Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Bloomberg: Η Γαλλία προειδοποιεί για Αιώνα Πείνας

Οι ηγέτες όλου του κόσμου κινδυνεύουν να οδηγήσουν την παγκόσμια κοινότητα σε «αιώνα πείνας», αν δε θέσουν νέους κανονισμούς στη διάθεση των τροφίμων, προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Βρουνό Λε Μερ, πριν τη συνάντηση 20 υπουργών Γεωργίας στο Παρίσι.

Η Γαλλία, που ηγείται των G20, θέλει να υπάρξει μια κεντρική βάση δεδομένων που θα ελέγχει τις σοδιές, τους περιορισμούς εξαγωγών, τους διεθνείς κανονισμούς των αγορών, τα αποθέματα ανάγκης και την παγκόσμια παραγωγή. «Το πιθανότερο είναι οι υπουργοί να διστάσουν να αποδεχθούν την πρόταση για περιορισμούς του εμπορίου», σχολίασε ο διευθυντής διεθνών σχέσεων της National Farmers Union, Ρόμπερτ Κάρλσον. «Κανείς δε θέλει να αφήσει κάποιον άλλο να διαχειρίζεται τα σύνορα της χώρας του».

Η τιμή των σιτηρών σχεδόν διπλασιάστηκε το περασμένο έτος, με τις μειωμένες εξαγωγές που σημείωσαν Ρωσία και Ουκρανία, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις τιμές των τροφίμων και οδηγώντας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 44 εκατομ. ανθρώπους σε πείνα από τον περασμένο Ιούνιο. Φέτος, οι παγκόσμιες δαπάνες σε εισαγωγές τροφίμων θα αγγίξουν το επίπεδο ρεκόρ των 1,29 τρισ. δολαρίων, ποσό κατά 21% υψηλότερο από το 2010, όπως εκτιμά ο ΟΗΕ.

http://www.skai.gr/news/world/article/172938/bloomberg-i-gallia-proeidopoiei-gia-aiona-peinas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: