Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΤΕΑΓΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Αντιμέτωποι με την βαθιά κρίση

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ (Τ.Ε.Α.ΓΕ. - Ν.Π.Ι.Δ.)Διδότου 26, 4ος όροφος, Τ.Κ.10680, Αθήνατηλ. 210-3613182, τηλεομ (fax): 210-3613183e-mail: teage@geotee.gr http://www.teage.gr/

29 Απριλίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20η



Αντιμέτωποι με την βαθιά κρίση



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στην χώρα μας ιδιαίτερα στο "ασφαλιστικό" ζήτημα καθώς και τις προτεινόμενες λύσεις, θα θέλαμε να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι αποδεικνύονται περίτρανα τα παρακάτω:
πόσο επιβεβλημένη ήταν η καθιέρωση της επαγγελματικής ασφάλισης στην χώρα μας,
πόση διορατικότητα είχε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) με την υλοποίηση της απόφασης δημιουργίας ενός αυτοδιοικούμενου Ταμείου Γεωτεχνικών (του Τ.Ε.Α.ΓΕ.) και
πόσο εύστοχη ήταν η απόφαση των πρώτων Γεωτεχνικών να αγκαλιάσουν το Ταμείο μας από την ίδρυσή του το 2006 και να ασφαλιστούν σε αυτό.
Στις δύσκολες οικονομικές και ασφαλιστικές συνθήκες, που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην χώρα μας και που όλους μας λυπούν και μας προβληματίζουν, δεν θα ήταν υπερβολή να διατυπωθεί ότι το Τ.Ε.Α.ΓΕ. αποτελεί σήμερα μοναδικό στήριγμα για κάθε Γεωτεχνικό (ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγελματικής κατάστασης).
Η ασφάλιση λοιπόν των Γεωτεχνικών στο Τ.Ε.Α.ΓΕ., θεωρείται πλέον ασφαλιστικός μονόδρομος διότι εκτός από μια εύστοχη απόφαση αποδείχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό επιτυχημένη και συμφέρουσα επιλογή.
Κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους (2010) οι επενδύσεις του Τ.Ε.Α.ΓΕ. έχουν καθαρή ετησιοποιημένη απόδοση που φτάνει το 7%. Σε συνδυασμό με τις καθαρές αποδόσεις των προηγούμενων ετών (2007: 3,65%, 2008: 4,19% και 2009: 3,31%) το Τ.Ε.Α.ΓΕ. κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των ασφαλιστικών φορέων σε σχέση με τις αποδόσεις των αποθεματικών τους. Έτσι από την ίδρυση του, το Τ.Ε.Α.ΓΕ. προσφέρει στους ασφαλισμένους του συνολική καθαρή απόδοση μεγαλύτερη του 12%.
Τέλος επισημάνουμε ότι με την επιφύλαξη, που αντιμετωπίζουν την εγγραφή τους στο Ταμείο μας ορισμένοι Γεωτεχνικοί, ουσιαστικά χάνουν μοναδική ευκαιρία να ωφεληθούν των μεγάλων αποδόσεων του Ταμείου μας (μεγαλύτερες του 12% τα τρία τελευταία χρόνια),
να απολαύσουν των σημαντικών φοροαπαλλαγών (από τις λίγες που διατηρούνται) και το κυριότερο να αποκτήσουν σημαντική και αξιόπιστη ασφαλιστική θωράκιση σε ένα δύσκολο ασφαλιστικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται στην χώρα μας.Ίσως είναι η καταλληλότερη στιγμή να εμπιστευθείς και εσύ την ασφαλιστική κάλυψή σου στο Τ.Ε.Α.ΓΕ., εγγραφόμενος σήμερα στο http://www.teage.gr/Aithsh.aspx.



Με εκτίμηση


Δρ Μπαθρέλλος ΓιώργοςΠρόεδρος Δ.Σ. Τ.Ε.Α.ΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: