιότητας του προϊόντος.

Συστάσεις:
Να γίνει καταπολέμηση με επιτρεπόμενα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηριάσεων

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για τις γεωργικές προειδοποιήσεις της φασολιάς να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στην Υπηρεσία μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση email:
fyto12@otenet.gr.
 
 
Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειαςστο διαδίκτυο minagric.gr
 
Ο Προϊστάμενος Τμήματος α.α.
 ΛΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μειώνει την καρπόδεση το σκουλήκι των νεαρών κάστανων

Μειώνει την καρπόδεση το σκουλήκι των νεαρών κάστανων
Σηµαντικές προσβολές µε οικονοµικές ζηµιές, κυρίως σε καστανιές µε µειωµένη καρπόδεση προκαλεί το σκουλήκι των νεαρών κάστανων, το οποίο είναι µια µικρή νυχτόβια πεταλούδα που προσβάλλει νεαρούς καρπούς λίγο µετά την καρπόδεση (µέγεθος καρπού 3-5 χιλιοστά).

Oι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Χανίων τονίζουν στους παραγωγούς ότι οι νεαροί προσβεβληµένοι καρποί (κύπελλα) πέφτουν πρόωρα τον Ιούλιο-Αύγουστο. Στο δίκτυο παρακολούθησης του εντόµου µε φεροµόνες φύλου, στο νοµό Χανίων, καταγράφονται αυξηµένοι πληθυσµοί, γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν έναν ψεκασµό κάλυψης άµεσα µόνο σε καστανιές µε µειωµένη καρπόδεση.

Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι αν τα δέντρα έχουν δέσει πολλούς καρπούς, προκαλείται φυσικό αραίωµα ενώ όσοι παραµένουν αποκτούν µεγαλύτερο µέγεθος. Υπογραµµίζεται ότι η επέµβαση πρέπει να είναι κατευθυνόµενη σε νεαρούς καρπούς, µε πλήρη κάλυψη του δέντρου. 

Μέχρι 70 εκ. βλάστηση για να είναι επιλέξιμος ο βοσκότοπος



Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 70 εκατοστά ύψος η ποώδης βλάστηση στο βοσκότοπο, για να είναι σε καλή γεωργική κατάσταση και να κρίνεται επιλέξιμος, σύμφωνα με τροποιητική απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας προς ενίσχυση όλων των εκτάσεων, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι συγκεκριμένες αλλαγές ισχύουν από τη φετινή καλλιεργητική περίοδο και αφορούν αρόσιμες εκτάσεις, δενδρώνες και βοσκότοπους.
Αναλυτικά, η τροποποιητική απόφαση αναφέρει τα εξής:
«Για να είναι επιλέξιμες, οι εκτάσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στον ορισμό του επιλέξιμου εκταρίου καθ’ όλο το ημερολογιακό έτος, εκτός από περίπτωση ανωτέρας βίας ή εξαιρετικών περιστάσεων. Η επιλεξιμότητα των εκτάσεων ελέγχεται στο πλαίσιο των επιτόπιων ελέγχων του δείγματος ως εξής:
Α. Για τις αρόσιμες εκτάσεις σε παραγωγή σύμφωνα με την παρ. 4.α του άρθρου 2, ελέγχεται η ύπαρξη καλλιέργειας, ή η συγκομιδή προϊόντων, ή η ύπαρξη υπολειμμάτων καλλιέργειας.
Β. Για τους βοσκότοπους σε παραγωγή σύμφωνα με την παρ. 4.α του άρθρου 2, η διατήρηση ζωικού κεφαλαίου τουλάχιστον 0,7 ΜΜΖ/εκτάριο.
Γ. Για τους δενδρώνες σε παραγωγή σύμφωνα με την παρ. 4.α του άρθρου 2, η συγκομιδή ή το κλάδεμα καρποφορίας, ή ο καθαρισμός του υποορόφου του δενδρώνα ετησίως.
Δ. Για τις αρόσιμες εκτάσεις σε καλή γεωργική κατάσταση σύμφωνα με την παρ. 4.β του άρθρου 2, η εφαρμογή μίας άροσης ανά έτος.
Ε. Για τους βοσκότοπους σε καλή γεωργική κατάσταση σύμφωνα με την παρ. 4.β του άρθρου 2, η κοπή και απομάκρυνση της βλάστησης ώστε η ποώδης βλάστηση να μην υπερβαίνει το ύψος των εβδομήντα εκατοστών.
ΣΤ. Για τους δενδρώνες σε καλή γεωργική κατάσταση σύμφωνα με την παρ. 4.β του άρθρου 2, ο καθαρισμός του υποορόφου του δενδρώνα ανά 2 έτη ή η εφαρμογή κλαδέματος κλαδοκάθαρου το αργότερο ανά δύο έτη».

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 3ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
3ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (27/2015)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
03/07/15ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»
Δελτίο Τύπου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη, τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015.
02/07/15ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και την απαιτούμενη νηφαλιότητα. Η προκήρυξη δημοψηφίσματος από την Κυβέρνηση με ένα ερώτημα το οποίο εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα με πολλαπλές ερμηνείες που τελικά θα ξεπερνούν τον ίδιο το σκοπό του δημοψηφίσματος, μας προβληματίζει και μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα αλλά και φόβους για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα και γενικότερα της οικονομίας της Χώρας.
01/07/15ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΤΟΥ Π.Α.Α. 2007-2013
Ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Π.Α.Α 2007-2013 δεν ενέκρινε την Ετήσια Έκθεση του Προγράμματος για το 2014.
29/06/15ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με επιστολή προς τον Αν. Υπουργό Π.Α.Π.ΕΝ., κ. Ε. Αποστόλου, ζητά την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή αιτήσεων πρώτης πληρωμής των Σχεδίων Βελτίωσης.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
03/07/15ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στη λεκάνη του Στρυμόνα και τη λίμνη Κερκίνη, προχώρησε το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..
03/07/15ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Εργασίας κτηνιάτρων με σκοπό τη διερεύνηση και υποβολή προτάσεων για το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ανατολική Μακεδονία.
03/07/15ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ
Το Παράρτημα Ηπείρου και Νήσων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε τις παρατηρήσεις και προτάσεις του επί του Σ/Ν για τις Βοσκήσιμες Γαίες.
29/06/15ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
Το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προσκαλεί σε σύσκεψη φορείς της Καβάλας για το συντονισμό του τρόπου αντιμετώπισης των κτηνοτρόφων και των αγροτών στα πλαίσια της αντιμετώπισης των δασικών & αγροτικών πυρκαγιών, στις 1 Ιουλίου τρέχοντος έτους, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, στην Καβάλα.

ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
03/07/15ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ «ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ»
Δελτίο τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Β. Αποστόλου με θέμα «Κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις»
03/07/15 IRMA NEWSLETTER (ΙΟΥΝΙΟΣ 2015, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)
--
03/07/15Υ.Α. 1725/71868/26-6-2015: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟ 2015 (ΦΕΚ 1323/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση 1725/71868/26-6-2015 <Τροποποίηση της με αριθμ. 1111/46876/29−04−2015 υπουργικής απόφασης (Β΄ 783/2015) περί διαδικασίας υποβολής και εξέτασης αιτήσεων μεταβολών όσον αφορά στη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015>.
03/07/15Υ.Α. 994/66201/15-6-2015: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ (ΦΕΚ 1309/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση 994/66201/15-6-2015 <Καθορισμός των λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα της σηροτροφίας σε εκτέλεση του άρθρου 52 του Καν. (ΕΚ)1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου>.
02/07/15ΕΝΕΠΡΟΤ: ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και Τυποποίηση (ΕΝΕΠΡΟΤ).
02/07/15ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΜΑΪΟΣ 2015)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία για την εξέλιξη του Γενικού Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για το μήνα Μάιο του 2015.
02/07/15Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ Ι.Γ.Μ.Ε.
Ορίστηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη, που αποστέλλεται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η Διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο ανασυστάθηκε πριν λίγες ημέρες.
02/07/15Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε σήμερα Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του πρώτου αιτήματος πληρωμής Σχεδίων Βελτίωσης, κατά 20 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 20 Ιουλίου 2015. Η προθεσμία αυτή αφορά Σχέδια Βελτίωσης που έχουν εγκριθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου του 2014.
02/07/15Κ.Υ.Α. 84/64935/11-6-2015: ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 2012 (ΦΕΚ 1280/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση 84/64935/11-6-2015 <Ανάθεση στον ΕΛ.Γ.Α. της υλοποίησης του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων: Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χιόνι, χαλάζι και υψηλές θερμοκρασίες), κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος −Δεκέμβριος 2012>.
02/07/15Υ.Α. 124376/1685/20-5-2015: ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ (ΦΕΚ 1278/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση 124376/1685/20-5-2015 <Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης και της ευρύτερης περιοχής>.
02/07/15Υ.Α. 124377/1686/20-5-2015: ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ (ΦΕΚ 1278/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση 124377/1686/20-5-2015 <Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στο Δέλτα του Έβρου>.
02/07/15Υ.Α. 124378/1687/20-5-2015: ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ - Λ. ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ - Λ. ΙΣΜΑΡΙΔΑ (ΦΕΚ 1278/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση 124378/1687/20-5-2015 <Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Δέλτα Νέστου − Λ. Βιστωνίδα και Λ. Ισμαρίδα>.
02/07/15Υ.Α. 615/71694/26-6-2015: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΥΨΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΦΕΚ 1288/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση 615/71694/26-6-2015 <Καθορισμός ύψους ενίσχυσης ανά επιλέξιμο τόνο γάλακτος παραγόμενου στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους το 2014 με προορισμό την παραγωγή παραδοσιακών τυριών, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 328609/28−09−2009 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄/2117), όπως συμπληρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 187063/11−10−2011 υπουργική απόφαση (Β΄ 2325) και τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 1723/117200/18−09−2014 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄/2568) και των κανονισμών Καν. (ΕΕ) 229/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, Καν. (ΕΕ) 181/2014 της Επιτροπής και του Καν. (ΕΕ) 178/2014 της Επιτροπής>.
02/07/15Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΧΑΝΙΩΝ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΤ. ΣΕΛΙΝΟΥ»
--
01/07/15ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»
Πρόσκληση φορέων της Θεσσαλονίκης & της Κεντρικής Μακεδονίας για εκδήλωση με θέμα: Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η επόμενη μέρα που θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουλίου 2015, στη Θεσσαλονίκη.
01/07/15Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΣΟΧ 2/2015) ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑ, 13-7-2015)
Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Διευθύνσεων Κτηνιατρικών Κέντρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή του Κοινοτικού Προγράμματος Εκρίζωση της Βρουκέλλωσης (μελιταίος πυρετός) 2015. (Περισσότερες πληροφορίες: http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/proclamations-contests)
01/07/15Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΣΟΧ 1/2015) ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΥΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑ, 6-7-2015)
Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή του Κοινοτικού Προγράμματος «Εκρίζωσης της Λύσσας» από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών - Τμήμα Μοριακής Διαγνωστικής, Αφθώδη Πυρετού, Ιολογικών, Ρικετσιακών και Εξωτικών Νοσημάτων, που εδρεύει στο νομό Αττικής (Περισσότερες πληροφορίες: http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/proclamations-contests/2953-sox01-2015)
30/06/15Π.Ο.Σ.Ε.Γ.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 121 ΚΑΙ 123 ΤΟΥ ΠΑΑ 2007-2013
--
30/06/15ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ «ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ADAM SMITH ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ( ΒΙΒΛΙΟ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ)
Παρουσίαση του υπό έκδοση βιβλίου του κ. Αντώνη Παπαγιαννόπουλου, Δασολόγου, με τίτλο «Το «αόρατο χέρι» του Adam Smith είναι εδώ»
29/06/15 REUNION ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ 1979 ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
REUNION της σειράς του 1979 της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.
29/06/15Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ – Π.Ε.Δ.Δ.Υ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
--
29/06/15
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ (2012)
Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Ετήσιας Γεωργικής Στατιστικής Έρευνας για το έτος 2012. Για λόγους συγκρισιμότητας δίνονται και τα στοιχεία των ετών 2010 και 2011.
29/06/15
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ (2014)
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε την εξέλιξη του γενικού δείκτη Αμοιβής Συντελεστών Παραγωγής (ΑΣΠ) στη γεωργία-κτηνοτροφία για το έτος 2014.
29/06/15
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΜΑΪΟΣ 2015)
Η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε τα στοιχεία για την τραπεζική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα κατά το μήνα Μάιο του 2015.
29/06/15