Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λάμπρος για την αέρια ρύπανση: «Να σταθούμε στο ύψος της επιστημοσύνης μας»

 Ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 για τη σύσκεψη επιστημονικών φορέων
Διαχρονικό και πολυσύνθετο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώνσταντίνος Λάμπρος το ζήτημα της αέριας ρύπανσης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, με αφορμή την προ ημερών σύσκεψη των επιστημονικών φορέων επί του εν λόγω θέματος. Ο κ. Λάμπρος τόνισε πως θα πρέπει να σχεδιαστεί η πόλη συνολικά, επιστημονικά και σε συνεργασία με τους φορείς για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, ενώ συμπλήρωσε πως θα πρέπει όλοι οι φορείς να σταθούν στο ύψος της επιστημοσύνης τους, χωρίς άναρθρες κραυγές.
Ως πρωτοποριακό και μοναδικό σε πανελλαδικό επίπεδο χαρακτήρισε ο κ. Κωνσταντίνος Λάμπρος το όργανο που δημιουργήθηκε από το σύνολο των επιστημονικών φορέων της πόλης, το οποίο συγκλήθηκε προ ημερών με κύριο θέμα συζήτησης την αέρια ρύπανση.
Ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας σημείωσε πως το εν λόγω όργανο πρέπει να έχει άποψη για τα τεκταινόμενα του τόπου, αλλά δεν θα υποκαταστήσει ούτε το Υπουργείο, ούτε τους εκλεγμένους άρχοντες. «Να σταθούμε στο ύψος της επιστημοσύνης μας και να μην σταθούμε σε άναρθρες κραυγές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το θέμα της σύγκλησης των οργάνων, που ήταν η αέρια ρύπανση και η τοποθέτηση των φορέων επί του θέματος, ο κ. Λάμπρος τόνισε πως πρόκειται για ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, με το οποίο είχε ασχοληθεί η πόλη από το 2011.
«Δεν αρκεί μόνο να εντοπίσουμε την πηγή της ρύπανσης, πρέπει να το δούμε διαχρονικά το θέμα. Πρέπει να δούμε πως θα σχεδιάσουμε την πόλη, να δούμε το πράσινο αν είναι αρκετό, γιατί υπάρχουν φυτά που δεσμεύουν τους ρύπους. Υπάρχει το περιαστικό πράσινο, όπως το φαλακρό βουνό στον Σαρακηνό, το οποίο μπορεί να φυτευτεί και να δεσμεύει κάποιους ρύπους. Πρέπει να μην βγάζουμε άναρθρες κραυγές αλλά να δούμε το θέμα συνολικά. Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, να βάλουμε έτος 0 και να πούμε αφήστε τι έγινε και δεν έγινε. Θέλω να μπουν δημιουργικές προτάσεις με στόχους και προοπτική. Γιατί το θέμα δεν θα λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να σχεδιάσουμε τον τόπο μας, συνολικά, επιστημονικά και σε συνέργια με τους φορείς’, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρος
Ο ίδιος τόνισε πως η Περιφέρεια πήρε αποφάσεις και θα λάβει μέτρα, ενώ ανέφερε όλοι οι θεσμικοί φορείς ενδιαφέρονται για την πόλη και οι πολίτες του Βόλου είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι για το θέμα, ίσως μερικές φορές και υπέρ του δέοντος, αλλά έτσι πρέπει να είναι, συμπλήρωσε, για να προλαμβάνουν κάποια πράγματα.
Τέλος, σημείωσε πως θα πρέπει όλοι να δώσουν λύσεις στο θέμα και να μην αμφισβητεί ο ένας τον άλλο, καθώς όλοι αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό, για το καλό της πόλης και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: