Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αιτήσεις τροποποίησης μετά την ψηφιοποίηση

Τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται αίτηση τροποποίησης του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Σ.Π.Δ. ορίζει η τροποποιητική απόφαση των υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορά τις «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στο πλαίσιο ορισμένων δράσεων του μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Σύμφωνα με την απόφαση, όταν μετά την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στο νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο, σύμφωνα με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης του 2009, η συνολική ενταγμένη έκταση δεν μειώνεται και ο αριθμός των αγροτεμαχίων δεν αλλάζει από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Σ.Π.Δ. που είναι σε ισχύ, δεν απαιτείται τροποποίηση ΣΠΔ.
Αντίθετα, όταν μετά την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στο νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο, σύμφωνα με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης του 2009, προκύπτουν μειώσεις στην συνολική ενταγμένη έκταση ή αλλαγές στον αριθμό των αγροτεμαχίων από το Σ.Π.Δ. που είναι σε ισχύ, οι δικαιούχοι των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων καταθέτουν αίτηση τροποποίησης Σ.Π.Δ., στην οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην αίτηση επισυνάπτεται η Εξατομίκευση της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης έτους 2009, προκειμένου με βάση αυτή να γίνει η τροποποίηση Σ.Π.Δ. έτους 2009. Επισημαίνεται ότι η τροποποίηση της ενταγμένης έκτασης γίνεται με την καθαρά ψηφιοποιημένη έκταση της εξατομίκευσης. Το τροποποιημένο Σ.Π.Δ αποτελεί, τροποποίηση της σύμβασης μέχρι την λήξη της πενταετίας, δεδομένου ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.
Η εκτύπωση των εξατομικεύσεων των παραγωγών πραγματοποιείται από τη βάση δεδομένων της Ενιαίας Ενίσχυσης. Οι παραγωγοί ή οι γεωπόνοι σύμβουλοί τους μπορούν να λαμβάνουν εκτύπωση της εξατομίκευσης της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης 2009 από τις Δ.Α.Α., τις Ε.Α.Σ. και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.


http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: