Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, Ευχές, Πάσχα 2021

 


Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα.

Η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Θεανθρώπου, ας γίνει πηγή αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας απέναντι στα προβλήματα που ειδικά εφέτος, δεύτερη χρονιά με κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Μετά τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση.


Ευχόμαστε το Άγιο Φως της Αναστάσεως, να φωτίσει τις καρδιές όλων μας και να κρατήσει ζωντανή την Ελπίδα για ένα καλύτερο Αύριο, το Αύριο που όλοι μαζί θα πορευθούμε με υγεία, χαρά, ομόνοια, προσωπική και κοινωνική ευτυχία.
Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, σε εσάς και στις οικογένειές σας.
Χρόνια πολλά σε όλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο:
Λάμπρος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος,
Κούντριας Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος,
Μπίτης Αθανάσιος, Γενικός Γραμματέας,
Μακρυγιάννης Γεώργιος, Ταμίας,
Τσαούσης Γεώργιος, Οργανωτικός Γραμματέας,
Κουντουράς Δωρόθεος, Μέλος,
Δημόκας Γεώργιος, Μέλος

Καθελών του ξύλου, ο Αριμαθείας, εν τάφω Σε κηδεύει.
Μυροφόροι ήλθον, μύρα σοι, Χριστέ μου, κομίζουσαι προφρόνως.
Δεύρο πάσα κτίσις, ύμνους εξοδίους, προσοίωμεν τω Κτίστη.
Ούς έθρεψε το μάννα, εκίνησαν την πτέρναν, κατά του ευεργέτου.
Ιωσήφ κηδεύει, συν τω Νικοδήμω, νεκροπρεπώς τον Κτίστην.
Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;
Υιέ Θεού παντάναξ, Θεέ μου πλαστουργέ μου, πώς πάθος κατεδέξω;
Έρραναν τον τάφον αι Μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.
Ω Τριάς Θεέ μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, ελέησον τον κόσμον.
Ιδείν την του Υιού σου, Ανάστασιν, Παρθένε, αξίωσον σους δούλους.




Ω Γλυκύ μου Έαρ Γλυκερία υπότιτλοι

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Οι αγροτικές γαίες της χώρας είναι πολύτιμες !!!!


 Οι αγροτικές γαίες της χώρας είναι πολύτιμες !!!! 

Το ζήτημα δεν αφορά πρόσωπα, εδώ συγκρούονται οι απόψεις μας και μόνο!!! Σταματήστε επιτέλους να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε έχετε αναστατώσει την κοινωνία!!!! Σεβαστείτε τις πατρογονικές μας εκτάσεις και την ιστορία τους!!! Ο ισχυρισμός της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο ΣτΕ ότι οι χάρτες και τα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν επιστημονική και θεσμική βάση και δεν είναι πιστοποιημένα για την ακρίβειά τους δεν αντέχει σε σχολιασμό. Είναι απλώς τα αρχεία που χρησιμοποιούν οι Δασικές Υπηρεσίες κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών .............. αλλά όχι στο σύνολό τους, με τραγικό για τις αγροτικές κτηνοτροφικές και βοσκήσιμες γαίες αποτέλεσμα! 
Είναι οι χάρτες που ελέγχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποδεσμεύθηκαν από την τότε Επίτροπο Mariann Fischer Boel περί τα τρία (3) δισεκατομμύρια Ευρώ, οι επιδοτήσεις των αγροτών που είχαν παρακρατηθεί μέχρι την συμμόρφωση της χώρας με τις επιταγές της ΕΕ, μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων και την σύνταξη του πρώτου ψηφιοποιημένου και απόλυτα έγκυρου Αγροτικού Κτηματολογίου. 
Ποιοι είναι οι επιτελείς που τολμούν να μην εφαρμόζουν τις αποφάσεις και την πρόσφατη ξεκάθαρη νομοθεσία 4685/20 που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων και περιμένουν τις αποφάσεις του ΣΤΕ, δεχόμενοι εκ προοιμίου αντισυνταγματικότητα με δική τους κρίση; Γιατί πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι να καλούνται να λύσουν τον γόρδιο δεσμό που οι ίδιοι δημιούργησαν !!! Επειδή ο γόρδιος δεσμός δεν λύνετε αλλά κόβεται η κυβέρνηση ας αποκλείσει από κάθε επιτροπή επίλυσης του προβλήματος των δασικών χαρτών όλους αυτούς τους Επιτελείς που αδυνατούν να λύσουν το θέμα τα τελευταία 40 χρόνια! Και επειδή κάποιοι αναφέρονται συνεχώς στο Άρθρο 24 του Συντάγματος ας θυμηθούν τη ρητή συνταγματική επιταγή του συγκεκριμένου άρθρου παρ. 1 εδ. γ Συντάγματος 1952: Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και μπορεί επίσης να εκφραστεί τελικά το ΣτΕ όπως με την 810/1977 απόφαση της Ολομέλειας σύμφωνα με την οποία η ανάγκη της οικονομικής αναπτύξεως μπορεί να κριθεί επικρατέστερη της προστασίας του περιβάλλοντος (σε εξαιρετικές περιπτώσεις) .
 Σταματήστε επιτέλους να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε έχετε αναστατώσει την κοινωνία!!!! Σεβαστείτε τις πατρογονικές μας εκτάσεις και την ιστορία τους!!! Έρχεστε ώς επικριτές- κριτές αγνοώντας την ιστορική διαδρομή κάθε σπιθαμής γης! Εξοργίζοντας χρήστες και κατόχους! Κάποιοι είστε εκτός πραγματικότητας, χάσατε την επαφή με τους πολίτες, με εμάς τους γεωπόνους, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι να είναι όλοι καταπατητές και εσείς να έχετε το αλάθητο! Αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι ως φρουροί των φυσικών οικοσυστημάτων της χώρας, ώς προστάτες του περιβάλλοντος! Προστασία του περιβάλλοντος δεν σημαίνει Ακαλλιέργεια....... Άλλωστε η καλλιέργεια, η χρήση γεωργικών και κτηνοτροφικών γαιών που δηλώνονται στο ΟΣΔΕ, προϋποθέτει την προστασία του περιβάλλοντος. 
Οι αγρότες- κτηνοτρόφοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, να εφαρμόζουν την Πολλαπλή Συμμόρφωση για την προστασία του περιβάλλοντος, του εδάφους, των υδάτων και της βιοποικιλότητας, ώστε να αντλούν τις επιδοτήσεις από την Ε.Ε. Αλλά και για να παράγουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, να γεύονται πρώτοι από όλους οι φυσιολάτρες και οι οικολογούντες και όχι μόνο! 
Για το λόγο αυτό οι Γεωπονικοί Σύλλογοι Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Φθιώτιδος Ευρυτανίας - της Κεντρικής Ελλάδας - ασκήσαμε παρέμβαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της ισχύος της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για την απόρριψη της αίτησης Ακυρώσεως της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας στις 19 Μαρτίου του ΣτΕ μετά από τρεις αναβολές. Ο Ν.4685/20 θα εφαρμοστεί. Οι αγροτικές γαίες της χώρας είναι πολύτιμες !!!! Εμείς πάντως συνεχίζουμε ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε! Άλλωστε το Δ ί κ α ι ο είναι με το μέρος μας!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Σε δύο μήνες η απόφαση του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες- Σημαντική η παρέμβαση του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας

 

 

Σε δύο μήνες η απόφαση του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες- Σημαντική η παρέμβαση του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας


Ο εισηγητής της Ολομέλειας έδειξε θετική διάθεση για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, που χαρακτηρίζονται ...δάση!

Με το μεγάλο θέμα των δασικών χαρτών, που δείχνουν ότι ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής γης είναι δάση, βάζοντας στην άκρη τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις θα ασχοληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά και την προσφυγή σε αυτό των Γεωπονικών Συλλόγων με πρωτεργάτη τον Σύλλογο της Μαγνησίας. Σε δύο μήνες αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, όμως ο εισηγητής της Ολομέλειας έδειξε θετική διάθεση στο θέμα, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του χαρακτήρα της προσφυγής.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λάμπρος, πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ράδιο ΕΝΑ είχε μιλήσει για το θέμα των δασικών χαρτών και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες καλλιεργητές του Πηλίου.
Ο κ. Λάμπρος εξήγησε πως έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο και περίπλοκο ζήτημα που αφορά στον χαρακτηρισμό εκτάσεων που για χρόνια ήταν αγροτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις ως δάση.
Εξήγησε ότι καλλιεργητές και της Μαγνησίας, όπως και όλης της χώρας που έχουν πάρει στην κατοχή τους τις εκτάσεις που καλλιεργούν ή τα χρησιμοποιούν ως βοσκοτόπια για τα ζώα τους βρίσκονται σε κίνδυνο να τα χάσουν, καθώς αεροφωτογραφίες του 1945 δείχνουν ότι οι εν λόγω περιοχές τότε ήταν δάση.
Μάλιστα, επειδή οι τίτλοι ιδιοκτησίας που προέκυψαν από γονικές παροχές, κληρονομιές, ή αγοραπωλησίες δεν θεωρούνται ισχυροί και ο φόβος να χαρακτηριστεί μία έκταση, που καλλιεργείται τα τελευταία, τουλάχιστον 50 χρόνια, αλλά στα μέσα του 20ου αιώνα φάνηκε πως ήταν δάσος, ως δασική είναι μεγάλος. Ανέφερε δε, πως πριν από έντεκα χρόνια είχε γίνει το αγροτικό κτηματολόγιο που υπάρχουν ψηφιοποιημένα όλα τα στοιχεία που αφορούν στις αγροτικές εκτάσεις. Αντί λοιπόν οι δασολόγοι των υπηρεσιών να εργαστούν με αυτό ως σημαντικό εργαλείο, «ξεθάβουν» αεροφωτογραφίες από το 1945 που δείχνουν τις εκτάσεις που καλλιεργούνται 30 και 40 χρόνια ως δάση.
Την Τρίτη 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Γεωπονικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Φθιώτιδος Ευρυτανίας με τους δασικούς χάρτες να είναι το κυρίαρχο θέμα.
Ο κ. Λάμπρος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε για το θέμα και εξήγησε αναλυτικά τι έχει συμβεί, τονίζοντας πως είναι αδιανόητο σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες η χώρα να περιλαμβάνει μόνο οικιστικές ζώνες και δάση, επισημαίνοντας πως η παρέμβαση των Γεωπόνων στο ΣτΕ έχει ως στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας για τη χώρα των αγροτικών, καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
Στην ανάρτησή του αναφέρει πως «Κάθε στιγμή που περνά – εκτός από τους Δικαστές – όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τη σημαντική παρέμβαση, που συντονισμένα έγινε από τους Γεωπονικούς Συλλόγους της Κεντρικής Ελλάδος, για την προστασία των αγροτικών, κτηνοτροφικών και βοσκήσιμων γαιών στην Επικράτεια.
Οι δασικοί χάρτες βγάζουν δάσος το 60% των εκτάσεων της χώρας. Υπενθυμίζεται πως την αύξηση κατά 60% των δασικών εκτάσεων σε σχέση με τους χάρτες του 1945 και τον πολλαπλασιασμό των χορτολιβαδικών εκτάσεων, έφερε στο φως η ανάρτηση των δασικών χαρτών, προκαλώντας πονοκέφαλο στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους , στην κυβέρνηση και τις περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους αναθεωρημένους δασικούς χάρτες, σε σύνολο πάνω από 60 εκατομμυρίων στρεμμάτων της χώρας αποδεικνύεται ότι οι δασικές εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 2.774.456 στρέμματα. Σε ό,τι αφορά τις χορτολιβαδικές, σε σχέση με το 1945 έχουν προστεθεί στους χάρτες 944.000 στρέμματα.
Ποιοι είναι οι επιτελείς που τολμούν να μην εφαρμόζουν τις αποφάσεις και την πρόσφατη ξεκάθαρη νομοθεσία 4685/20 που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων και περιμένουν τις αποφάσεις του ΣΤΕ, δεχόμενοι εκ προοιμίου αντισυνταγματικότητα με δική τους κρίση ;
200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και ακόμη ζητούν τα χρυσόβουλα των Οθωμανών!
100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και τα κτήματα που έδωσε η Ελληνική Πολιτεία για την αποκατάσταση των ακτημόνων προσφύγων ακόμη χαρακτηρίζονται δασικά.
40 χρόνια από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιδοτήσεις που δίναμε για την αξιοποίηση των αγροτικών κτηνοτροφικών και βοσκήσιμων γαιών σύμφωνα με στοιχεία και τους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ τώρα δεν πρέπει να δίνονται γιατί έτσι αποφάσισαν οι Επιτελείς!
40 χρόνια που ήταν ;;;; Αν πάντως οι Επιτελείς εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα σίγουρα θα ήταν άνεργοι !!!!
Το πρόβλημα φυσικά δεν το έλυσαν ! Φωκίδα (80%), η Δράμα (78%), τα Γρεβενά (73%), η Εύβοια(70%), Καστοριά (70%) κ. α.
Αυτή η αύξηση που όλοι παραδέχονται και πρώτοι οι οικολογούντες περιβαλλοντολόγοι ότι υφίσταται, δεν έγινε σε βάρος των οικιστικών εκτάσεων και των πόλεων, αλλά σε βάρος των αγροτικών, κτηνοτροφικών και βοσκήσιμων γαιών στην Επικράτεια.

Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους κωλυσιεργούν, στην κυριολεξία αιωνίως.
Δεν ενσωμάτωσαν σύμφωνα με το Άρθρο 48 παρ.10 του Ν.4685/20 τους χάρτες LPIS που παραδόθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ καθότι ισχυρίζονται πως ο οργανισμός κατά τη σύνταξη των χαρτών δεν εξετάζει το δασικό χαρακτήρα ή μη των εκτάσεων!
Ποιο δασικό χαρακτήρα να εξετάσει;; από τη στιγμή που δεκαετίες τώρα συμπεριλαμβάνονται στο ΟΣΔΕ και επιδοτούνται ως αγροτικές κτηνοτροφικές και βοσκήσιμες γαίες;
Επίσης δεν ήταν ακριβή και πιστοποιημένα το αρχεία και οι χάρτες που παραδόθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ λένε και δεν ντρέπονται να το ισχυρίζονται και στο ΣΤΕ…
Ο ισχυρισμός ότι οι χάρτες και τα αρχεία δεν έχουν επιστημονική και θεσμική βάση και δεν είναι πιστοποιημένα για την ακρίβειά τους δεν αντέχει σε σχολιασμό. Είναι απλώς τα αρχεία που χρησιμοποιούν οι Δασικές Υπηρεσίες κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών αλλά με τραγικό για τις αγροτικές εκτάσεις αποτέλεσμα!
Είναι οι χάρτες που ελέγχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποδεσμεύθηκαν από την τότε Επίτροπο Mariann Fischer Boel περί τα τρία (3) δισεκατομμύρια Ευρώ, οι επιδοτήσεις των αγροτών που είχαν παρακρατηθεί μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων και την σύνταξη του πρώτου ψηφιοποιημένου και απόλυτα έγκυρου Αγροτικού Κτηματολογίου από την τότε Κυβέρνηση. Ήταν μάλλον κουτοί οι ελεγκτές επιτελείς της ΕΕ, που το διαπίστωσαν και αποδέσμευσαν τα χρήματα κατόπιν επιτόπιων ελέγχων!
Για το λόγο αυτό και έγινε η παρέμβαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της ισχύος της ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/3.7.2020 (ΦΕΚ 2773/τ.Β`/8-7-2020) απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η Κυβέρνηση, το επιτελείο της η νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ, οφείλει να συνεχίσει στο σωστό δρόμο που χάραξε ο προηγούμενος υπουργός ο κ. Χατζηδάκης από το 2019 και μετά, αγνοώντας και παρακάμπτοντας όλους εκείνους τους ανίκανους επιτελείς που είναι αναποτελεσματικοί, επικίνδυνοι για τη δημόσια διοίκηση ανίκανοι να συντονιστούν, να κατανοήσουν και να λύσουν το πρόβλημα. Ο 4685/20 θα εφαρμοστεί. Εμείς πάντως συνεχίζουμε ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε! Άλλωστε το δίκαιο είναι με το μέρος μας!»

magnesianews.gr/