Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΠΕΑΣΓΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ

Η ΠΕΑΣΓΕ εκφράζει την έντονη διαφωνία την με την επικείμενη διάλυση της εταιρείας του ΥΠ.Α.Α.Τ., ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. , όπως ανακοινώθηκε στο υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου.

Η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε από το Υπουργείο έχοντας θέσει ως στρατηγικούς στόχους: τη συμβολή στη διατήρηση της χρήσης και αξιοποίησης της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας στην Ελλάδα και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγροτικής γης, κυρίως με τη βελτίωση των διαδικασιών και των προϋποθέσεων αξιοποίησης των αγροτικών εκτάσεων, τη διατήρηση ή δημιουργία βιώσιμων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και η βελτίωση της απόδοσης τους με την αύξηση της έκτασης και τη συγκέντρωση τους, την ανάληψη κατάλληλων επενδυτικών πρωτοβουλιών, την εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας και σύγχρονών πρακτικών διαχείρισης, καθώς και τη διάχυση των αναγκαίων πληροφοριών, την υποστήριξη και διευκόλυνση της εγκατάστασης νέων αγροτών σε αγροτικές εκτάσεις ή διατήρηση των αγροτών στην ύπαιθρο και βελτίωση της υπαίθρου με την προώθηση της δημιουργίας των αναγκαίων προϋποθέσεων, τοπικής ανάπτυξης, βελτίωσης της ποιότητας ζωής, διατήρησης των φυσικών πόρων και προστασία του περιβάλλοντος.

Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται η προσπάθεια υποβάθμισης του αγροτικού τομέα, με άμεσο αντίκτυπο στους Έλληνες παραγωγούς, όπως συμβαίνει και με τη διάλυση των ΤΟ.Κ.Α.Α.

Ως ΠΕΑΣΓΕ νιώθουμε δικαίωση που επιτέλους θα αποκατασταθεί η αξιοκρατία με την απόλυση των 269 προσληφθέντων με ρουσφετολογικά και αδιαφανή κριτήρια, αλλά διαφωνούμε με την κατάργηση της εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ.
Ζητάμε να μην καταργηθεί η ΑΓΡΟΓΗ και να μεταβληθεί η φύση της νομικής της μορφής σε Ν.Π.Ι.Δ., ώστε να μην παρακάμπτονται οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ όπως συνέβη τον περασμένο Αύγουστο.
Ζητάμε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας που προκύπτουν από την απόλυση των 269 υπαλλήλων με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.
Ζητάμε να μην καταργηθούν οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ (ΤΟ.Κ.Α.Α.).
peasge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: