Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ



ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ



Η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Τη στιγμή που μεγάλες ποσότητες προϊόντων μείνανε απούλητες, οι τιμές έπεσαν σε εξευτελιστικά επίπεδα, οι επιδοτήσεις έχουν περικοπεί και άλλο, το κόστος ανεβαίνει, η κυβέρνηση ενισχύει με τη στάση της τα κυκλώματα εμπόρων-βιομηχάνων, αφήνει ανεξέλεγκτες τις αθρόες εισαγωγές και απαξιώνει κάθε πραγματική συνεταιριστική απόπειρα στο όνομα της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας» για την «εύρυθμη» λειτουργία της ελεύθερης αγοράς!!!


Ταυτόχρονα η υποταγή των πάντων στην αγορά(από την οποία βγαίνουν ενισχυμένοι μόνο οι ισχυροί οικονομικοί κύκλοι), η εφαρμογή και η διαχείριση αυτής της πολιτικής ισχυροποίησε κύκλους αγροτών και ομάδες γεωτεχνικών που έχουν στενή σχέση με τους μηχανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μηχανισμούς στην Ε.Ε.


Από την άλλη έσπρωξε στο περιθώριο μεγάλο αριθμό φτωχομεσαίων αγροτών και στην απαξίωση τη δουλειά χιλιάδων γεωπόνων( βλ. δυσβάσταχτα χρέη στα περισσότερα καταστήματα γεωργικών εφοδίων που οδηγεί σε εξάρτηση από τις τράπεζες, απλήρωτη εργασία στους συνεταιρισμούς, εντατικοποίηση στον ιδιωτικό τομέα, περιθωριοποίηση του δημόσιου τομέα, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ανεργία)


ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.


ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ.



Είμαστε στο πλευρό σας γιατί ένα κοινό μέτωπο μαζί με όλους τους εργαζόμενους του αγροτοδιατροφικού τομέα θα μπορέσει να διαμορφώσει όρους ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στον αγροτικό τομέα, για να μείνει ο αγρότης στο χωράφι με δωρεάν ποιοτική παιδεία, υγεία και πολιτισμό και ένα γεωτεχνικό που θα δουλεύει με αξιοπρέπεια.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: