Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αγροτοδιατροφικό Kέντρο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ιάσων Α.Ε.»

Αγροτοδιατροφικό κέντρο για όλη τη Θεσσαλία θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ιάσων Α.Ε.» στο Βόλο, όπως προκύπτει από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη, του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου και του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλη Μπασδάνη.
Στόχος είναι να αναπτυχθούν στο χώρο δραστηριότητες προβολής κι ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, ενώ θα δημιουργηθεί και περιφερειακό δημοπρατήριο για τα αγροτικά προϊόντα, περιφερειακή αγορά που θα διαθέτει και βιολογικά προϊόντα, εκθετήριο και κέντρο ιχνηλασιμότητας, που θα διασφαλίζει και θα πιστοποιεί την ποιότητα των προϊόντων
Το υπουργείο άμεσα θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τον χαρακτήρα και τη χρήση του χώρου, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος, καθώς σε αυτή μπορεί να συμμετέχουν ανάλογα με τις δράσεις, το κράτος, οι συνεταιρισμοί αλλά και ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: