Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Οι αγροτικές γαίες της χώρας είναι πολύτιμες !!!!


 Οι αγροτικές γαίες της χώρας είναι πολύτιμες !!!! 

Το ζήτημα δεν αφορά πρόσωπα, εδώ συγκρούονται οι απόψεις μας και μόνο!!! Σταματήστε επιτέλους να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε έχετε αναστατώσει την κοινωνία!!!! Σεβαστείτε τις πατρογονικές μας εκτάσεις και την ιστορία τους!!! Ο ισχυρισμός της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο ΣτΕ ότι οι χάρτες και τα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν επιστημονική και θεσμική βάση και δεν είναι πιστοποιημένα για την ακρίβειά τους δεν αντέχει σε σχολιασμό. Είναι απλώς τα αρχεία που χρησιμοποιούν οι Δασικές Υπηρεσίες κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών .............. αλλά όχι στο σύνολό τους, με τραγικό για τις αγροτικές κτηνοτροφικές και βοσκήσιμες γαίες αποτέλεσμα! 
Είναι οι χάρτες που ελέγχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποδεσμεύθηκαν από την τότε Επίτροπο Mariann Fischer Boel περί τα τρία (3) δισεκατομμύρια Ευρώ, οι επιδοτήσεις των αγροτών που είχαν παρακρατηθεί μέχρι την συμμόρφωση της χώρας με τις επιταγές της ΕΕ, μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων και την σύνταξη του πρώτου ψηφιοποιημένου και απόλυτα έγκυρου Αγροτικού Κτηματολογίου. 
Ποιοι είναι οι επιτελείς που τολμούν να μην εφαρμόζουν τις αποφάσεις και την πρόσφατη ξεκάθαρη νομοθεσία 4685/20 που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων και περιμένουν τις αποφάσεις του ΣΤΕ, δεχόμενοι εκ προοιμίου αντισυνταγματικότητα με δική τους κρίση; Γιατί πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι να καλούνται να λύσουν τον γόρδιο δεσμό που οι ίδιοι δημιούργησαν !!! Επειδή ο γόρδιος δεσμός δεν λύνετε αλλά κόβεται η κυβέρνηση ας αποκλείσει από κάθε επιτροπή επίλυσης του προβλήματος των δασικών χαρτών όλους αυτούς τους Επιτελείς που αδυνατούν να λύσουν το θέμα τα τελευταία 40 χρόνια! Και επειδή κάποιοι αναφέρονται συνεχώς στο Άρθρο 24 του Συντάγματος ας θυμηθούν τη ρητή συνταγματική επιταγή του συγκεκριμένου άρθρου παρ. 1 εδ. γ Συντάγματος 1952: Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και μπορεί επίσης να εκφραστεί τελικά το ΣτΕ όπως με την 810/1977 απόφαση της Ολομέλειας σύμφωνα με την οποία η ανάγκη της οικονομικής αναπτύξεως μπορεί να κριθεί επικρατέστερη της προστασίας του περιβάλλοντος (σε εξαιρετικές περιπτώσεις) .
 Σταματήστε επιτέλους να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε έχετε αναστατώσει την κοινωνία!!!! Σεβαστείτε τις πατρογονικές μας εκτάσεις και την ιστορία τους!!! Έρχεστε ώς επικριτές- κριτές αγνοώντας την ιστορική διαδρομή κάθε σπιθαμής γης! Εξοργίζοντας χρήστες και κατόχους! Κάποιοι είστε εκτός πραγματικότητας, χάσατε την επαφή με τους πολίτες, με εμάς τους γεωπόνους, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι να είναι όλοι καταπατητές και εσείς να έχετε το αλάθητο! Αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι ως φρουροί των φυσικών οικοσυστημάτων της χώρας, ώς προστάτες του περιβάλλοντος! Προστασία του περιβάλλοντος δεν σημαίνει Ακαλλιέργεια....... Άλλωστε η καλλιέργεια, η χρήση γεωργικών και κτηνοτροφικών γαιών που δηλώνονται στο ΟΣΔΕ, προϋποθέτει την προστασία του περιβάλλοντος. 
Οι αγρότες- κτηνοτρόφοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, να εφαρμόζουν την Πολλαπλή Συμμόρφωση για την προστασία του περιβάλλοντος, του εδάφους, των υδάτων και της βιοποικιλότητας, ώστε να αντλούν τις επιδοτήσεις από την Ε.Ε. Αλλά και για να παράγουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, να γεύονται πρώτοι από όλους οι φυσιολάτρες και οι οικολογούντες και όχι μόνο! 
Για το λόγο αυτό οι Γεωπονικοί Σύλλογοι Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Φθιώτιδος Ευρυτανίας - της Κεντρικής Ελλάδας - ασκήσαμε παρέμβαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της ισχύος της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για την απόρριψη της αίτησης Ακυρώσεως της Π.Ε.Δ.Δ.Υ. και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας στις 19 Μαρτίου του ΣτΕ μετά από τρεις αναβολές. Ο Ν.4685/20 θα εφαρμοστεί. Οι αγροτικές γαίες της χώρας είναι πολύτιμες !!!! Εμείς πάντως συνεχίζουμε ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε! Άλλωστε το Δ ί κ α ι ο είναι με το μέρος μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: