Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κατά των ΓΤΟ η Ελλάδα στο Συμβούλιο Γεωργίας

Την ανάγκη για μια πιο «έξυπνη» γεωργία απαλλαγμένη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) που όμως θα παραμένει βιώσιμη και ανταγωνιστική υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στα πλαίσια του Συμβουλίου υπουργών γεωργίας και αλιείας στις 22 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο. Επίσης, σημείωσε ότι η νέα ΚΑΠ λαμβάνει υπόψη την κλιματική αλλαγή και προσφέρει εργαλεία για μια έξυπνη κλιματικά γεωργία.

 Μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι χρειαζόμαστε «μια γεωργία που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας, αποδίδοντας ταυτόχρονα προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας, προς όφελος των γεωργών και της αγροτικής οικονομίας».

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο Τύπου:
«Ο Υπουργός τόνισε πως η Ελληνική κοινή γνώμη είναι ξεκάθαρα αντίθετη στο θέμα των ΓΤΟ, καθώς αμφισβητείται η  ασφάλειά τους για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Υποστήριξε ότι, πέραν των σημερινών εργαλείων της ΚΑΠ, που ήδη αξιοποιούμε, θα πρέπει να αναληφθούν δράσεις για την αύξηση της παραγωγής πρωτεϊνούχων ζωοτροφών στην Ευρώπη, ώστε να εξασφαλίσουμε τις ανάγκες της κτηνοτροφίας, αξιοποιώντας την πλούσια και προσαρμοσμένη στις τοπικές συνθήκες χλωρίδα που διαθέτουμε και αποφεύγοντας τις εισαγωγές.

Γενετικά τροποιημένοι οργανισμοί
Όπως υπογράμμισε “στη χώρα μου, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους εμπλεκόμενους, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των ΓΤΟ αλλά και την ανάδειξη των προοπτικών μιας γεωργίας βιώσιμης, απαλλαγμένης από ΓΤΟ, που σέβεται τους καταναλωτές, το περιβάλλον και την κοινωνία”.

Κλιματική αλλαγή
Σε ό,τι αφορά στην κλιματική αλλαγή, ο Υπουργός σημείωσε ότι “η γεωργία καλείται όχι μόνο να την μετριάσει αλλά και να προσαρμοστεί στις νέες και δυσκολότερες συνθήκες που δημιουργεί. Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, που θα οδηγεί σε μια γεωργία αειφόρα, κοινωνικά, περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά. Οι αδιαμφισβήτητοι στόχοι για την κλιματική αλλαγή πρέπει να συμβαδίζουν με τη μέριμνα για την επισιτιστική ασφάλεια και την παραγωγή τροφίμων προσιτών στον ευρωπαίο πολίτη. Αν δεν προστατέψουμε την υψηλών προδιαγραφών ευρωπαϊκή γεωργία, κινδυνεύουμε οι ανάγκες μας να καλυφθούν με εισαγωγές προϊόντων τρίτων χωρών, με χαμηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, που επιβαρύνουν περισσότερο το παγκόσμιο περιβάλλον”.
Ο Υπουργός τόνισε ότι οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις για τη γεωργία μας πρέπει να είναι ρεαλιστικές προσαρμοσμένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα στην Ελλάδα επικρατούν οι εκτατικές μορφές γεωργίας και κτηνοτροφίας, που αποδεδειγμένα επιβαρύνουν πολύ λιγότερο το περιβάλλον, με ελάχιστες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Η διάσταση αυτή θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη χάραξη των πολιτικών και των υποχρεώσεων του τομέα, όπως εξάλλου και το γεγονός ότι η προσπάθεια προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή είναι επίσης διαφορετική μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ.
Τέλος, η ΚΑΠ, ιδιαίτερα μετά την τελευταία μεταρρύθμιση, λαμβάνει υπόψη την κλιματική αλλαγή, φροντίζει για την ελαχιστοποίηση των παρεμβάσεων στο οικοσύστημα και προσφέρει εργαλεία για μια έξυπνη κλιματικά γεωργία. Η όποια, λοιπόν, επιπλέον σκέψη για περιβαλλοντικούς όρους, θα πρέπει να εξετασθεί εντός της ΚΑΠ και αφότου μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα της μεταρρύθμισης σε σχέση με την κλιματική αλλαγή».

Οψεις Πολιτισμού: Θεατρική Παράσταση Θείος Βάνιας Παλιά Ηλεκτρική στις 23 και 24 Οκτωβρίου



Οψεις Πολιτισμού : Θεατρική Παράσταση Θείος Βάνιας Παλιά Ηλεκτρική στις 23 και 24 Οκτωβρίου
Θείος Βάνιας
του Αντον Τσέχωφ

Στην Παλιά Ηλεκτρική την Παρασκευή 23 & το Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Η μεγάλη επιτυχία της χρονιάς 2014-2015 στο θέατρο Δημήτρης Χόρν στην Αθήνα

Μετά από τις sold out παραστάσεις στην Αθήνα, Ο Θείος Βάνιας με έναν αξιοζήλευτο θίασο: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης, Στέλιος Μάϊνας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους, σε παραγωγή της Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.
Ο Θείος Βάνιας (1896-7), γραμμένος την ίδια περίπου εποχή με τον Γλάρο, αποτελεί ίσως το πιο «τσεχωφικό» από τα έργα του κορυφαίου Ρώσου ποιητή των λεπτότατων αποχρώσεων, και συμπυκνώνει εκρηκτικά το υπαρξιακό αδιέξοδο του φαινομένου που ονομάζεται «άνθρωπος», μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Οι ήρωές του, μικροί και «γκρίζοι» αλλά παρόλα αυτά γνήσιοι και αναγνωρίσιμοι στη λεπτομέρεια και την πολυπλοκότητά τους, αναζητούν απελπισμένα το νόημα της ζωής, φλερτάρουν με τα όριά τους, επιδίδονται σ’ ένα ιλαροτραγικό κυνήγι ευτυχίας, αποζητούν την ελπίδα που θα νικήσει την καθημερινή φθορά – ένα υποκατάστατο της χαμένης, της σπαταλημένης τους ζωής. Ο έρωτας μοιάζει ιδανικό παυσίπονο ευτυχίας. Ωστόσο και αυτός μένει ανεκπλήρωτος. Οι ήρωες του Θείου Βάνια θέλουν αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από το τέλμα. Με τις απονενοημένες πράξεις τους, τις εύγλωττες σιωπές τους, τις έντονες εσωτερικές συγκρούσεις τους, οι άνθρωποι του Τσέχωφ ισορροπούν ανάμεσα στην ευτυχία και τη δυστυχία, το τραγικό και το γελοίο, την ελπίδα και την απελπισία, το φως και το σκοτάδι, ιδανικοί «πρωταγωνιστές» στο διαχρονικό τσίρκο της ανθρώπινης  υπαρξιακής περιπέτειας. 
Η Ταυτότητα της Παράστασης
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Σκηνικά: Αριάδνη Βοζάνη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάγδα Κόρπη
Βοηθός Συνθέτη: Δημήτρης Γιακουμάκης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερμιόνη Γκαρραμόνε
Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη 
Παραγωγή: Λυκόφως, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
Executive Producer: Μάγδα Λαδά
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης Στέλιος Μάινας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους

Πληροφορίες:

ΠΑΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6934-115555



ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 18.15 & 21.15


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
 16 € κανονικό & 12 € φοιτητικό-άνεργοι 


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΙΑΥΛΟΣ
Τ 24210-33692


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
130 λεπτά (με διάλειμμα)





Λίγα λόγια για το έργο
Ο Βάνιας, αδερφός της πρώτης συζύγου του γέρου καθηγητή Σερεμπριάκωφ είναι υπεύθυνος για το κτήμα του καθηγητή και το φροντίζει μαζί με τη Σόνια, κόρη του καθηγητή από τον πρώτο του γάμο και ανιψιά του. Πρόσφατα ο καθηγητής έχει εγκατασταθεί μαζί με τη νεαρή και ελκυστική δεύτερη σύζυγό του, Ελένα, στο κτήμα, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων, καθώς οι ισορροπίες αλλάζουν δραματικά. Ο Βάνιας είναι απελπισμένα ερωτευμένος με την Ελένα. Το ίδιο και ο γιατρός Αστρώφ που επισκέπτεται συχνά το κτήμα. Η Σόνια υποφέρει βουβά από έρωτα για τον γιατρό Αστρώφ. Η Ελένα πανέμορφη και αδιάφορη κινεί τα νήματα δίχως να ενδιαφέρεται για τα αισθήματα των επίδοξων εραστών. Οταν ο καθηγητής θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια για να ανακοινώσει το σχέδιο του να πουλήσει το κτήμα, τίποτα δε θα μείνει πια το ίδιο...
Ο Πίτερ Μπρουκ θεωρεί τον Τσέχωφ τον σπουδαιότερο θεατρικό συγγραφέα μαζί με τον Σαίξπηρ. Ο Μαξίμ Γκόρκι έγραψε στον Τσέχωφ για τον Βάνια ότι είναι «ένα έργο εξαίσιο, ένα σφυρί που το χτυπάτε στο αδειανό κεφάλι του κοινού.. Τα χτυπήματα σας πάνε ίσια στην καρδιά..». O Laurence Olivier θεωρούσε πως τα πρόσωπα του έργου είναι σαν μουσικά όργανα που άλλοτε παίζουν χορωδιακά και άλλοτε σόλο το θέμα της θλίψης αυτών των καλλιεργημένων εξόριστων και τη λαχτάρα τους για τη νεότητα.
Όπως λέει και ο ιταλός σκηνοθέτης Giorgio Strehler "Το πρόβλημα του Τσέχωφ είναι, πάντα, αυτό που ονομάζω «τα τρία κινέζικα κουτιά»: το ένα βρίσκεται μέσα στο άλλο, το τελευταίο περιέχει το προτελευταίο, το προτελευταίο περιέχει το πρώτο. Στο τρίτο κουτί είναι η Ζωή. Το μεγάλο κουτί της Ανθρώπινης Περιπέτειας, του Ανθρώπου που γεννιέται, μεγαλώνει, ζει, αγαπά, δεν αγαπά, κερδίζει, χάνει, καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει, περνάει, πεθαίνει. Εδώ τα πρόσωπα παίρνουν διάσταση «μεταφυσική»...«συμβολική», σ’ ένα είδος παραβολής για την ανθρώπινη μοίρα.. "


Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτη
Λίλλυ Μελεμέ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημείου Αθηνών (τομέας Λογοτεχνίας-Πολιτισμού). Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» (4ετής φοίτηση, 1995-1999) και αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (2001-2004). Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΛΑ του Δημήτρη Καρατζιά (Πολυχώρος Vault Theatre Plus), LA PETITE MORT του Μισέλ Φάις (Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν), ΓΕΡΜΑ του Φ. Γκ. Λόρκα (Πολυχώρος Vault Theatre Plus), ΤΖΕΛΑ, ΛΕΛΑ, ΚΟΡΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ του Φ. Λούντβιχ (Παιδική Σκηνή- Θέατρο Πορεία), ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Μουσικοθεατρική παράσταση για φωνή και πιάνο, στον Πολυχώρο Αθηναϊδα, με την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον σολίστα Γιώργο Δούσση), ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΑΓΡΙΑ  του Κρ. Ντουράνγκ (Κεντρική παραγωγή του Δη.Πε.Θε. Κομοτηνής), Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Α. Στρίντμπεργκ  (Συμπαραγωγή Θεάτρου Τέχνης Κ.Κουν – Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, με τον Γιάννη Φέρτη στον ομώνυμο ρόλο),  ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ του Α.Π. Τσέχωφ (Θεατρικός οργανισμός Ακροπόλ σε συνεργασία με το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης), Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ του Ν.Β. Γκόγκολ, (καλοκαιρινή περιοδεία, Δη.Πε.Θε. Ρούμελης), Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ MR LOVE της Κ. Λητς (Θέατρο Γκλόρια και χειμερινή περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας), ΑΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της Ελένα Τορνέρο (Θέατρο Ανεσις, Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης),  ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ του Μ. Τουέιν (Θέατρο Επι Κολωνώ), ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ του Πάου Μιρό (Θέατρο Altera Pars),  ΕΞΟΔΟΣ – ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΞΕΙΣ του Μισέλ Φάις (Θέατρο Συνεργείο), ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ του Εστέβα Σολέρ (Θέατρο Συνεργείο),  SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Μάρκ Ρέιβενχιλ (Θέατρο Συνεργείο), ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΔΟΥΝΑΒΕΩΣ του Μισέλ Φάις (Φεστιβάλ Φιλίππων), ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΥΛΙ του Μισέλ Φάις (Θέατρο Από Μηχανής),  ΛΑΣΠΗ  του Β. Χατζηγιαννίδη (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας – Β΄σκηνή), ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ του Μολιέρου (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου), Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ του Α.Π.Τσέχωφ (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου).


Με εκτίμηση,
Παναγιώτα Γιδαροπούλου
'Οψεις Πολιτισμού'
Κομνηνών 17
Τηλ: 2310-257218


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Κορυφοξήρα στα εσπεριδοειδή

Με τη βροχή, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από αέρα, γίνεται η διασπορά των µολυσµάτων της κορυφοξήρας στα εσπεριδοειδή.
 

Σύµφωνα µε τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ναυπλίου, τα συµπτώµατα της ασθένειας εµφανίζονται µε τη µορφή απότοµου µαρασµού, ξήρανσης των φύλλων, αποξήρανσης κλαδίσκων και βραχιόνων, µέχρι και αποπληξίας. Ευπαθείς ξενιστές είναι λεµονιά, κιτρικά, νερατζιά και περγαµόντο.

Για την αντιµετώπιση της ασθένειας συνιστώνται τα εξής:   Αφαίρεση και κάψιµο ξερών βλαστών, µε σηµαντικό µέρος και υγιούς τµήµατοςΑποφυγή δηµιουργίας πληγών, ιδίως στο ριζικό σύστηµα των δέντρων.  Αποφυγή καλλιεργητικών εργασιών από τον Οκτώβριο ως το Μάιο.   Περιορισµός αζωτούχου λίπανσης.   Αποφυγή άρδευσης µε τεχνητή βροχή και Καταστροφή των ζιζανίων.

Επιπλέον, σε οπωρώνες µε δεδοµένο προσβολών να γίνουν άµεσα 3-4 ψεκασµοί µε χαλκούχο σκεύασµα, σε µηνιαία διαστήµατα.

Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης ιχθυόσκαλας στο Βόλο

 Άδεια ίδρυσης ιχθυόσκαλας έχει πλέον η εγκατάσταση «ιχθυόσκαλας Βόλου».


Πιο συγκεκριμένα, μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών επιβεβαίωσης ύπαρξης των απαιτούμενων προδιαγραφών, η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησε στη χορήγηση άδειας ίδρυσης ιχθυόσκαλας στην εγκατάσταση «ιχθυόσκαλας Βόλου».
Η ιχθυόσκαλα θα έχει φορέα διαχείρισης τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας με έδρα τη χερσαία ζώνη του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με δυναμικότητα αποθήκευσης 60 τόνους νωπών ιχθύων ημερησίων και δυναμικότητα συσκευαστηρίου 20 τόνους ημερησίως.

agronews.gr

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 9ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
9ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 (41/2015)



ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
07/10/15
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΑΘΗΝΑ, 12/10/2015)
Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8, 11 & 18 του Ν. 1474/84 και των άρθρων 9 & 16 του Π.Δ. 334/85, σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα γραφεία του Περιφ. Παραρτήματος Ανατ. Στερ. Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Διδότου 26 5ος όροφος), την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:30.
05/10/15
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αποφάσισε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει σχέδιο προτάσεων ολοκληρωμένης διαμόρφωσης και λειτουργίας με σκοπό την μετατροπή της φυσιογνωμίας του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης.
05/10/15ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αποφάσισε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, η οποία θα μελετήσει και θα καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση του αστικού πρασίνου στους επτά Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων με παράλληλη γνωμοδότηση για τυχόν τρέχοντα προγράμματα διαχείρισης και βελτίωσης του πρασίνου της πόλης.

ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
09/10/15ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 30ΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, 14-16/10/2015)
Το πρόγραμμα του 30ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ε.Ζ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά, στις 14-16 Οκτωβρίου 2015.
09/10/15
AGRO_LESS:JOINT REFERENCE STRATEGIES FOR RURAL ACTIVITIES OF REDUCED INPUTS (THESSALONIKI, 30/10/2015)
Agro_less:Joint reference strategies for rural activities of reduced inputs,εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Οκτωβρίου 2015.
09/10/15ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2015)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία στη χώρα το μήνα Ιούλιο του 2015.
09/10/15ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΧΩΡΑΣ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας τον Αύγουστο του 2015.
09/10/15
Υ.Α. 4653/106862/2-10-2015: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΠΡΟΣ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗ (ΦΕΚ 2157/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση 4653/106862/2-10-2015 < Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποίηση σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου>.
09/10/15
Υ.Α. 5632/104626/29-9-2015: ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΞΙΦΙΑ (ΦΕΚ 2151/Β/2015)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση 5632/104626/29-9-2015 <Όροι και προϋποθέσεις άσκησης αλιείας των άκρως μεταναστευτικών ειδών, τόνου (Thunnus thynnus BFT), μακρύπτερου τόνου (Thunnus alalunga ALB) και ξιφία (Xiphias gladius SWO)>.
08/10/15ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑγροΕΤΑΚ» (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 19-10-2015)
--
07/10/15ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)
--
06/10/15Γ.Π.Α.- ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ- Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ( Γ.Π.Α., 9/10/2015)
--
06/10/15
06/10/15
05/10/15
05/10/15
ΕΡΓΟ IRMA: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2015. Κεντρική ιδέα του έργου ήταν ότι με την διαθέσιμη υποδομή, η αποτελεσματικότητα όσο αφορά τη χρήση νερού για άρδευση μπορεί να αυξηθεί σημαντικά εάν βελτιώνονταν το επίπεδο σχεδιασμού, εγκατάστασης, συντήρησης και διαχείρισης των συστημάτων άρδευσης στο επίπεδο του τελικού χρήστη.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 2ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
2ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 (40/2015)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
02/10/15
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζήτησε να υπάρξει δημόσια διαβούλευση στο πλαίσιο των διαδικασιών αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων μελετών, έργων και υπηρεσιών, καθώς και τη συμμετοχή εκπροσώπων του Επιμελητηρίου στις Επιτροπές – Ομάδες Εργασίας που επεξεργάζονται το σχετικό Σχέδιο Νόμου.
02/10/15ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (2/10/2015)
--

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
30/09/15ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΝΕΣΤΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ
Έγγραφο του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σχετικό με τα προβλήματα κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στην πεδιάδα του Νέστου.
30/09/15ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΝΕΣΤΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ
Έγγραφο του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σχετικό με τα προβλήματα κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στην πεδιάδα του Νέστου.
29/09/15ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΑΘΗΝΑ, 30/9/2015)
Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8, 11 & 18 του Ν. 1474/84 και των άρθρων 9 & 16 του Π.Δ. 334/85, σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα γραφεία του Περιφ. Παραρτήματος Ανατ. Στερ. Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Διδότου 26 5ος όροφος), την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12:30.

ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
02/10/15Π.Ε.Δ.Δ.Υ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Δελτίο τύπου σχετικό με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική, εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.).
01/10/15Ε.Μ.Π.& ΜΕ.Κ.Δ.Ε.: 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΜΕΤΣΟΒΟ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016)
1η Ανακοίνωση του 8ου Διεπιστημονικού Διαπανεπιστημιακού Συνεδρίου του Ε.Μ.Π. και του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. με θέμα: Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών και των γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών .
01/10/15ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την εξέλιξη του Γενικού Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) το μήνα Αύγουστο του 2015.
01/10/15ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (2014)
Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνονται τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών στη Χώρα μας.
29/09/15ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ»
--
29/09/15
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΑΣΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ: 17ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,4-7/10/2015)- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το Πρόγραμμα του 17ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά, στις 4-7 Οκτωβρίου 2015.
28/09/15
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015)
Η Εταιρεία Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδος διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: Καινοτομία & Νέες Τεχνολογίες στη Γεωργική Μηχανική και τη Διαχείριση Φυσικών Πόρων , στη Θεσσαλονίκη, στις 8-9 Οκτωβρίου 2015.
28/09/15
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015)
Η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε τα στοιχεία για την τραπεζική χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα της χώρας τον Αύγουστο του 2015.