Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Με αφορμή τις ζημιές που έχουν υποστεί μελισσοσμήνη,Ψεκάστε τη νύχτα για το πράσινο σκουλήκι

ImageΜε αφορμή τις ζημιές που έχουν υποστεί μελισσοσμήνη κοντά σε βαμβακοφυτείες και δεδομένου ότι εδώ και λίγο καιρό γίνονται πολλοί ψεκασμοί εναντίον του πράσινου σκουληκιού με μελισσοτοξικά φάρμακα, το Κέντρο Μελισσοκομίας της Θεσσαλίας δίνει συμβουλές στους παραγωγούς.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι ψεκασμοί επιτρέπονται μία ώρα πριν τη δύση του ηλίου μέχρι μία ώρα μετά την ανατολή του ηλίου. Για τους παραβάτες προβλέπονται κυρώσεις από το νόμο. Επιπλέον, οι ψεκασμοί τις νυχτερινές ώρες έχουν καλύτερα αποτελέσματα εναντίον του πράσινου σκουληκιού. Οι μελισσοκόμοι, όταν αντιλαμβάνονται ψεκασμούς τις μεσημεριανές ώρες ή διαπιστώνουν εκτεταμένη ζημιά στα μελισσοσμήνη τους, να επικοινωνούν αμέσως με το τοπικό τμήμα Αγροφυλακής, την Αστυνομία και το Κέντρο Μελισσοκομίας.

Η καλή συνεννόηση και ο σεβασμός των νόμων και αποφάσεων της Πολιτείας ελπίζουμε να μειώσει τις ζημιές που υπόκεινται οι μελισσοκόμοι από τους ψεκασμούς, την ίδια στιγμή που οι γεωργοί μόνο όφελος έχουν από την παρουσία μελισσιών κοντά στις καλλιέργειές τους. Ας δείξουμε όλοι περισσότερο σεβασμό στη μελισσοκομία, η οποία όχι μόνο δεν επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον, αλλά το εμπλουτίζει.

http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: