Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στο πλευρό των αγροτών που αγωνίζονται το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας



Στο πλευρό των αγροτών που αυτή την περίοδο πραγματοποιούν κινητοποιήσεις τάσσεται με ανακοίνωσή του το ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας. Μάλιστα το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας, επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας θέλοντας να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους αγρότες της Κεντρικής Ελλάδος και όλης της χώρας. «Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι υπάρχει ομοψυχία και δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των αγροτών. Τα αιτήματα είναι καθολικά και ώριμα. Δεν υπάρχει η διάθεση να έρθουν σε σύγκρουση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες», δήλωσε στον ΑγροΤύπο, για το θέμα ο κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας.
Και πρόσθεσε: «Επίσης είναι συνειδητοποιημένοι και προσπαθούν μέσα από την ανάδειξη των ζητημάτων τους, να ασκηθεί η οποιαδήποτε πίεση προς την πολιτεία ώστε να επιλυθούν τα προβλήματά τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας αναφέρει:

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ομόφωνα, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγρότες της Κεντρικής Ελλάδος και όλης της χώρας, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και τον αγώνα τους ενάντια στα νέα δεδομένα
  • αύξηση τιμής του πετρελαίου
  • αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ
  • αύξηση των εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ
  • αύξηση των γεωργικών εφοδίων
  • έλλειψη δανείων και ρευστότητας που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα και οδηγούν τους αγρότες στην εγκατάλειψη της γης τους.
Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από καταιγισμό μέτρων, είναι επιβεβλημένη η θετική προσέγγιση του κράτους. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου, επισημαίνει την ανάγκη της επιστημονικής εξέτασης των αιτημάτων σε βάθος, ένα προς ένα, λαμβάνοντας υπόψη και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για την ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής μακροχρόνια και όχι εφήμερα. 
Πιστεύουμε ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας, στη σημερινή εποχή της κρίσης, θα έρθει με τη στήριξη του Πρωτογενή Τομέα και την ανάπτυξή του , που απαιτεί την αναβάθμιση των επιστημονικών δομών και την πρόσληψη, κατ´ εξαίρεση, του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: