Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Το πρώτο "πράσινο" σχολείο στη Θεσσαλονίκη

ImageΘεμελιώθηκε το πρώτο "πράσινο" σχολείο τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στο Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι περίπου 150 μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου, που σήμερα συστεγάζονται στο 10ο δημοτικό.

Η μελέτη του κτηρίου στηρίζεται στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και σε περιβαλλοντικό σχεδιασμό, που προβλέπουν τη χρήση οικολογικών υλικών, φιλικών στο περιβάλλον, φυτεμένα δώματα και βεράντες δίπλα στις αίθουσες, καθώς και δέντρα στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Το σχολείο θα λειτουργεί με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, χάρη στη χρήση φωτοβολταϊκών, αλλά και ειδικών ηλιοπροστατευτικών περσίδων, ενώ θα υπάρχει φυσικός φωτισμός και διαμπερής αερισμός μέσω καμινάδων αερισμού στις αίθουσες. Στην κατασκευή του έχει προβλεφθεί δεξαμενή για τη συγκέντρωση όμβριων υδάτων, που θα χρησιμοποιούνται για το πότισμα.

Αναμένεται να παραδοθεί σε περίπου 1,5 χρόνο και θα περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες για βιβλιοθήκη, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων ο δήμος εξασφάλισε 1,1 εκατ. ευρώ.

Στη θεμελίωση του κτηρίου παρέστη ο πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, Παναγιώτης Κερχουλάς, δήμαρχοι όμορων δήμων, εκπρόσωποι των διευθύνσεων εκπαίδευσης και της Περιφέρειας, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Σταυρουπόλεως - Νεαπόλεως Βαρνάβας.

Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε εν μέσω διαμαρτυριών εκπαιδευτικών για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους και για τις εξαγγελίες της υπουργού σχετικά με το νέο σχολείο.

www.agronews.gr/

Δημοσίευση σχολίου